لبنیات سنتی بخوریم یا پاستوریزه؟ بیماران کلیوی مراقب گرمای تابستان باشند ۸ میلیارد نخ، میانگین مصرف سالیانه سیگار در خراسان رضوی | گزارش شهرآرانیوز از ناگفته‌های تجارت مرگ در بازار دخانیات کشور روز جهانی افشاگری علیه دخانیات! ماجرای پدری که تمام اموالش را از دست داد و دست‌به‌دامن فراموشی شد | «حاج‌احمد» آلزایمر ندارد دستگیری دزد سابقه‌دار با ۳۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد کشف جسد خون آلود پیرمرد در کیسه زباله توسط کارشناس شهرداری مشهد ۹ هزار کودک در مراکز بهزیستی زندگی می‌کنند جزئیات حقوق ایام بارداری مادران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد مقتول می‌خواست چک هایم را اجرا بگذارد یک زن اماراتی دبیرکل جدید سازمان جهانی گردشگری شد نتایج اولیه کنکور ارشد ۱۴۰۴ اعلام شد راهکار عملیاتی برای بالا رفتن آمار ازدواج مهار پنجمین حریق در مراتع قوچان با متخلفان اراضی ملی در خراسان رضوی برخورد قاطع می‌شود ویدئو | اوباش حمله کننده به سرنشینان یک دستگاه خودرو در حوالی شیراز دستگیر شدند ۵ کشته و زخمی بر اثر تصادف تریلی و سواری در جاده سلفچگان به ساوه (۹ خرداد ۱۴۰۴) گرد و غبار، نفس ساکنان خراسان رضوی را سنگین می‌کند (۹ خرداد ۱۴۰۴) ماجرای تصادف پسر نیکزاد از زبان رئیس منطقه سه پلیس راهور تهران آغاز غربالگری ۱۴۰۴ نوزادان در خراسان رضوی از شنبه (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) | آماده‌باش ۵۶ مرکز درمانی منتخب برای کودکان در استان دستگیری سارق سابقه‌داری که به اموال مُرده هم رحم نکرد دود دست دوم سیگار نقض قاطع حق‌الناس است | دورهمی بدون دخانیات را به یک برند خانوادگی تبدیل کنیم ویدیو | سقوط هواپیمای ارتش کره‌جنوبی یک قلب در هزار خانه تپید | روایت ایثار خانواده‌های مرگ مغزی در مشهد+ فیلم سالانه بیش از ۵۰ هزار نفر در کشور جان خود را بر اثر مصرف محصولات دخانی از دست می‌دهند وجود ۷ هزار و ۳۰۰ متخصص اطفال در کشور | خطر کمبود متخصص در ۱۰ سال آتی شیوع ۱۵ درصدی آسم و آلرژی در بین اطفال | خطر حیوانات خانگی برای کودک پژمان فر: به دنبال توسعه مراکز درمانی برای پیوند عضو در کشور هستیم
سرخط خبرها

وزیر آموزش و پرورش: اجازه نمی‌دهیم دانشگاه فرهنگیان ضعیف شود

  • کد خبر: ۳۳۰۷۳۵
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۰
وزیر آموزش و پرورش: اجازه نمی‌دهیم دانشگاه فرهنگیان ضعیف شود
علیرضا کاظمی در مراسم بزرگداشت روز معلم و تجلیل از اساتید نمونه دانشگاه فرهنگیان، از اهمیت این دانشگاه گفت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ علیرضا کاظمی در مراسم گرامیداشت روز معلم و تجلیل از اساتید نمونه دانشگاه فرهنگیان با گرامیداشت یاد شهید مطهری، باهنر و ۴۰ هزار معلم شهید، گفت: این جلسه برای تکریم مقام علم، علم‌آموزی، معلم و نظام تعلیم و تربیت برگزار شده است.

وی با بیان اینکه خداوند متعال، پس از صفت خالقیت، خود را با ویژگی تعلیم و معلم بودن معرفی می‌کند و این جایگاه را در قرآن به‌روشنی بیان کرده است افزود: وقتی خداوند پیامبرش را با فرمان اقرأ خطاب می‌کند، در واقع خواندن، نوشتن و تربیت را به‌عنوان ابزار هدایت و رشد به او عطا می‌کند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه هیچ جایگاهی در نظام هستی بالاتر از جایگاه علم نیست و در قرآن نیز بیش از ۹۰ بار به مفاهیمی چون علم، تفکر، تعقل و تعلیم اشاره شده است ادامه داد: بسیاری از انحرافات و مشکلات، ریشه در جهل و نادانی دارند و آیات متعددی از قرآن نیز به این موضوع پرداخته‌اند. خداوند حتی مسیر ورود به جهنم را از راه جهل معرفی می‌کند و فلسفه خلقت را هم بر پایه علم و معرفت قرار داده است.

کاظمی با بیان اینکه در قرآن، علم و معلم جایگاهی رفیع دارند گفت: وقتی چنین جایگاهی برای علم و معلم در نظر گرفته می‌شود، پس دانشگاه فرهنگیان که وظیفه تربیت معلم را بر عهده دارد، جایگاهی بسیار ویژه‌تر از آنچه امروز در جامعه رایج است، باید داشته باشد. این دانشگاه ریشه نظام تعلیم و تربیت کشور است.

وی با بیان اینکه اگر به این ریشه رسیدگی نشود، نباید انتظار داشت درخت تعلیم و تربیت میوه دهد افزود: دانشگاه فرهنگیان معلمی را تربیت می‌کند که رکن رکین تحول در نظام تعلیم و تربیت است بنابراین نباید آن را در ردیف دیگر بخش‌ها و سازمان‌های دولتی دانست.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه باید تمام امکانات، ظرفیت‌ها و توجه‌ها را به سمت دانشگاه فرهنگیان سوق داد ادامه داد: اگر خواهان آینده‌ای موفق در آموزش و پرورش باشیم، باید به دغدغه‌های این دانشگاه اندیشید و برای آن سرمایه‌گذاری کرد.

