پاییز امسال گرم‌ترین و خشک‌ترین فصل ۵۷ سال اخیر ایران و خاورمیانه ریسک‌پذیری آگاهانه در زندگی هشدار سازمان هواشناسی برای خشکسالی شدید در پیش رو | وضعیت سدهای مهم مشهد وخیم است برنامه‌های آموزش و پرورش خراسان رضوی به مناسبت روز دانش‌آموز در مشهد + جزئیات زمان‌بندی و محل برگزاری جشن‌ها بیش از ۸۵ درصد نوجوانان ایرانی حداقل در یک شبکه اجتماعی عضویت دارند پیشگیری و غربالگری هپاتیت‌ها، کلید حفظ سلامت کبد و خانواده افراد فاقد بیمه درمانی روی تخت بیمارستان بیمه می‌شوند تشخیص دیرهنگام اختلال تنگی نخاع، عوارض جدی در بر دارد صدور هشدار سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید آلودگی در برخی نقاط خراسان رضوی (یکشنبه، ۱۱ آبان ۱۴۰۴) چرا چاقی در میان دانش آموزان بیشتر شده است؟ مصرف این قارچ‌ها جانتان را تهدید می‌کند! اعتراض یک نماینده مجلس به نابرابری‌های آموزشی و محرومیت برخی از دانش‌آموزان از امکانات ضروری هزینه ۵ میلیارد ریالی خراسان رضوی برای طرح‌های مرتبط با پدافند غیرعامل پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۱ آبان ۱۴۰۴) | احتمال بارش برف در نواحی کوهستانی استان نصب بیش از ۳۰۰ کنتور آب هوشمند برای مشترکان پرمصرف خراسان رضوی طی یک سال گذشته یک جان‌باخته و ۵ مصدوم، حاصل بی‌احتیاطی‌های جاده‌ای خراسان رضوی در روز گذشته (۱۰ آبان ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون دکتری نیمه‌متمرکز ۱۴۰۵، امروز (۱۱ آبان ۱۴۰۴) مدیریت آلرژی‌های پاییزی دانش‌آموزان با روش‌های طب سنتی رئیسی: تعداد تولد‌ها به زیر یک میلیون رسیده است هشدار جدی درباره آب‌نبات‌های دودزا مهلت ثبت سفارش کتب درسی تک‌جلدی آغاز شد (۱۱ آبان ۱۴۰۴) + آدرس سایت آخرین وضعیت توزیع شیر در مدارس | اولویت با مناطق محروم است مشاوران املاک مشهد مانع اجرای قانون ثبت رسمی معاملات با اثرات پنهان قند بر بدن آشنا شوید سرماخوردگی در کودکان می‌تواند منجر به ایست قلبی شود ۹۵ درصد بیماران پروانه‌ای حاصل ازدواج فامیلی هستند انتقاد بازنشستگان فولاد از خدمات ناچیز بیمه تکمیلی | داروخانه‌ها و مراکز درمانی پاسخگوی بازنشستگان نیستند مشهد؛ در تقاطع فرونشست و  گسل | درباره تهدیدی انسان ساخت که تاب آوری شهر در برابر زلزله را کاهش می دهد قتل پیرمرد توسط دزد تبعه خارجی با همدستی زن جوان در اطراف مشهد!
سرخط خبرها

تمام مواد غذایی کپک زده را دور بریزید | هیچ قسمتی را نخورید

  • کد خبر: ۳۳۱۵۲۸
  • ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۲۷
تمام مواد غذایی کپک زده را دور بریزید | هیچ قسمتی را نخورید
برخی از ما و شاید حتی بیشتر ما عادت داریم بخش‌های کپک زده مواد غذایی را برداریم و بقیه آنرا بخوریم، در حالیکه کارشناسان تغذیه معتقدند باید تمام غذای کپک زده را دور ریخت و هیچ قسمتی را نخورد حتی اگر کپک فقط در بخشی از آن دیده شود، چرا که احتمال پخش سموم در سراسر ماده غذایی وجود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بار‌ها شده با مواد غذایی کپک زده در یخچال خانه خود مواجه شده‌ایم، گا‌ها پیش می‌آید که برخی مواد غذایی موجود در یخچال را فراموش می‌کنیم که به مرور زمان لایه‌ای کرک مانند روی آنرا می‌پوشاند، حتی برخی لزج می‌شوند، این همان کپک یا قارچ است که موجب از بین رفتن و فاسد شدن مواد غذایی شده است.

