واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان انتقاد معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش به ساعت محدود ورزش مدارس و تحرک کم دانش‌آموزان هشدار در مورد خطرات چاقی در کودکان ادامه ثبت‌نام مدارس در پایه‌های هفتم و دهم | ثبت‌نام ۸۵ درصد دانش‌آموزان نهایی شده است تأمین ۳.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا تا نیمه اول آبان‌ماه زمان واریز حقوق بازنشستگان در شهریور ۱۴۰۴ اعلام شد  تأثیر عفو معیاری بر کاهش انگیزه جرم زندانیان چه بخوریم تا ریه‌های سالمی داشته باشیم؟ تأکید وزیر آموزش و پرورش بر اهمیت پرسش مهر: اختصاص یک ساعت از زنگ انشا به این سوال شعار سال تحصیلی جدید و پوستر بازگشایی مدارس رونمایی شد + عکس چرا امسال نباید واکسن آنفولانزا را فراموش کنیم؟ حقوق حداقل بگیران تأمین‌اجتماعی باید بالای ۳۰ میلیون تومان باشد علت افزایش قیمت واکسن آنفلوآنزا در بازار چیست؟ | احتمال تغییر قیمت با محموله‌های جدید یک فعال حقوق حیوانات: ادارات کل دامپزشکی، مسئول بسیاری از اتفاقات تلخ باغ وحش‌ها هستند | باغ وحش‌ها انگیزه‌ای برای درمان حیوانات پا‌به‌سن‌گذاشته ندارند آمادگی مدارس مشهد و استان برای ورود کلاس اولی‌ها | خانواده، حلقه مفقوده میان معلم و دانش‌آموز است
سرخط خبرها

تحلیل حواشی مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور

  • کد خبر: ۳۲۶۷۵۵
  • ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۹
تحلیل حواشی مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با مرور اتفاقات اخیر مصوبه «تاثیر معدل در کنکور» و ایجاد سوابق تحصیلی در پایه یازدهم و حواشی که به دنبال داشت، به بازخوانی این مصوبه پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، ابراهیم سوزنچی کاشانی با بیان اینکه دو مطلب باعث طرح مجدد موضوع (تصمیم‌گیری درباره تاثیر معدل در کنکور شد) گفت: فیدبک‌هایی که خود دبیرخانه گرفته بود و پیشنهادات وزرای آموزش و پرورش و علوم که قاعدتا تازه به جمع شورا پیوسته بودند و تیم آنها بود که نظراتی متفاوت داشتند، باعث طرح مجدد موضوع شد.

وی با بیان اینکه دبیرخانه به جمع بندی رسیده بود که کنکور ۲ بار در سال و اعتبار دوساله آن، اثری که فکر می‌کرد را نداشته است افزود: بار روانی پایه دهم هم بالاست؛ وزیر آموزش و پرورش به دنبال حذف پایه‌های دهم و یازدهم و تاثیر قطعی فقط برای پایه دوازدهم بود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه سناریوی دوم پیشنهادی آنها کاهش دروس پایه یازدهم در صورت عدم حذف کامل این پایه بود ادامه داد: وزیر علوم هم البته نه مصرانه، پیشنهاد حذف تاثیر قطعی معدل را داده بود. نظر شخصی من یک امتحان جامع در انتهای پایه دوازدهم از همه دروس پایه یازدهم و دوازدهم بود که عملا در ستاد رای نیاورد و به صحن شورا نیامد.

سوزنچی با بیان اینکه در جلسه ۹۱۳ صحن شورای عالی، نظرات متعددی مطرح و چند پیشنهاد طرح شد گفت: عدم تغییر هیچ بندی از مصوبه قبلی و باقیماندن هر سه پایه که لب مرز رای نیاورد، حذف پایه دهم که رای آورد، درخواست پشت کنکوری‌ها برای عدم لزوم ایجاد سابقه پایه یازدهم که توسط اعضا مطرح شد ولی رای گیری صورت نگرفت، رای گیری سایر جزئیات در همین جلسه یا سپردن آنها به شورای عالی آموزش و پرورش صورت گرفت که دومی رای آورد.

وی با بیان اینکه این جزئیات یعنی کنکور ۲ بار درسال، اعتبار ۲ ساله آزمون‌ها، میزان تاثیر پایه یازدهم و دوازدهم و تکلیف پشت کنکوری‌ها (در نامه‌ای نیز دبیر شورای عالی این موارد را به وزیر آموزش و پرورش منتقل کرد) در جلسه بحث شد افزود: به وزیر نیز توضیح داده شد که طبق قانون مجلس، همه اینها باید در شورای سنجش و پذیرش نیز مصوب شود و همچنین اگر تعارضاتی داشته باشد، باید مجدد در شورای عالی انقلاب فرهنگی نهایی شود.