کاظمی با بیان اینکه اجازه نخواهیم داد دانشگاه فرهنگیان تضعیف شود و مسیر جذب دانشجو در این دانشگاه که مأموریت اصلی تربیت معلم را دارد، هرگز نباید لطمه ببیند گفت: این مسیر باید اصلی‌ترین و محوری‌ترین مسیر جذب معلم باشد.

وی با بیان اینکه سیاست ما تحصیل چهار ساله و شبانه‌روزی دانشجویان در دانشگاه فرهنگیان است افزود: باید همه استانداردهای دانشگاهی در حوزه فضا، تجهیزات، منابع انسانی و اساتید با نیازهای روز آموزش و پرورش هم‌راستا شود.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در خود دانشگاه فرهنگیان، علی‌رغم اقدامات بسیار ارزشمندی که صورت گرفته، هنوز با چالش‌ها و دغدغه‌های جدی روبه‌رو هستیم ادامه داد: دیروز و امروز، چه در محضر آقای دکتر قالیباف و چه در گفت‌وگوی ویژه خبری، به‌صراحت به موضوع دانشگاه فرهنگیان اشاره کردم. این دانشگاه در قلب نظام تعلیم و تربیت قرار دارد و نمی‌توان آن را هم‌سطح سایر موضوعات دانست؛ بلکه حاکم بر همه مسائل است.

کاظمی با بیان اینکه اتفاقات مهمی در دانشگاه فرهنگیان رقم خورده، از پست‌هایی که ایجاد شده، بودجه‌هایی که افزایش یافته و امکاناتی که مهیا شده، جای تقدیر دارد گفت: با این حال همچنان فاصله زیادی تا نقطه مطلوب داریم.

وی با بیان اینکه در حوزه جذب، نیازمند بازنگری اساسی هستیم افزود: باید دانشجویانی را جذب کنیم که با تمام وجود به معلمی عشق بورزند و به باورهای نظام جمهوری اسلامی ایران وفادار باشند چراکه تقویت هویت ملی و دینی یکی از مهم‌ترین رسالت‌های ماست.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه باید شأن تربیت معلم را از سطح صرفاً آموزشی به سطح تربیتی ارتقا دهیم ادامه داد: متأسفانه در حوزه فضا و تجهیزات مشکلات عدیده‌ای داریم و این موضوع را با آقای دکتر قالیباف هم مطرح کردیم.

کاظمی با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان از استانداردهای لازم فاصله دارد و این وضعیت شایسته این دانشگاه نیست گفت: در حوزه آموزش و کیفیت نیز باید تمرکز کنیم. مهم‌ترین دغدغه ما در دانشگاه فرهنگیان، کیفیت است.

وی با بیان اینکه اقدامات مثبتی در زمینه تأمین بودجه و ارتقای زیرساخت‌ها انجام شده، اما این‌ها کافی نیست افزود: باید امسال تمرکز اصلی‌مان بر کیفیت باشد. خوشبختانه برنامه‌ها در این راستا طراحی شده‌اند، اما این تنها آغاز راه است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه شعار رییس جمهور توسعه عدالت از طریق استانداردسازی فضا و ارتقای کیفیت آموزشی است عنوان کرد: این موضوع باید در دانشگاه فرهنگیان مدنظر قرار گرفته شود. 

کاظمی با بیان اینکه یکی از محورهای کیفیت، تحول در برنامه درسی است گفت: کارگروه تحول در برنامه درسی دانشگاه فرهنگیان در وزارت آموزش و پرورش شکل گرفته و جلساتی نیز آغاز شده، اما باید با سرعت بیشتری پیش برود.

وی با بیان اینکه سرفصل‌های دانشگاه باید متناسب با نیازهای دانشجویان بازنگری شود اظهار کرد: یکی از گلایه‌های مهم دانشجویان این است که آنچه امروز در کلاس‌ها ارائه می‌شود، فاصله زیادی با نیازهای واقعی دارد. باید به این موضوع توجه جدی داشت و سرفصل‌ها را بر اساس اقتضائات تربیت معلم تدوین کرد.

کاظمی با بیان اینکه اگر بخواهیم قلب نظام تعلیم و تربیت را نام ببریم، بی‌شک اساتید دانشگاه فرهنگیان هستند گفت: خواهش من از همه عزیزان این است که کمک کنیم بهترین، توانمندترین، باانگیزه‌ترین و کم‌دغدغه‌ترین اساتید در این دانشگاه مشغول به کار باشند.

کاظمی با بیان اینکه متأسفانه اساتید دانشگاه فرهنگیان دغدغه‌های متعددی دارند که باید در کانون توجه قرار گیرد گفت: بخشی از اقدامات در این زمینه انجام شده اما کافی نیست. به‌ویژه در موضوع آیین‌نامه ارتقای اساتید باید بازنگری جدی صورت گیرد.

وی با بیان اینکه بارها گفته‌ام که آیین‌نامه ارتقاء در دانشگاه فرهنگیان باید متناسب با مأموریت این دانشگاه باشد افزود: نمی‌توانیم همان آیین‌نامه‌ای را که برای سایر دانشگاه‌ها تدوین شده، بدون تغییر در اینجا اعمال کنیم. باید از خود اساتید کمک گرفت و با مشارکت آن‌ها، آیین‌نامه‌ای متناسب با نیازها و مأموریت‌های تربیت معلم طراحی کرد. همچنین مشارکت‌جویی و مشارکت‌پذیری در فرآیندهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری دانشگاه باید ساختارمند شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->