رویدادی رنگارنگ با دختران | برگزاری اختتامیه اردوی عشایری دانش‌آموزان دختر ایران در مشهد افزایش نیروی انسانی، اصلاح قانون حمل سلاح و افزایش تجهیزات و امکانات محیط‌بانان در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست مستندمسابقه تلویزیونی، شکل جدید آموزش درس آمادگی دفاعی | عضویت ۳۷۰ هزار نفر در بسیج دانش‌آموزی خراسان رضوی استاندار خراسان رضوی: خدمات درمانی به بیماران غیربومی در مشهد بدون بودجه‌ مشخص انجام می‌شود تجلیل از محیط‌بانان کشور در مشهد | تأکید بر لزوم حمایت و تجهیز نیرو‌های حفاظتی ۱۲۰ هزار تبعه خارجی تحت پوشش بیمه سلامت هستند | الزام پرداخت حق بیمه برای تمدید اقامت اتباع خارجی هشدار عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره رانت و فساد در زنجیره دارو و تجهیزات پزشکی از ۵۵۰۰ تأییدیه کیفی آسانسور تا ۶۲۶۸ بازرسی از تجهیزات تفریحی در خراسان رضوی | بازرسی و کنترل کیفیت استاندارد شبانه‌روز ادامه دارد اضافه‌شدن ۵۰۰ دستگاه آمبولانس به ناوگان اورژانس تا پایان سال ۱۴۰۴ برای زنان از ۴۰ سالگی به بعد چه ورزش‌هایی مناسب است؟ استفاده زیاد از موبایل، کودکان را در معرض ابتلا به اوتیسم قرار می‌دهد این رژیم غذایی التهاب لثه‌ها را کاهش می‌دهد و سلامت دهان را بهبود می‌بخشد ارتباط پای سرد با دیابت و تیروئید | روش‌هایی برای بهبود سردی پا‌ها پژوهش‌های جدید: مصرف لبنیات پرچرب در جوانی سلامت قلب را افزایش می‌دهد چطور تعادل بدن را در هر سنی حفظ کنیم؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۸ آبان ۱۴۰۴) | مشهد از فردا سرد می‌شود وزیر بهداشت در پاسخ به شهرآرانیوز: بودجه ویژه برای خدمات بیمه‌ای بیماران و زائران مشهد اختصاص می‌یابد + فیلم سن ابتلا به سکته مغزی در ایران حدود ۱۰ سال پایین‌تر از میانگین جهانی است احتمال وقوع سیلاب در شمال کشور | امدادگران هلال احمر به حالت آماده‌باش درآمدند گیاهان دارویی، قاتل چربی خون بالا شرکت آموزشی پایا تدبیر امید رادمان بیش از دو میلیون نفر-ساعت آموزش برگزار کرد ناکارآمدی در ساختار هزینه‌ها و ضرورت تجمیع منابع بیمه‌ای ۵ درصد اعتبارات بیمه‌های پایه به پیشگیری اختصاص یافت کانون‌های بیابانی خراسان رضوی یکی از منشأ‌های اصلی آلودگی هوا | مهار قطره‌چکانی بیابان‌زدایی روایت نسلی که نشان داده‌اند برای آنچه دوست دارند، از همه تعلقاتشان می‌گذرند | حکایت من و وطن دستگیری شبانه باند موبایل‌قاپی | با دستگیری متهمان؛ قول مردانه پلیس مشهد ۳ ساعته عملی شد ماجرای کیف‌زنی از بانوان در اتوبوس‌های شهری! جنایت خونین در خانه سبز تصادف مرگبار پراید و سمند در اصفهان هفت مصدوم و یک کشته برجای گذاشت
سرخط خبرها

محمدرضا عارف: خشک شدن دریاچه ارومیه بر منطقه تاثیرگذار است

  • کد خبر: ۳۳۶۵۴۱
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۸
محمدرضا عارف: خشک شدن دریاچه ارومیه بر منطقه تاثیرگذار است
معاون اول رئیس‌جمهور گفت: خشک شدن دریاچه ارومیه نه تنها چندین استان حاصل‌خیز کشور را درگیر خواهد کرد، بلکه می‌تواند منطقه را نیز تحت تأثیر قرار دهد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدرضا عارف در جلسه کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه که رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، استانداران کردستان، آذربایجان غربی و مسئولان دستگاه‌های امر حضور داشتند، با بیان اینکه نجات دریاچه ارومیه به موضوعی قدیمی و آرمانی تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: خشک شدن دریاچه ارومیه نه تنها چندین استان حاصل‌خیز کشور را درگیر خواهد کرد، بلکه می‌تواند منطقه را نیز تحت تأثیر قرار دهد.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه مصوبات و تلاش‌های پیشین کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه نشان می‌دهد که احیای این دریاچه دغدغه همه دولت‌ها بوده است که باید با همدلی و هم افزایی کل کشور سطح تراز آب دریاچه افزایش یابد، گفت: شرایط اقلیمی و بارندگی نسبت به متوسط درازمدت با وخامت رو‌به‌رو بود که با وجود سرمایه‌گذاری بالا، وضعیت سطح آب افزایش نیافت. البته باید در نظر داشت اگر همین تلاش‌های کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه انجام نمی‌شد، مشخص نبود وضعیت سطح دریاچه در چه مرحله‌ای قرار داشت و با اقدامات همه دولت‌های گذشته وضعیت دریاچه حفظ شد.