عضو شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه در جلسه شورای عالی آموزش و پرورش حضور داشتم که گفتند حق رای نداری، چند پیشنهاد طرح شد؛ کاهش دروس پایه یازدهم از امسال که در نهایت شش درس رای آورد و عناوین کلی هم مشخص شد ادامه داد: در جلسه دیگری که روز شنبه به حد نصاب نرسید، عناوین شش درس عوض شد و مثلا تاریخ جای خود را به زبان خارجی داد، ولی احتمالا امضا را بعدا گرفته بودند.

سوزنچی با بیان اینکه در جلسه اول تذکر دادیم که این تغییرات باید در شورای سنجش و پذیرش تصویب شود و طبق مصوبه شورای عالی وسط سال نمی‌توانید عناوین دروس را تغییر دهید و باید ابتدای سال مطرح شود و گرنه با ابطال دیوان عدالت مواجه می‌شوید لذا دوباره نیازمند اجازه گیری از شورای عالی هستید گفت: همچنین پیشنهاد دیگری برای پشت کنکوری‌ها مطرح و رای دادند که برای آنها سابقه یازدهم لازم نیست و همان سال دوازدهم با تاثیر ۶۰ درصد باشد.

وی با بیان اینکه قرار شد هیچ کس مصاحبه نکند افزود: متاسفانه وزیر مصاحبه کردند، هم قول شش درس پایه یازدهم و هم حذف برای پشت کنکوری‌ها را دادند. در جلسه شورای سنجش و پذیرش در اواخر اسفندماه ۱۴۰۳ سازمان سنجش استدلال کرد که این امر امکان پذیر نیست؛ یا همه باید سابقه یازدهم داشته باشند یا "هیچ کس" که گزینه «همه» رای آورد؛ لذا تصویب شد هم پشت کنکوری‌ها و هم سایرین شش درس را امتحان بدهند (توجه کنید که شش درس نهایی باید به تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌رسید وگرنه دیوان عدالت باطل می‌کرد).

عضو شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه برگزاری کنکور آنهم ۲ بار در سال و همچنین اعتبار دوساله آن هم حذف شد ادامه داد: ناگهان در عید ۱۴۰۴ خبر آمد که جلسه مشورتی دیگر ۱۰ فروردین ماه در راه است و یک سری پیشنهاد جدید در شورای عالی مطرح می‌شود، از جمله حذف سوابق پایه یازدهم برای همه کنکوری‌ها در ۱۴۰۴ که این پیشنهاد هم لازم بود به تایید شورای عالی می‌رسید، چون شورا تاثیر قطعی پایه یازدهم را مصوب کرده بود.

سوزنچی با بیان اینکه در جلسه ۹۱۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی حذف پایه یازدهم برای ۱۴۰۴ به دلیل مصاحبه‌ها و انتظاراتی که ایجاد شده بود رای آورد (بیش از نصف اعضا اگرچه برخی معتقد بودند باید دو سوم رای داشته باشد) ولی گزینه شش درس رای نیاورد؛ به عبارتی پیشنهاد ایجاد سوابق با لحاظ کردن تمام دروس رای آورد و مقرر شد همه دروس عمومی و اختصاصی پایه یازدهم و دوازدهم برقرار باشد گفت: در هر صورت‌ای کاش وزیر مصاحبه نمی‌کردند که ما دچار این همه مشکل نمی‌شدیم؛ اما پایه یازدهمی‌ها از ابتدا می‌دانستند که باید همه دروس را امتحان دهند؛ فقط این کار باعث کاهش اختیارات شورای عالی آموزش و پرورش شد.

وی با بیان اینکه از زمان مصاحبه وزیر آموزش و پرورش تاکنون دانش آموزان فکر کردند شش درس شده که این مدت هم عملا زمان چندان طولانی نبوده است چراکه تصویب شورای سنجش و پذیرش در انتهای اسفند بود که توسط شورای عالی هم تصویب نشده بود اظهار کرد: این مدت دانش‌آموزان روی این دروس متمرکز کردند که دروس مهمی بوده است و چیزی از دست نداده‌اند، الان هم شرایط برای همه آنها یکسان است؛ همچنین استرس کنکور و ترمیم و چیز دیگری هم ندارند. فراموش نکنیم که همه این تغییرات و اتفاقات به خاطر تغییر ناگهانی دولت بود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->