توزیع به موقع تمام کالا‌های مورد نیاز در سراسر کشور | مردم از خرید‌های هیجانی پرهیز کنند سخنگوی دولت: پرداخت حقوق خردادماه ۱۴۰۴ کارمندان، مطابق اردیبهشت بوده و مابه‌التفاوت در تیرماه واریز می‌شود + فیلم تحویل فرآورده‌های نفتی در جایگا‌ه‌های سوخت به صورت مظروف ممنوع است قیمت طلا در مشهد اعلام شد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | افت ۳۰۰ هزار تومانی نرخ طلا دلار ریزش کرد | عدم اعلام نرخ طلا و سکه (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) رفتار‌های هیجانی در  بازار‌های مالی، منجر به  زیان می‌شود  واکنش بازار‌های جهانی، منطقه‌ای و داخلی به حمله اسرائیل به ایران تأمین مستمر کالا‌های اساسی و سوخت در استان خراسان رضوی در شرایط اضطراری ادامه دارد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) شبکه بانکی ریز آمار وام پرداختی بانک‌ها به مردم و واحد‌های اقتصادی را اعلام کرد آیین نامه اجرایی واردات خودروی سواری از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد گمرک: همه مرز‌های زمینی و دریایی باز است قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در تره‌بار (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | انگور به بازار مشهد آمد افزایش قیمت نان فعلاً منتفی شد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | نان مورد نیاز مردم تأمین است؛ جای نگرانی نیست قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی دوباره افزایش نرخ یافت وزیر پیشنهادی اقتصاد: همواره خود را پاسخ‌گوی مردم و نمایندگان می‌دانم پیش‌فروش بلیت قطار‌های مسافری تیرماه از امروز (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) آغاز شد آماده‌سازی نرم افزار تعیین نرخ اجاره بهای مسکن در مشهد ظرف یک ماه پیش‌رو یارانه خردادماه ۱۴۰۴ دهک‌های اول تا سوم واریز شد توصیه صنف جایگاه‌داران به مردم برای مدیریت مصرف سوخت (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) توقف فعالیت بورس‌ها در روز‌های ۲۶ و ۲۷ خرداد ١۴۰۴ قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) | افت قیمت خودرو‌ها قیمت خودرو‌های داخلی پس از حمله اسرائیل به ایران چقدر شد؟ (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) توقف معاملات طلا و ارز با قیمت‌های عجیب درپی تنش‌های امنیتی (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) زمان پیش‌فروش بلیت قطار تیرماه ۱۴۰۴ اعلام شد کمبودی در تأمین مواد غذایی وجود ندارد | تولیدکنندگان دوشیفته مشغول‌اند ترخیص کالا در تمامی گمرکات طبق روال عادی در حال انجام است (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی تا ساعت ۲ بامداد دوشنبه (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) حفظ پایداری تولید برق با تمام توان بازار ارز تجاری امروز فعال است (۲۵ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

«عصاره زعفران لیتری ۱۰۰ هزار تومان» | محصولات غیراستانداردی که سلامت خریداران را نشانه می‌گیرند

  • کد خبر: ۳۲۷۸۲۳
  • ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۱
«عصاره زعفران لیتری ۱۰۰ هزار تومان» | محصولات غیراستانداردی که سلامت خریداران را نشانه می‌گیرند
عرضه انبوه محصولات تقلبی با عنوان «عصاره زعفران» در بسته‌بندی‌های شفاف و با قیمت‌های نازل، این روز‌ها به معضلی جدی برای سلامت مصرف‌کنندگان و تهدیدی برای صنعت زعفران کشور تبدیل شده است؛ کارشناسان هشدار می‌دهند این محصولات غیراستاندارد نه‌تنها فاقد هرگونه خاصیت زعفران اصل بوده، بلکه حاوی مواد شیمیایی بسیار خطرناک هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، در ماه‌های اخیر، شاهد افزایش چشمگیر عرضه محصولاتی تحت عنوان «عصاره زعفران» با قیمت‌های بسیار پایین در بازار و فضای مجازی هستیم.

بازار داغ فروش عصاره زعفران در فضای مجازی، این روز‌ها با تبلیغات فریبنده و قیمت‌های باورنکردنی (حدود ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان برای بطری‌های یک‌لیتری) رونق گرفته است.

