بهره‌برداری قطار تهران - آنکارا و تهران - هرات تا چند ماه آینده (۲۹ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ شکارچی غیرمجاز در خراسان جنوبی پلیس فتا ادعای لورفتن سؤالات آزمون سمپاد را رد کرد ساخت بیش از ۷ هزار مدرسه در راستای تحقق عدالت آموزشی در سال ۱۴۰۴ بیمه زنان سرپرست خانوار در روستاها رایگان شد شناسایی ۲۷۷ مبتلا به تب دنگی در کشور (۲۹ تیر ۱۴۰۴) بیش از ۳.۷ میلیون لیتر سوخت قاچاق در دو عملیات بزرگ مرزبانی کشور کشف شد نشانه‌های گرمازدگی کدام‌اند؟ افزایش سقف حمایت بیمه‌ای برای بیماران خاص در سال ۱۴۰۴ اهدای عضو بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۹ تیر ۱۴۰۴) شیرخشک رژیمی فقط با تأیید پزشک معتمد عرضه می‌شود مراقبت‌های بهداشتی و پیشگیری از بیماری‌ها در اربعین آسمان خالی، سد‌های خالی‌تر | ایران در مدار خشکسالی پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۹ تیر ۱۴۰۴) | وزش باد شدید و گرد و خاک در نقاط مختلف کشور زلزله ۵.۱ ریشتری در گلستان (۲۹ تیر ۱۴۰۴) | اعزام تیم‌های هلال‌احمر به مناطق زلزله‌زده ماجرای تلخ زوج جوان مشهدی که طعمه شیادان اینترنتی در اصفهان شدند گوشی هوشمند، عامل پنهان در تأخیر گفتار کودکان دستگیری قاتل پل غدیر شیراز در کمتر از ۲۴ ساعت دستگیری زن و شوهر سارق در بهارستان آیا مصرف زیاد آب کبد را چرب می‌کند؟ جان باختن راکب موتورسیکلت بر اثر برخورد با کامیون تداوم مهاجرت پزشکان برای نظام سلامت مشکل ساز خواهد شد نگین سبز رامسر به ثبت ملی رسید دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان هزینه برداشت نقشه تصاحب ملک میلیاردی در طرقبه شاندیز با ورود پلیس نقش بر آب شد حوادث رانندگی؛ عامل اصلی مرگ‌های غیر طبیعی در کشور ۲۱کشته و ۲۶ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس اسکانیا در استان فارس (۲۸ تیر ۱۴۰۴) مسافت و زمان سفر از مرز‌های ایران به نجف و کربلا حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی از فردا (یکشنبه، ۲۹ تیر ۱۴۰۴) واریز می‌شود
سرخط خبرها

دولت از شیوه‌های نوین آزمون استخدامی ۱۴۰۴ برای جذب معلمان رونمایی کرد

  • کد خبر: ۳۲۱۰۸۲
  • ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۹
دولت از شیوه‌های نوین آزمون استخدامی ۱۴۰۴ برای جذب معلمان رونمایی کرد
دولت قرار است به زودی آزمون استخدامی برای جذب معلم برگزار کند و شیوه جدید آزمون‌های استخدامی باعث کاهش انتخاب‌های سلیقه‌ای و افزایش عدالت در فرآیند استخدام خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، سال ۱۴۰۳ در حالی به روز‌های پایانی خود نزدیک می‌شود که کمبود نیرو همچنان وزارت آموزش و پرورش را آزار می‌دهد.

علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش یازدهم اسفند در جلسه هم‌اندیشی با منتخبی از مدیران مدارس گفته بود: مدیران با کمبود نیرو و تراکم دانش‌آموزان مواجه هستند.

در سال جاری چندین نوبت وعده برگزاری آزمون استخدامی برای جذب معلم مقطع ابتدایی، مشاور و مربی تربیت بدنی داده شد و وزارت آموزش و پرورش هم تلاش کرده بود تا اندکی از فشار کمبود نیروی خود را جبران کند؛ حتی مدارس از کمبود سرایدار هم رنج می‌برد و وزارت آموزش و پرورش برای حدود ۵۰ هزار مدرسه نیازمند سرایدار است.

تغییر دولت و آغاز به کار دولت پزشکیان موجب شد تا روند جذب معلم برای مدتی متوقف شود؛ با این حال حجم کمبود معلم مسئولان جدید نظام آموزشی و نظام امور استخدامی را هم متقاعد کرد که هر چه سریع‌تر باید فکری برای کمبود نیرو در مدارس داشته باشند.

علی فرهادی که سخنگوی وزارت آموزش و پرورش هم در دولت گذشته و هم در دولت فعلی است بار‌ها از تلاش این وزارتخانه برای دریافت مجوز‌های لازم و برگزاری آزمون جذب معلم تا پایان سال ۱۴۰۳ خبر داده بود.

