یک کشته و ۸ مصدوم بر اثر تصادف در محور قم - اصفهان راه‌اندازی بیمارستان صحرایی عرفات برای خدمت به زائران صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان‌رضوی (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | شهروندان مشهد منتظر بارش‌های رگباری باشند قتل دختر ۸ ساله توسط مادر | قاتل هم خودکشی کرد قتل مرد میانسال توسط ۶ دختر نوجوان چاقوکش در نازی‌آباد فرمانده یگان سازمان حفاظت محیط زیست: پیگیر شناسایی ضاربان شهید دیده‌بان هستیم معرفی هتل‌های نزدیک دانشگاه اصفهان ضرب و جرح محیط‌بان پناهگاه حیات وحش میاندشت خراسان‌ شمالی پایان عملیات اطفای حریق پارک ملی گلستان (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) دستگیری اعضای شبکه تروریستی داعش در تهران + عکس و فیلم سردار رادان: مراسم سالروز ارتحال امام (ره) در امنیت کامل برگزار شد کاهش ۴۰درصدی بارش‌ها نسبت به سال قبل | خراسان رضوی هم با افت بارش همراه بوده است زمان پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری مشخص شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: خراسان‌رضوی الگویی ملی در حوزه آموزش‌وپرورش است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | کاهش محسوس دما در استان کد بیماری‌های ویژه برای تشکیل پرونده بازنشستگان صعب العلاج حذف شد توضیحات وزیر آموزش و پرورش درخصوص فوق‌العاده خاص و ویژه معلمان مشکل رتبه‌بندی ۱۲۰۰ معلم که در پوشه قرمز قرار داشتند، حل شد (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) زورگیری با بطری شکسته، پلیس را مجبور به شلیک کرد شهادت یک محیطبان در درگیری با شکارچیان غیرمجاز در کهگیلویه رمزگشایی از قتل برادر با همدستی مادر! دستگیری قاتل مرد جوان در بیابان‌های جنوب تهران برخورد میکسر بتن با ۳ خودرو و یک ساختمان در سعادت‌آباد تهران حادثه آفرید جزئیات نجات گروگان‌های هندی از چنگ باند آدم‌ربایان خارجی در تهران شلاق و کار در خانه سالمندان، مجازات تعرض به دختر جوان ماجرای زورگیری وحشتناک قمه کش نقابدار از زنان در مشهد سخنگوی آموزش و پرورش پرداخت عیدی به معلمان در اعیاد پیش رو را تکذیب کرد دستور جدید معاون وزیر آموزش و پرورش برای بازسازی مدارس سنگی صدور هشدار هواشناسی در خصوص تشدید بارش در خراسان رضوی و ۱۳ استان دیگر (۱۳ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تولید زخم‌پوش نانو الیاف ایرانی با عصاره بلوط

  • کد خبر: ۳۲۶۴۶۸
  • ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۴
تولید زخم‌پوش نانو الیاف ایرانی با عصاره بلوط
«تولید زخم پوش از جنس نانوالیاف پلی کاپرولاکتون (PCL) حاوی عصاره جفت بلوط» عنوان طرح پژوهشی یکی از استادان دانشگاهی کشورمان است که کاهش عوارض جبران‌ناپذیر بیماران و افزایش چشم‌گیر کیفیت بهبود زخم را به دنبال دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، این طرح پژوهشی سهیلا کاشانیان استاد تمام دانشگاه رازی کرمانشاه است که با حمایت بنیاد ملی علم انجام شده است.

کاشانیان درباره این طرح توضیح داد: پوست، اولین سد دفاعی بدن در برابر عوامل خارجی است و هر گونه آسیب جدی به آن سلامت بدن را به خطر می‌اندازد. روزانه تعداد افراد زیادی به‌دلیل ایجاد زخم‌ها و سوختگی‌ها به بیمارستان مراجعه می‌کنند. این افراد در بیمارستان‌ها معمولاً به‌وسیله گاز استریل، شستشو با نرمال‌سالین و مصرف آنتی‌بیوتیک به‌صورت موضعی، خوراکی و تزریقی درمان می‌شوند. این روش درمانی در بعضی از موارد، خوب شدن کامل زخم را در پی ندارد چرا که مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌ها باعث ایجاد بیوفیلم و افزایش عفونت در محل زخم شده و عوارض خطرناکی همچون قطع عضو و حتی مرگ را در پی دارد.

وی افزود: همچنین در روش درمانی متداول در اکثر موارد محل زخم به شکل اولیه و طبیعی خود باز نمی‌گردد و موضع زخم برای همیشه روی پوست فرد به شکل اِسکار (جای زخم) باقی می‌ماند، بنابراین یک زخم‌پوش مناسب می‌تواند به‌عنوان محافظی فیزیکی زخم را در برابر آلودگی‌ها، باکتری‌ها و عوامل محیطی و نیرو‌های بیرونی محافظت کند.

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: زخم‌پوش ایده‌آل دارای ویژگی‌هایی از جمله توانایی جذب ترشحات زخم، توانایی عبور بخار آب و اکسیژن، عدم سمیت، زیست‌سازگاری و خواص مکانیکی مطلوب و خاصیت آنتی‌باکتریال است. امروزه با کمک علم نانوفناوری تولید نانوالیاف‌های حاوی مواد آنتی‌باکتریال بر پایه عصاره گیاهان دارویی توانسته تا حد زیادی این مشکل را بر طرف سازد.

وی اضافه کرد: در این طرح، عصاره جفت بلوط مستخرج از درختان بلوط جنگلی استان کرمانشاه به‌دست می‌آید. در منابع طب سنتی به خواص طبی بلوط از جمله بهبود زخم اشاره شده است. جفت بلوط با داشتن تانن، فلاونوئید، آلکالوئید و چندین ترکیب آروماتیک خاصیت آنتی‌اکسیدانی داشته و می‌تواند با کاهش التهاب و افزایش TGF-β فاکتور‌های رشد اپیدرمال را فعال کند و از آنجا که کاهش التهاب باعث تسریع در ترمیم زخم می‌شود می‌توان نتیجه گرفت که جفت بلوط به‌خاطر داشتن مواد ضد التهابی باعث تسریع ترمیم زخم ناشی از سوختگی می‌شود.

کاشانیان درباره علت انجام این طرح گفت: هدف اصلی این طرح عبارتند از تجاری‌سازی یک محصول دانش‌بنیان و توزیع آن در سراسر بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مربوط به سوانح و سوختگی‌هاست که در این صورت مشکلات کادر درمان با کاهش زمان بستری بیماران جراحت و سوختگی برطرف می‌شود و این محصول، کاهش عوارض جبران‌ناپذیر بیماران و افزایش چشم‌گیر کیفیت بهبود زخم را نیز در پی دارد.

وی در ادامه تأکید کرد: از اهداف دیگر این طرح می‌توان به شناخته شدن گیاهان دارویی مؤثر ایران از جمله جفت بلوط اشاره کرد که ناشناخته مانده‌اند و استفاده از پتانسیل حداکثری کشور با داشتن چنین منابع طبیعی است.

کاشانیان خاطرنشان کرد: علاوه بر این توسعه استفاده از نانوالیاف‌ها در کاربرد‌های درمانی است که دنیا با سرعت بالایی در این جهت در حال حرکت است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->