ناگفته‌هایی از شخصیت آیت‌الله میرزا جوادآقا تهرانی(ره) فهم ظلم؛ پیش‌شرط عطش واقعی برای عدالت ۵ دستورالعمل از امام زمان (عج) برای رهایی از سردرگمی | مهدی (عج) قبله هدایت انسان امروز پیشینه ترمیم بنای مسجد جامع گوهرشاد به بهانه تعمیر گلدسته‌های آن | تاریخ ۶۰۰‌ساله مرمت در میراث گوهرشاد‌بیگم هدیه‌ای به نام مهربانی پناه بی‌پناهان بود | یادی از عباس تربتی، معروف به حاج آخوند، واعظ و عارف مدفون در حرم مطهر رضوی امامی که مشهد را پایتخت علم و زیارت کرد همراهی اهل بیت(ع)، خوشبختی حقیقی | بررسی معیار خوشبختی در فرازهایی از زیارت جامعه کبیره تولیت آستان قدس رضوی: معماری مشهد باید امام‌رضایی باشد | ضرورت فضاسازی متفاوت، مفهومی و زیارت‌محور تولیت آستان قدس رضوی: پرستاران، ادامه‌دهندگان راه حضرت زینب(س) در دفاع از کرامت و سلامت انسانی هستند ویدئو | جشن تکلیف دختران ۹ کشور اسلامی در حرم مطهر امام رضا (ع) بیش از ۴۵ هزار مسجد در کشور بدون امام جماعت هستند فعالیت ۲۵ هزار و ۷۰۰ قرارگاه محله اسلامی در سراسر کشور تجلیل از خادمان و سقایان زائران پیاده امام رضا (ع) در مشهد ویژه‌برنامه «عقیله بنی‌هاشم» با حضور بانوان اردوزبان در حرم مطهر امام‌رضا(ع) برگزار شد پخش مستند «خورشید کاروان» از سیمای استانی خراسان رضوی جایزه ادبی یوسف به ایستگاه چهاردهم رسید + مهلت ارسال آثار اجرایی شدن طرح حفظ «شهید سلامی» به منظور تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن آغاز کنگره ملی بزرگداشت ۳ هزار شهید خراسان شمالی با برگزاری اردوی راهیان‌نور نهایی شدن قرارداد‌های مربوط به حج ۱۴۰۵، سه ماه پیش از آغاز عملیات اعزام زائران
سرخط خبرها
محمدصادق براتی-معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان‌رضوی

تشکل‌های مردمی؛ جهادگران خدمت و سلامت

  • کد خبر: ۳۲۴۲۸
  • ۱۰ تير ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۴
تشکل‌های مردمی؛ جهادگران خدمت و سلامت
تشکل‌های مردمی پل ارتباطی بین مردم و مسئولان هستند و به‌واسطه حضور در بین مردم نقش مهمی در توسعه علمی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعه دارند.

شهرآرانیوز؛ نقش تشکل‌های مردم‌نهاد در سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی‌های کلان بخش‌های مختلف کشور تاکنون بی‌نظیر بوده است و شاهد بودیم هرجایی که امور به مردم و نهادهای مردمی واگذار شده است، موفقیت‌های بسیاری را به‌دست آورده‌ایم.
تشکل‌های مردمی در تمام زمینه به‌ویژه در مواقع بحران نشان داده‌اند که از ابتدا به‌عنوان بازویی پرتوان در کنار حاکمیت ظاهر شده‌اند و توانسته‌اند بسیاری از ضرورت‌ها و نیازهای جامعه را مرتفع سازند.
حضور در عرصه‌های گوناگون تشکل‌های مردمی از ابتدای انقلاب و در برهه‌های مختلف زمان سبب شده است اکنون با تجارب بسیار بالایی روبه‌رو شوند و هرکجا اموری به آنان واگذار شود، با سربلندی از آن میدان خارج خواهند شد.
اگر تشکل‌های مردمی با آموزش‌های علمی و عملی توانمند شوند، می‌توانند بهترین اتاق فکر و بازوی اجرایی کشور و حاکمیت باشند.
تثبیت جایگاه قانونی این تشکل‌ها، سامان‌دهی آن‌ها برای مواقع بحران‌، اعطای امتیازات قانونی و مدنی به این افراد و برگزاری کلاس‌های آموزشی برای آن‌ها می‌تواند به ایجاد نیرویی جدید و توانمند در سطح مدیریت بحران بینجامد.
ماهیت جمهوری اسلامی ایران به ۲ رکن اسلامی‌بودن و جمهوری‌بودن است که قرآن و عترت و احکام برگرفته از این ۲ منبع نمود رکن اسلامی‌بودن نظام ماست. جمهوری‌بودن نظام نیز به حضور مردم در عرصه‌های مختلف بوده است، به‌طوری که مردم به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در سرنوشت و اداره کشور در حوزه‌های گوناگون همواره نقش داشته‌اند.
ابعاد حضور تشکل‌های مردمی بسیار گسترده است، حضور در مواقع بحرانی از قبیل سیل، زلزله و برنامه‌های دینی و مذهبی از جمله همین دهه کرامت یا ولایتمداری و پیروی از مکتب امام و شهدا و پای انقلاب بودن و... بسیاری از عرصه‌های مختلف اجتماعی و بخشی از حضور پررنگ تشکل‌های مردم‌نهاد است.
یکی از نقاطی که تشکل‌های مردمی و جهادگران امروز توانمندی خود را بار دیگر به رخ کشیدند، حضور تأثیرگذارشان در بحران بیماری کرونا در کشور است‌.
از ابتدای شیوع این بیماری در کشور شاهد حضور جدی و مخلصانه و دل‌سوزانه آنان برای یاری رساندن به مردم و حاکمیت بودیم.
سازمان‌های مردم‌نهاد اجتماعی، بسیج، جهادگران سلامت و دیگر نهادهای مدنی وارد میدان شدند و برای مقابله و پیشگیری از این بیماری شروع‌به‌کار کردند.
نصب بنر، توزیع بسته‌های غذایی و اقلام بهداشتی بین نیازمندان، گندزدایی معابر و اماکن خصوصی و عمومی، تولید ماسک و لباس و انواع اقلام بهداشتی، غربالگری و ایجاد ایستگاه‌های سلامت تنها بخشی از اقدامات مردمی بود.
حضور جهادی و مخلصانه تشکل‌های مردمی در بحران‌های این چند وقت نشان داد که تشکل‌های مردم‌نهاد به بلوغ تشکیلاتی رسیده‌اند و امروز می‌توانیم با اطمینان بگوییم که کرونا با همه تلخی‌ها و دستاوردهای منفی‌ای که در جامعه به‌جا گذاشت، نتایج مثبتی هم به همراه داشت که مهم‌ترین آن تمرین عملی تشکل‌های مردمی در جامعه برای اقدامی همه‌جانبه علیه بحران است و این مسئله باری که بر دوش مسئولان است را سنگین‌تر می‌کند.
این تجربه نشان داد که می‌توانیم در تمام ابعاد اداره جامعه به رکنی اساسی که وجود تشکل‌های مردمی در قالب جهادگران واقعی است، بیش از پیش تکیه کنیم و به آنان بها دهیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->