بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) | افت ۱۰ میلیونی پژو ۲۰۷ تخم مرغ، ران مرغ، ران گوسفندی و ران گوساله در مشهد چند؟ (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) + جدول گشت‌های روزانه تعزیرات حکومتی مشهد بر بازار مرغ، برنج و نان توقف در نقطه صفر | بورس از رشد ایستاد (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) فرماندار شهرستان سرخس: ایجاد مناطق ویژه اقتصادی در سرخس، گامی برای رونق کسب‌وکار و اشتغال است قیمت انواع سکه پارسیان (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) + جدول حدود ۸۰ هزار نفر برنده پیش فروش سکه طلا شدند | مرحله جدید پیش فروش سکه بزودی اعلام می‌شود استاندار خراسان رضوی: اختیار توزیع و مدیریت درآمد مازاد ارزی استان باید به خود استان تفویض شود قیمت جهانی طلا در بازار امروز (شنبه، ۲۲ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد منتظر افت قیمت گوشت باشید (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) با وجود کاهش مصرف برق، خاموشی‌ها به پایان می‌رسد؟ تا دی ماه قیمت طلا به چه عددی می‌رسد؟ | پیش‌بینی مهم یک بانک بین‌المللی درباره قیمت طلا پرداخت کالابرگ تا پایان سال ادامه خواهد یافت ریزش قیمت طلا در مشهد (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) | نرخ سکه اعلام شد قیمت دلار در مشهد چند شد؟ (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) قیمت میوه و تره‌بار در مشهد (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) | افزایش قیمت ۳ قلم میوه دغدغه‌های بخش خصوصی درباره مکانیسم ماشه کاهش تقاضا در بازار نوشت افزار مشهد تحت تأثیر تورم | زنگ گرانی در بازار لوازم تحریر شیب کُند ارائه تسهیلات خُرد در خراسان رضوی با وجود افزایش سقف وام‌ها پیش‌بینی بورس برای شنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در روز شنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۴  بازگشت بیش از ۱۲ میلیارد تومان از صنوف متخلف به شهروندان مشهدی گسترش محدوده بلندمرتبه‌سازی به تمام نقاط مشهد نتیجه بازنگری در طرح تفصیلی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی تا پایان مهر ۱۴۰۴ اعلام می‌شود قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۰ شهریور ۱۴۰۴) | آریزو ۸ سر به فلک کشید بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۰ شهریور ۱۴۰۴) | اطلس ۶۴۱ میلیون تومان
سرخط خبرها

دست برتر ایران در تأمین انرژی دنیا

  • کد خبر: ۳۳۹۲۳۱
  • ۲۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۶
دست برتر ایران در تأمین انرژی دنیا
در نبرد‌های نظامی بین کشورها، هر کشوری قدرت‌های خود را به رخ دیگری می‌کشد و قصد ضربه‌زدن به طرف مقابل را دارد. در نبرد تحمیلی رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه ایران، نیروی نظامی کشورمان باقدرت، توان نظامی ایران را در فلج‌کردن بخش‌های مهمی از سرزمین‌های اشغالی درمعرض دید جهانیان قرار داد.

نبرد تحمیلی رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه ایران، یک جنگ نابرابر است و ایران، هم دربرابر رژیم صهیونیستی و هم دربرابر آمریکا و کشور‌های اروپایی درحال مقاومت است.

جمهوری اسلامی ایران در این بین، دست برتر را دارد؛ چراکه با دراختیارداشتن تنگه هرمز و بستن آن به عنوان موقعیتی استراتژیک در حمل‌ونقل نفت، می‌تواند قلب اقتصادی کشور‌های اروپایی و آمریکایی را نشانه بگیرد.

آمار‌ها نشان می‌دهد روزانه حدود ۱۰۰ میلیون بشکه نفت در جهان مصرف می‌شود که ۵۳ میلیون بشکه از آن از طریق دریا‌ها جابه‌جا شده و سهم تنگه هرمز از این عدد حدود ۳۲ درصد است. از طرف دیگر، ۲۰ درصد از نفت خام تجاری دنیا از این تنگه تأمین می‌شود.

چندی پیش، رسانه آمریکایی نیویورک‌تایمز در تحلیلی، به این موضوع پرداخت و اذعان کرد که ایران یکی از تولیدکنندگان بزرگ نفت خام در جهان است و موقعیتی راهبردی در شمال تنگه هرمز دارد؛ بنابراین، هرگونه تهدید یا اختلال در عبور و مرور نفتکش‌ها از این مسیر، می‌تواند بازار جهانی انرژی را دچار بحران کند.

تا اینجای کار، تشدید درگیری‌ها میان ایران و اسرائیل قیمت نفت جهانی را تا ۱۲ درصد افزایش داده است و طبق گفته کارشناسان، انسداد تنگه هرمز می‌تواند قیمت نفت را بین ۸ تا ۳۱ دلار در هر بشکه افزایش دهد. برخی تحلیلگران قیمت نفت را درصورت بسته‌شدن تنگه هرمز، تا ۲۰۰ دلار در هر بشکه نیز پیش‌بینی کرده‌اند.

حال سؤال اینجاست که چرا آمریکا بیشترین نگرانی را در اقدام عملی ایران در انسداد این تنگه دارد؟

افزایش قیمت نفت بیش از هر کشوری آمریکا را دچار بحران می‌کند. روزنامه نیویورک‌تایمز به این نکته اشاره کرده است که افزایش بهای نفت، می‌تواند فشار مستقیمی بر مصرف‌کنندگان آمریکایی وارد آورد و فضای این کشور را به بحران اقتصادی بکشاند.

از طرف دیگر، سابقه تاریخی تلخ آمریکا در شوک‌های قیمتی نفتی در سال‌های ۱۹۷۳ و ۱۹۷۹ حاکی از رکود اقتصادی شدید در این کشور بوده است.

آمریکا به‌خوبی می‌داند که درصورت گسترش جنگ به دیگر بخش‌های خاورمیانه، اقتصاد کشورش دچار نوسانات قیمتی شدید، ریسک‌های تورمی و بی‌ثباتی اقتصادی می‌شود.

اکنون نیز آمریکا در تلاش است تا برای نجات کشور خود از بحران اقتصادی دیگر، با داشتن نگاه بالا به پایین، ایران را تحت فشار قرار دهد و پای میز مذاکره بکشاند و خواسته‌های خود را به کشورمان تحمیل کند.

همان‌طورکه سران کشور در نبرد نظامی دربرابر رژیم صهیونیستی کوتاه نیامده‌اند، در این جنگ اقتصادی نیز عقب نخواهند نشست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->