نخستین پرواز مشهد به کویته؛ گامی مؤثر در توسعه روابط ایران و پاکستان آخرین وضعیت تردد و تصادفات در مسیر‌های منتهی به مرز‌های خروجی اربعین مصدومیت ۹ نفر در تصادف شبانه در محور نیشابور - مشهد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) ۳۰ مصدوم در پی خروج قطار از ریل در مسیر کرمان _ زرند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) مأمور پلیس آستانه اشرفیه در درگیری با قاتل مسلح به شهادت رسید (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) قطار تهران - کرمان از ریل خارج شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟ چگونه احساس تشنگی را در پیاده‌روی اربعین کاهش دهیم؟
سرخط خبرها

تمام مواد غذایی کپک زده را دور بریزید | هیچ قسمتی را نخورید

  • کد خبر: ۳۳۱۵۲۸
  • ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۲۷
تمام مواد غذایی کپک زده را دور بریزید | هیچ قسمتی را نخورید
برخی از ما و شاید حتی بیشتر ما عادت داریم بخش‌های کپک زده مواد غذایی را برداریم و بقیه آنرا بخوریم، در حالیکه کارشناسان تغذیه معتقدند باید تمام غذای کپک زده را دور ریخت و هیچ قسمتی را نخورد حتی اگر کپک فقط در بخشی از آن دیده شود، چرا که احتمال پخش سموم در سراسر ماده غذایی وجود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بار‌ها شده با مواد غذایی کپک زده در یخچال خانه خود مواجه شده‌ایم، گا‌ها پیش می‌آید که برخی مواد غذایی موجود در یخچال را فراموش می‌کنیم که به مرور زمان لایه‌ای کرک مانند روی آنرا می‌پوشاند، حتی برخی لزج می‌شوند، این همان کپک یا قارچ است که موجب از بین رفتن و فاسد شدن مواد غذایی شده است.

کپک‌ها ظاهری مشمئز کننده و چندش آور دارند، همیشه به ما گفته‌اند که باید از آنها دوری کنیم، اما در اینجا یک سوال پیش می‌آید اینکه آیا تمام کپک‌ها ضرر می‌رسانند؟ کارشناسان معتقدند که جواب این سوال منفی است، نمونه بارز آن پنیر آبی یا بلوچیز فرانسوی‌ها است که وجود کپک آنرا خوشمزه و خاص کرده است حتی با سایه روشنی از رنگ‌های سبز و آبی ظاهری فریبنده و زیبا به آن داده است، در واقع برخی از کپک‌ها هم در صنایع غذایی، دارویی و حتی آنتی بیوتیک‌ها نقش مثبتی دارند، اما مساله این است که باید کپک‌ها را بشناسیم تا بی گدار به آب نزنیم و با خوردن آنها خود را دچار مسمومیت و دردسر نکنیم.

درست است که کپک‌ها در برخی موارد مفید هستند، اما قطعا به خودی خود این فایده را ندارند باید فرآوری شوند و مورد آزمایش‌های فراوان قرار بگیرند، اما حرف ما درباره کپک بر روی مواد غذایی است که به صورت روزمره از آنها استفاده می‌کنیم، در این فرایند کپک‌ها موجب فاسد شدن حجم زیادی از مواد غذایی و تبدیل شدن آنها به ضایعات می‌شوند، کپک‌ها به مواد غذایی طعم و بافت نامطلوبی می‌دهند و معمولا به رنگ‌های سبز، سفید، آبی یا سیاه در نقاط مختلف مواد خوراکی فاسد خودنمایی می‌کنند مساله مهم این است که وقتی در این موقعیت قرار گرفتیم باید تمام مواد کپک زده را دور بریزم و هیچ قسمتی را نخوریم.

کارشناس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو سازمان غذا و دارو با بیان اینکه کپک‌ها نوعی قارچ با ساختار کرک‌مانند هستند که در شرایط مرطوب و دمای مناسب رشد سریعی دارند، تأکید کرد: حتی اگر قسمتی از ماده غذایی کپک زده باشد، باید تمام آن را دور بریزید.

سوگند کاخکی با اشاره به قابلیت تولید سم برخی کپک‌ها گفت: سموم کپک‌ها با حرارت و شستشو از بین نمی‌رود و باید از مصرف تمام غذای کپک زده دوری کرد.

وی اظهار کرد: ظاهر شدن کپک به رنگ‌های سبز، آبی یا سفید روی نان، پنیر، میوه‌ها و سبزیجات نشان از حضور این قارچ‌ها دارد، کپک نان از رایج‌ترین انواع کپک‌های غذایی است که اغلب با آن مواجه می‌شویم، علاوه بر این، کپک روی رب، مربا، ترشی، آبغوره، آبلیمو و میوه‌ها نیز در خانه‌ها دیده می‌شود.

کاخکی ادامه داد: برخی از کپک‌ها قابلیت تولید سم دارند و این سموم حتی با پخت، حرارت‌دهی یا شستشو از بین نمی‌روند. این ترکیبات می‌توانند مشکلات جدی برای سلامتی از جمله مشکلات گوارشی، حساسیت‌های تنفسی، آسیب به کبد و کلیه و حتی سرطان ایجاد کنند.

به گفته کاخکی، مهم‌ترین نکته، دور ریختن کامل مواد غذایی کپک‌زده است، حتی اگر کپک فقط در بخشی از آن دیده شود، چراکه احتمال پخش سموم در سراسر ماده غذایی وجود دارد.

وی افزود: بهترین راه پیشگیری، نگهداری صحیح مواد غذایی در دما و رطوبت مناسب و رعایت تاریخ انقضا است، همچنین پیش از مصرف، مواد غذایی را بررسی کرده و در صورت مشاهده کپک، از مصرف آن خودداری کنید.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->