عارف تاکید کرد: نباید تنها به تجربه، امکانات و علم خود محدود شویم بلکه باید از تجارب سایر کشورها، دانشمندان و صاحب نظران خارج از کشور در کنار بهره‌گیری از نظرات فنی کارشناسان و مراکز پژوهشی و دانشگاهی استفاده کرد.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت و حیثیتی بودن نجات دریاچه ارومیه و قدردانی از زحمات کارگروه‌های پیشین نجات دریاچه ارومیه گفت: باید تمام استان‌های مجاور دریاچه ارومیه از جمله آذربایجان‌های غربی و شرقی و کردستان در کنار دست اندر کاران امر با هم همدلی و هم‌افزایی اقدامات برای نجات این دریاچه را افزایش دهند.

وی اهمیت حضور و نقش مردم و همچنین سازمان‌های مردم نهاد برای پیشبرد برنامه‌های نجات دریاچه ارومیه را خاطرنشان ساخت و تاکید کرد: در هر اقدامی که از مردم کمک خواستیم به میدان آمده‌اند و باید مسائل و مشکلات را برای آنان تبیین و توجیه کرد. ما مسائل و مشکلات را فرهنگ‌سازی نمی‌کنیم و تصمیمات دولتی پیوست مردمی ندارد تا جایی که مردم استان‌های مجاور این دریاچه از اقدامات انجام شده برای نجات این دریاچه مطلع نیستند و درخواست‌های دولت برای پیشبرد برنامه‌های نجات دریاچه ارومیه را نمی‌دانند.

عارف تصریح کرد: باور داریم اگر مردم از اقدامات دولت آگاه باشند و یا امور به آنها سپرده شود، از دولت‌ها بهتر عمل می‌کنند و نباید مردم در اجرای برنامه‌های نجات دریاچه ارومیه احساس کنند که قرار است تأمین آب مورد نیاز آنان دچار مشکل شود.

وی افزود: سازمان‌های مردم نهاد محیط زیستی سابقه درخشانی در کشور دارند و همواره به دولت‌ها کمک کردند و باید در نظر داشت دولت به تنهایی و بدون کمک مردم و سمن‌ها نمی‌تواند از محیط زیست محافظت کند و مردم باید برای کمک به دولت به میدان بیایند.

عارف همچنین با اشاره به مباحث مطرح شده در سالیان گذشته در خصوص دبیرخانه کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه و با بیان اینکه بخشی‌نگری برای موضوعات ملی مانند احیای دریاچه ارومیه باعث اصطحکاک در فرایند فعالیت‌ها می‌شود، ادامه داد: واگذاری مسئولیت دبیرخانه به استاندار آذربایجان غربی، از سایر استان‌های مجاور دریاچه و همچنین نهاد‌ها و دستگاه‌های ذی‌ربط سلب مسئولیت نمی‌کند و همه باید به این استان در اجرای برنامه‌ها کمک کنند و با توجه به شرایط نسبتاً بحرانی این دریاچه جلسات به طور منظم و جدی‌تر برگزار شود.

معاون اول رئیس‌جمهور تأکید کرد: هر ساز و کار نجات دریاچه ارومیه و یا بالا بردن سطح تراز آب باید با هدف گذاری کمی مشخص و همدلی و هماهنگی تمام ارکان کشور انجام شود.

عارف با تاکید بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت‌های رسانه‌ها در تبیین اقدامات دولت برای مردم به ویژه در زمینه احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد: می‌توان با دو روش مدیریتی عمل کرد که یا اشکالات را به گردن دیگران بیندازیم و یا مسائل و اشکالات را مطرح کنیم که در این بین برخی از کارشناسان و مسئولان، یک استان را به عدم همکاری متهم می‌کنند و یا با تغییر یک مسئول تمام زحمات دهه گذشته نفی می‌شود و باید در نظر داشت که ظرفیت کشور همین مقدار است و با این ظرفیت‌ها همه دولت‌ها و مسئولان زحمات زیادی کشیده‌اند. نقد سازنده در کنار پیشنهاد باشد و نباید با نفی اقدامات امروز، وجهه دیروز خود را بالا ببریم.

گفتنی است در این جلسه رضا رحمانی دبیر کارگروه نجات دریاچه ارومیه گزارشی از اقدامات انجام شده به ویژه نظرات اساتید دانشگاه برای حل بحران این دریاچه را ارائه کرد و در ادامه در خصوص طرح‌های پیشنهادی بحث و بررسی صورت گرفت.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->