توسعه پیوند اعضا در بیمارستان منتصریه مشهد | فرصت طلایی برای حیات بیماران نیازمند عضو ضرورت نوسازی سالانه ۵۰۰ هزار خودروی فرسوده در کشور در سال ۱۴۰۴ اعتبارات هزینه‌ای سازمان حفاظت محیط زیست ۵۰ درصد افزایش یافته است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۸ خرداد ۱۴۰۴) | مشهد از فردا گرم می‌شود شینا انصاری: وضعیت معیشت و رفاه کارکنان محیط زیست بهبود می‌یابد یک زن زندانی ایرانی از عراق به کشور منتقل شد نتیجه جلسه پرونده محیط‌بان کرمانی به زودی اعلام خواهد شد پیش‌بینی هواشناسی کشور (۸ خرداد ۱۴۰۴) | آخر هفته طوفانی در ۷ استان برخورد مرگبار یک خودرو با خرس قهوه‌ای در سوادکوه وزیر آموزش و پرورش: وضعیت نیروهای حق‌التدریس فرهنگیان از استخدامی‌ها بهتر است آیا خوردن شیرینی و دسر باعث هضم غذا و گوارش بهتر می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو آمریکا: جوهر خالکوبی خطرناک است منیزیم چه فوایدی برای سلامت دارد؟ دستیاران پزشکی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار می‌گیرند برچسب‌گذاری دیجیتال راهکار نوین برای شفافیت اطلاعات مواد غذایی وقتی مغز با بدن قهر می‌کند؛ نبرد ۱۲۰ هزار ایرانی با‌ بیماری ام‌اس | پوشش بیمه‌ای دارو‌ها ۱۰۰ درصد نیست همسر شهید رئیسی: خانواده‌ها در باتلاق فانتزی گرفتار شده‌اند | مبحث خانواده و معنویت به یک مطالبه جدی در مجامع بین‌المللی بدل شود تیراندازی به سمت مردم در تویسرکان یک کشته و ۷ مصدوم برجای گذاشت + فیلم(۷ خرداد ۱۴۰۴) محل تولد تعیین کننده عمر است «برخورد نامناسب» ۸۰ درصد شکایات حوزه سلامت را شامل می‌شود راز جنایت مسلحانه در سیاهی شب فاش شد | کمین مشترک پلیس مشهد و ایوانکی برای شکار قاتل فراری انتخاب همسر براساس ویژگی های مزاجی | وقتی ازدواج به مزاجتان خوش‌ می‌آید زلزله ۳.۳ ریشتری قدمگاه خراسان رضوی را لرزاند (۷ خرداد ۱۴۰۴) تشرف بیش از ۷۵ هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی تاکنون (۷ خرداد ۱۴۰۴) چرا نوجوانان درگیر مصرف دخانیات می‌شوند؟ | چند راهکار برای حفظ دانش‌آموزان از اعتیاد سازمان پزشکی قانونی: سالانه ۱۰۰ هزار پرونده روان‌پزشکی توسط قوه قضائیه بررسی می‌شود پیش‌بینی احداث هزار خوابگاه متأهلی در سال ۱۴۰۴ کاهش ۳ درصدی ازدواج در سال ۱۴۰۳ محدودیت‌های ترافیکی استان مازندران در تعطیلات نیمه خرداد اعلام شد آخرین وضعیت سندرم حاد تنفسی خاورمیانه در عربستان (۷ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

روند نگران‌کننده چاقی در کودکان و نوجوانان

  • کد خبر: ۳۳۰۳۷۶
  • ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۸
روند نگران‌کننده چاقی در کودکان و نوجوانان
دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران گفت: رشد چاقی در کودکان زنگ خطری برای ابتلای زودهنگام به بیماری‌های غیرواگیر و بحران‌های اقتصادی آینده است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد هاشمی گفت: در سه تا چهار دهه اخیر، ابتدا در کشور‌های توسعه‌یافته و سپس در کشور‌های در حال توسعه، روند رو به رشدی از شیوع اضافه وزن و چاقی در جوامع مشاهده شده است، اگر چه علل ژنتیکی و ذاتی نقش محدودی در بروز چاقی دارند، اما تغییر سبک زندگی و عوامل محیطی دلیل اصلی این بحران به شمار می‌آیند.

سبک زندگی و محیط؛ عوامل اصلی بحران چاقی

به گفته وی؛ افزایش دسترسی به غذا‌های پرکالری و کاهش تحرک بدنی به دلیل پیشرفت تکنولوژی، منجر به برهم خوردن تراز انرژی بدن و در نتیجه انباشت چربی و بروز اضافه وزن شده است.

چاقی کودکان؛ یک معضل بهداشتی جهانی

هاشمی ادامه داد: چاقی کودکان و نوجوانان به‌ویژه به عنوان یکی از معضلات بهداشتی مهم در سطح جهانی مطرح شده است. از سال ۲۰۱۵، سازمان جهانی بهداشت با ارائه برنامه‌ای تحت عنوان «پایان دادن به چاقی کودکان»، راهبرد‌هایی برای مقابله با این روند پیشنهاد کرده است.

وی افزود: کودکان چاق در معرض ابتلاء به بیماری‌های غیر واگیر همچون دیابت، بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا، انواع سکته‌ها و برخی سرطان‌ها در سنین پایین‌تر قرار دارند. این روند، بار اقتصادی سنگینی بر دوش نظام سلامت خواهد گذاشت و بهره‌وری اقتصادی جوامع را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

به گفته هاشمی؛ در این راستا، انجمن‌های علمی با هدف افزایش آگاهی علمی در بین گروه‌های تخصصی و اطلاع‌رسانی به سیاست گذاران، اقدام به برگزاری گردهمایی‌ها و نشست‌های تخصصی کرده‌اند و این انجمن‌ها ضمن هشدار درباره پیامد‌های اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی ناشی از چاقی کودکان، بر ضرورت تدوین و اجرای سیاست‌های پیشگیرانه تأکید دارند.

وی ادامه داد: بدون مداخله‌های مؤثر و جدی، جوامع در آینده‌ای نه چندان دور با بحران افزایش بیماری‌های غیر واگیر در سنین پایین و کاهش چشمگیر بهره‌وری اقتصادی روبه‌رو خواهند شد.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->