کپک‌ها ظاهری مشمئز کننده و چندش آور دارند، همیشه به ما گفته‌اند که باید از آنها دوری کنیم، اما در اینجا یک سوال پیش می‌آید اینکه آیا تمام کپک‌ها ضرر می‌رسانند؟ کارشناسان معتقدند که جواب این سوال منفی است، نمونه بارز آن پنیر آبی یا بلوچیز فرانسوی‌ها است که وجود کپک آنرا خوشمزه و خاص کرده است حتی با سایه روشنی از رنگ‌های سبز و آبی ظاهری فریبنده و زیبا به آن داده است، در واقع برخی از کپک‌ها هم در صنایع غذایی، دارویی و حتی آنتی بیوتیک‌ها نقش مثبتی دارند، اما مساله این است که باید کپک‌ها را بشناسیم تا بی گدار به آب نزنیم و با خوردن آنها خود را دچار مسمومیت و دردسر نکنیم.

درست است که کپک‌ها در برخی موارد مفید هستند، اما قطعا به خودی خود این فایده را ندارند باید فرآوری شوند و مورد آزمایش‌های فراوان قرار بگیرند، اما حرف ما درباره کپک بر روی مواد غذایی است که به صورت روزمره از آنها استفاده می‌کنیم، در این فرایند کپک‌ها موجب فاسد شدن حجم زیادی از مواد غذایی و تبدیل شدن آنها به ضایعات می‌شوند، کپک‌ها به مواد غذایی طعم و بافت نامطلوبی می‌دهند و معمولا به رنگ‌های سبز، سفید، آبی یا سیاه در نقاط مختلف مواد خوراکی فاسد خودنمایی می‌کنند مساله مهم این است که وقتی در این موقعیت قرار گرفتیم باید تمام مواد کپک زده را دور بریزم و هیچ قسمتی را نخوریم.

کارشناس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو سازمان غذا و دارو با بیان اینکه کپک‌ها نوعی قارچ با ساختار کرک‌مانند هستند که در شرایط مرطوب و دمای مناسب رشد سریعی دارند، تأکید کرد: حتی اگر قسمتی از ماده غذایی کپک زده باشد، باید تمام آن را دور بریزید.

سوگند کاخکی با اشاره به قابلیت تولید سم برخی کپک‌ها گفت: سموم کپک‌ها با حرارت و شستشو از بین نمی‌رود و باید از مصرف تمام غذای کپک زده دوری کرد.

وی اظهار کرد: ظاهر شدن کپک به رنگ‌های سبز، آبی یا سفید روی نان، پنیر، میوه‌ها و سبزیجات نشان از حضور این قارچ‌ها دارد، کپک نان از رایج‌ترین انواع کپک‌های غذایی است که اغلب با آن مواجه می‌شویم، علاوه بر این، کپک روی رب، مربا، ترشی، آبغوره، آبلیمو و میوه‌ها نیز در خانه‌ها دیده می‌شود.

کاخکی ادامه داد: برخی از کپک‌ها قابلیت تولید سم دارند و این سموم حتی با پخت، حرارت‌دهی یا شستشو از بین نمی‌روند. این ترکیبات می‌توانند مشکلات جدی برای سلامتی از جمله مشکلات گوارشی، حساسیت‌های تنفسی، آسیب به کبد و کلیه و حتی سرطان ایجاد کنند.

به گفته کاخکی، مهم‌ترین نکته، دور ریختن کامل مواد غذایی کپک‌زده است، حتی اگر کپک فقط در بخشی از آن دیده شود، چراکه احتمال پخش سموم در سراسر ماده غذایی وجود دارد.

وی افزود: بهترین راه پیشگیری، نگهداری صحیح مواد غذایی در دما و رطوبت مناسب و رعایت تاریخ انقضا است، همچنین پیش از مصرف، مواد غذایی را بررسی کرده و در صورت مشاهده کپک، از مصرف آن خودداری کنید.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->