شیطان کودک‌آزار در یک‌قدمی چوبه دار طرح وزیر میراث فرهنگی برای لغو روادید میان ایران و ۳۲ کشور عضو «دی‌هشت» بودجه قطره چکانی دردی از جاده‌های پرخطر فریمان خراسان رضوی دوا نمی‌کند ۵ هزار معلم در مسیر تحول یادگیری| مدرسه‌سازی تنها آغاز راه است تأیید کتک خوردن معلم زرندی از پدر دانش‌آموز | پیگیری‌های قانونی و قضایی در حال انجام است شناسایی ۱۷ مورد بیمار مبتلا به تب دنگی در کشور (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) جان باختن ۵۷ کودک در غزه به دلیل سوءتغذیه رسیدن به اهداف سند تحول در نظام آموزشی نیازمند کمک فرهنگیان است افزایش چشمگیر بودجه دانشگاه فرهنگیان در دولت چهاردهم | نخبه‌ترین دانشجویان به این دانشگاه می‌آیند آموزش‌های شخصی‌سازی‌شده هوش مصنوعی، خلأ توجه فردی معلم را جبران می‌کند مشخصات کامیون‌داران مشهدی که در سانحه بندرعباس جان خود را از دست دادند + جزئیات و فیلم کتب درسی دانش‌آموزان استثنایی بدون تأخیر توزیع می‌شود ماما، مدافع خط مقدم سلامت مادر و نوزاد  راز‌های پنهان تاثیر خوراکی‌های ترش بر سلامتی وزیر آموزش و پرورش: آموزش استفاده از هوش مصنوعی از اهداف نظام آموزشی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | مشهد از چهارشنبه خنک می‌شود اهدای اعضای بانوی جوان مرگ مغزی مشهدی، جان ۶ بیمار را نجات داد (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) ورود ۸۵ هزار نیروی جدید به دانشگاه فرهنگیان از سال آینده | بیشترین سهم جذب معلم برای هنرستان‌ها تسویه‌حساب خانوادگی در کف خیابان در مشهد جزئیات برگزاری آزمون استخدامی ۱۴۰۴ معلمان اعلام شد + شرایط قبولی زمان پرداخت حقوق اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین‌اجتماعی مشخص شد؟ | باز هم تأخیر در پرداخت حقوق طرح سازمان پژوهش برای ساماندهی برنامه‌های درسی تصویب شد مقررات ثبت‌نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ به‌زودی اعلام می‌شود تکلیف کنکوری‌های مشکوک به تقلب چه شد؟ | تا کنون چندین کمیته تخصصی برگزار شده است ممنوعیت حمل آب زمزم برای زائران حج ۱۴۰۴ ۷۰ درصد کیسه‌های خون فیلتردار شده‌اند آغاز فرایند توزیع واکسن پنج‌گانه ایرانی در کشور از امروز (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رگبار و رعدوبرق در شمال غرب و گردوخاک در جنوب و تهران و البرز (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) روغن گل مغربی چه فوایدی دارد؟ باور‌های غلط درباره ویتامین‌ها و مکمل‌ها
سرخط خبرها

راز‌های پنهان تاثیر خوراکی‌های ترش بر سلامتی

  • کد خبر: ۳۳۰۶۶۱
  • ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۴
راز‌های پنهان تاثیر خوراکی‌های ترش بر سلامتی
خوراکی‌های ترش مزه، دسته‌ای از خوراکی‌ها هستند که در تمام نقاط جهان، طرفداران بسیاری دارند. البته ممکن است که برخی از افراد از خوراکی‌هایی که مزه ترش دارند خوششان نیاید. این خوراکی ها، خواص خاص خودشان را دارند، اما زیاده روی در مصرف آنها می‌تواند مشکل ساز باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، انسان، می‌تواند پنج مزه را احساس کند. این مزه‌ها شوری، شیرینی، اومامی، تلخی و ترشی هستند. خوراکی‌هایی که مزه ترش دارند، یکی از محبوب‌ترین خوراکی‌ها هستند و طرفداران زیادی در سراسر جهان دارند. از مواد غذایی با مزه ترش در پختن غذا، تولید تنقلات و... استفاده می‌شود. 

میزان ترش بودن خوراکی ها، با یکدیگر متفاوت است. بعضی از خوراکی‌ها در حدی ترش هستند که هر کسی می‌تواند آنها را امتحان کند، اما بعضی دیگر از این خوراکی ها، آنقدر ترش هستند که تحمل کردن آن برای بسیاری از افراد غیر ممکن است. 

میوه‌های مختلف مانند لیمو ترش، آلوچه، تمشک و... ترش مزه هستند و برای تولید خوراکی‌های ترش دیگر، از این میوه‌ها استفاده می‌شود. 

بدن انسان، به خوراکی‌های ترش و اسید‌های خوراکی موجود در آن نیاز دارد، اما، مصرف بیش از حد آن می‌تواند مشکل ساز باشد و مضراتی را به همراه داشته باشد. در ادامه‌ی این مطلب، با ما همراه باشید تا درباره خوراکی‌های ترش مزه اطلاعات بیشتری به دست بیاورید.

خواص مصرف خوراکی‌های ترش مزه

سم زدایی بدن یکی از خواص خوراکی‌های ترش مزه است. خوراکی‌های ترش مزه، فواید زیادی برای بدن دارند و مصرف به اندازه آنها می‌تواند به فرایند‌های مفید در بدن کمک کند. 

۱. سم زدایی بدن: کبد، به عنوان مظلوم‌ترین عضو بدن شناخته می‌شود و قابلیت این را دارد که بسیاری از سموم بدن را جذب خودش کند. مصرف خوراکی‌های ترش مزه، باعث سم زدایی کبد می‌شود و آن را از بیشتر سموم پاکسازی می‌کند. 