هشدار درباره عرضه غیراستاندارد عصاره زعفران در بازار؛ از تهدید سلامتی تا آسیب به صنعت زعفران کشور

بررسی‌ها نشان می‌دهد که برخی از این فروشگاه‌های مجازی حتی مجوز‌های بهداشتی جعلی را در پست‌های خود نمایش می‌دهند تا اعتماد مشتریان را جلب کنند.

این محصولات عمدتاً در ظروف پلاستیکی نیم‌لیتری و یک‌لیتری به فروش می‌رسند و فروشندگان آن ادعا می‌کنند جایگزین مناسبی برای زعفران اصل هستند.

احتمال وجود رنگ‌های شیمیایی و مواد افزودنی مضر در ترکیب این محصولات می‌تواند سلامت افراد را به خطر بیندازد.

اگرچه روی بسیاری از این بسته‌بندی‌ها نشان‌های استاندارد درج شده، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد این مجوز‌ها نیز اغلب جعلی هستند؛ از سویی نبود نظارت کافی بر تولید و توزیع این محصولات، به گسترش روزافزون آنها در بازار دامن زده است.

با توجه به خطرات جدی این محصولات برای سلامت عمومی و آسیب‌هایی که به برند زعفران ایران به عنوان یک محصول استراتژیک وارد می‌کنند، لازم است دستگاه‌های نظارتی مانند سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد به‌صورت فوری وارد عمل شده و نسبت به جمع‌آوری محصولات غیراستاندارد از بازار اقدام کنند.

تولید و نگهداری عصاره خالص زعفران فرآیندی پیچیده و پرهزینه است

علی حسینی، عضو شورای ملی زعفران، نسبت به عرضه گسترده محصولات تقلبی تحت عنوان عصاره زعفران در بازار هشدار داد و گفت: محصولاتی که در بطری‌های شفاف به فروش می‌رسند، به هیچ‌وجه عصاره واقعی زعفران نیستند.

حسینی با بیان اینکه تولید و نگهداری عصاره خالص زعفران فرآیندی پیچیده و پرهزینه است، اظهار کرد: عصاره واقعی زعفران به‌هیچ‌وجه در ظروف شفاف و در معرض نور عرضه نمی‌شود، چرا که قرار گرفتن در معرض نور باعث از بین رفتن خواص آن می‌شود.

عضو شورای ملی زعفران با اشاره به خطرات سلامت این محصولات تصریح کرد: این مواد فاقد خواص زعفران هستند و ممکن است حاوی رنگ‌ها و مواد مضری باشند که در درازمدت عوارض خطرناکی برای سلامت مصرف‌کنندگان ایجاد می‌کند.

وی بر غیرقانونی‌بودن فروش این محصولات تأکید کرد و گفت: برچسب‌های استاندارد روی این بسته‌بندی‌ها جعلی است و دستگاه‌های نظارتی باید به‌طور جدی وارد عمل شوند و اتحادیه‌های مربوطه نیز بر استفاده رستوران‌ها از این محصولات نظارت دقیق داشته باشند.

به گفته حسینی عصاره واقعی زعفران فقط در واحد‌های صنعتی مجاز و برای مصارف خاص تولید می‌شود و قیمت آن به‌مراتب بالاتر از محصولات تقلبی موجود در بازار است و بسته‌بندی عصاره واقعی باید به‌گونه‌ای باشد که از نفوذ نور به داخل آن کاملاً جلوگیری شود.

حسینی در ادامه به تهدیدات این پدیده برای صنعت زعفران کشور اشاره کرد و گفت: این اقدام نه‌تنها به برند زعفران ایران به‌عنوان یک سرمایه ملی آسیب می‌زند، بلکه ممکن است باعث تغییر ذائقه مصرف‌کنندگان و کاهش تقاضا برای زعفران اصل شود.

عضو شورای ملی زعفران از مردم خواست تا از خرید هرگونه محصولی تحت عنوان عصاره زعفران خودداری کنند؛ مصرف‌کنندگان نباید فریب رنگ زرد این محصولات را بخورند، چرا که این رنگ‌ها ارتباطی با زعفران واقعی ندارند و ممکن است حاوی مواد شیمیایی خطرناک باشند.

وی خواستار اقدام فوری دستگاه‌های نظارتی برای جمع‌آوری این محصولات از بازار و برخورد با تولیدکنندگان و فروشندگان آنها شد و تاکید کرد: رستوران‌ها نیز باید خودشان اقدام به تهیه عصاره زعفران از محصولات اصل کنند، چرا که با سلامت عمومی مردم سروکار دارند.

منبع: میزان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->