البته بنا بر آمار‌ها تنها تا دو سال دیگر تعداد کودکان و نوجوانان در سن تحصیل افزایشی است و متأسفانه از سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۶ میزان محصلین کاهشی خواهد شد با این حال کمبود نیرو در آموزش و پرورش قطعی است و میزان فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه‌های تربیت معلم به اندازه کافی کمبود نیرو در آموزش و پرورش را پر نمی‌کند.

بر همین اساس دولت قرار است به زودی آزمون استخدامی برای جذب معلم را برگزار کند.

علاءالدین رفیع‌زاده رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با حضور در برنامه صف اول از برگزاری آزمون استخدامی ویژه معلمان در خرداد ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: تلاش ما این است که آزمن استخدامی جدیدی برای خرداد برگزار کنیم و معلمینی که در این دوره می‌خواهند جذب شوند به اول مهر برسانیم و اینها بروند مشغول کار شوند.

کمبود نیروی انسانی همزمان با کمبود اعتبارات؛ مشکلی که هنوز حل نشده است.

تأمین مالی و اضافه شدن بار مالی نیروی انسانی جدید همواره مشکل دولت‌ها برای جبران کمبود معلم در مدارس بوده است؛ با این حال برای سال تحصیلی آینده دولت مصمم است بخشی از کمبود نیروی خود در مدارس را با آزمون استخدامی جبران کند و برای آن هم ردیف بودجه‌ای در نظر گرفته است.

وزیر آموزش و پرورش هفته گذشته از اختصاص تعدادی ردیف استخدامی جدید برای استخدام معلمان خبر داده و گفته بود: به‌زودی از طریق آزمون‌های ماده ۲۸، نیرو‌های جدید جذب آموزش و پرورش خواهند شد.

علی رغم وعده وزیر آموزش و پرورش به نظر می‌رسد اعتبار لازم برای این ردیف استخدامی تأمین نشده است و به همین دلیل جذب معلم و برگزاری آزمون استخدامی معلمان در خرداد هنوز قطعی نیست.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در برنامه صف اول به این مساله هم اشاره کرده و گفت: نشست‌هایی با همکاران عزیزمان در سازمان برنامه و بودجه داریم که اگر به نتیجه برسیم ان شاالله برای معلمان در همین خرداد آزمون برگزار خواهیم کرد.

افزایش تأثیر آزمون کتبی در استخدام‌های جدید

یکی دیگر از موارد مهم در مصاحبه رفیع‌زاده رئیس سازمان اداری و استخدامی تغییر در ارزش گذاری آزمون کتبی و مصاحبه‌های گزینش بوده است.

در آزمون‌های استخدامی سال‌های اخیر ویژه جذب معلمان، سهم آزمون کتبی ۴۰ درصد و مصاحبه و گزینش ۶۰ درصد بود؛ اما رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفته است که در آزمون‌های آینده این نسبت به ۷۰ درصد برای آزمون کتبی و ۳۰ درصد برای مصاحبه تغییر خواهد کرد.

شیوه جدید آزمون‌های استخدامی باعث کاهش انتخاب‌های سلیقه‌ای و افزایش عدالت در فرآیند استخدام خواهد شد

وی علت اعمال این تغییرات را برطرف شدن انتخاب‌های سلیقه‌ای دانست و گفت: هر چقدر وزن بیشتری بدهیم به مصاحبه و ارزیابی‌های تکمیلی که افراد دارند ارزیابی می‌کنند انتخاب‌های سلیقه‌ای افزایش پیدا می‌کند؛ اگر ۷۰ درصد امتیاز کسب شده توسط آزمون کتبی سنجیده بشود به عدالت نزدیک‌تر می‌شود و افراد قوی‌تری هست و در کنار آن علاوه بر اینکه نظارت بر آزمون‌ها را هم خواهیم داشت آن ۳۰ درصدی که می‌گوئیم بر اساس مصاحبه و ارزیابی تکمیلی آن هم یک دستورالعمل مشخصی داشته باشد.

رفیع زاده در توضیح این دستور العمل افزود: یکی از اقدام‌های اصلی ما این است که آن ۳۰ درصد امتیاز مصاحبه را هم از حالت سلیقه‌ای تا جایی که می‌توانیم خارج کنیم، در حال تدوین یک دستورالعمل هستیم که دقیقاً مشخص می‌کند که مثلاً کسی که در مصاحبه مورد سوال واقع می‌شود، باید چه آیتم‌هایی داشته باشد و چگونه به این آیتم‌ها امتیاز داده خواهد شد

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->