کلیه، یکی دیگر از اعضای بدن انسان است که در هم ایستایی و حفظ تعادل آب و یون‌ها نقش دارد. مصرف خوراکی‌های ترش مزه، می‌تواند سموم ذخیره شده و رسوب یافته در این اندام را از بین ببرد و آن را تصفیه کند.

۲. لاغری و چربی سوزی: مصرف مواد غذایی ترش مانند لیمو ترش، سرکه و... می‌تواند باعث افزایش سوخت و ساز بدنی شود. با افزایش میزان سوخت و ساز، بدن نیاز بیشتری به انرژی پیدا می‌کند و در نتیجه، به مصرف چربی‌های ذخیره شده در بدن روی می‌آورد.

استفاده از مواد غذایی با مزه ترش، در بسیاری از رژیم‌های غذایی لاغری مشاهده می‌شود و می‌تواند تأثیر بسیار زیادی در لاغری افراد داشته باشد.

۳. بهبود عملکرد دستگاه گوارش: خوراکی‌های ترش مزه، دارای اسید هستند. پس از خوردن غذا، با مصرف مقداری خوراکی‌های ترش مزه، اسید وارد شده به دستگاه گوارش، می‌تواند به گوارش مواد غذایی کمک کند. 

۴. خواص ضد ویروسی: سرکه، به عنوان یکی از ترش‌ترین مایعات که توسط انسان مصرف می‌شود، خاصیت ضد ویروسی دارد. در کشور‌های شرقی، استفاده از سرکه بسیار رواج دارد و از آن به عنوان یک ضد ویروس بسیار قوی یاد می‌شود. در کشور چین، از سرکه برای از بین بردن ویروس سارس و آنفلوانزا استفاده می‌کنند.

۵. پیشگیری از سرطان: بسیاری از خوراکی‌های ترش، دارای آنتی اکسیدان‌های فراوان هستند. آنتی اکسیدان ها، موادی هستند که می‌توانند باعث خنثی شدن رادیکال‌های آزاد شوند.

رادیکال‌های آزاد، در برخی از واکنش‌های مربوط به بدن ایجاد می‌شوند و بسیار فعال هستند، به طوری که ممکن است به بافت‌های بدن آسیب برسانند و حتی موجب سرطانی شدن برخی از سلول‌های بدن شوند. سرطان کبد، یکی از انواع سرطان است که بعضی از افراد را درگیر خود می‌کند. ماست ترش حاوی سیلیلات لاکتوباسلیس است و می‌تواند خطر ابتلا به این نوع سرطان را در انسان کاهش دهد.

مضرات مصرف بیش از حد خوراکی‌های ترش مزه

خوراکی‌های ترش مزه، با وجود خواصی که دارند، مصرف بیش از حد آنها می‌تواند مضراتی را برای بدن به همراه داشته باشد. در ادامه، برخی از مضرات مصرف خوراکی‌های ترش مزه را معرفی و بررسی می‌کنیم.

پوکی استخوان: یکی از مضرات مصرف بیش از حد خوراکی‌های ترش، اثرات مخرب آنها بر روی کلسیم است. کلسیم، یکی از مهمترین مواد معدنی بدن است که باعث استحکام و ساخت ماده زمینه‌ای استخوان می‌شود. هنگامی که میزان اسیدیته‌ی خون در اثر مصرف خوراکی‌های ترش بالا می‌رود، بدن برای حفظ هم ایستایی، ناچار است که مواد قلیایی مانند کلسیم را از بافت استخوان‌ها جدا کند و وارد جریان خون کند. در نتیجه، از میزان ماده زمینه‌ای استخوان کم می‌شود و ممکن است پوکی استخوان به وجود بیاید.

مشکلات گوارشی: مصرف بیش از حد خوراکی‌های ترش مزه، می‌تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی شود. برای مثال، افرادی که خوراکی‌های ترش زیادی مصرف می‌کنند، ممکن است که دچار زخم معده شوند. هنگامی که شیره معده، بیش از آستانه تحمل خودش حالت اسیدی پیدا کند، دیواره معده آسیب می‌بیند و ممکن است زخم معده ایجاد شود.

پیری زودرس: خوراکی‌های ترش مزه، حرارت بدن را کاهش می‌دهند و همچنین باعث کاهش مقدار آب بدن می‌شوند، مصرف طولانی مدت و بیش از اندازه خوراکی‌های ترش مزه، باعث پیری زودرس در اثر رطوبت غریزی پایین بدن و حرارت کم می‌شود.

کم خونی: یکی از مضرات مصرف خوراکی‌های ترش مزه، پدیده کم خونی است. هنگامی که مصرف خوراکی‌های ترش بیش از اندازه باشد، آهن مورد نیاز بدن جذب نخواهد شد. فقر آهن، موجب کم خونی می‌شود؛ زیرا آهن یکی از مهمترین مواد برای ساخته شدن گلبول‌های قرمز است.

یبوست: یبوست می‌تواند دلیلی برای اعتیاد به مواد غذایی ترش باشد. عدم حذف صحیح زباله از بدن می‌تواند به یک مشکل جدی تبدیل شود. با خوردن مواد ترش مانند ترشی، پرتقال و ...، گاز در معده تشکیل می‌شود که این مشکل را ایجاد می‌کند. از این رو، همچنین گفته شده است که با معده خالی ترشی نخورید.

خوراکی‌های ترش مزه، طرفداران بسیار زیادی دارند و بسیاری از افراد هنگامی که آنها را می‌بینند، کنترل خودشان را از دست می‌دهند. مصرف بیش از اندازه هر چیزی می‌تواند برای بدن مضر باشد. در نتیجه از مصرف بیش از اندازه خوراکی‌های ترش مزه خودداری کنید.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->