جزئیات ابر و بخار شکل‌گرفته بالای قلۀ دماوند به روایت فیلمبردار آن + فیلم توزیع حدود یک میلیون و ۱۵۰ هزار گذرنامه زیارتی با پست در ایام اربعین جزئیات داستان ۲ سال قهرمانی پیاپی تیم ملی المپیاد نجوم ایران در جهان بازار شیرخشک‌های معمولی و رژیمی در بهترین وضعیت هستند (یکم شهریور ۱۴۰۴) توضیحات رئیس سازمان ملی تربیت کودک درمورد شهریه کودکستان‌ها + ویدئو بیماری آلزایمر چگونه حس بویایی را از بین می‌برد؟ آزادی ۸۸۸ زندانی نیازمند، از زندان‌های خراسان رضوی در پویش《به عشق امام رضا میبخشم》 معروف‌ترین جا‌های دیدنی قم کدام است؟ آیا آمپول‌های لاغری می‌توانند جایگزینی برای جراحی‌های چاقی باشند؟ فعالیت‌های سنگین بدنی شایع‌ترین علت گرفتگی عضلانی است پیام تبریک رئیس جمهور برای قهرمانی تیم ملی نجوم و اختر فیزیک ایران آیا دوره کارشناسی دانشگاه‌ها ۳ ساله می‌شود؟ + ویدئو معاون وزیر نیرو: ورود فقط ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب از هیرمند | فاصله معنادار با دریافت حق‌آبه ۸۲۰ میلیون مترمکعبی کسب درآمد ۱۰ میلیارد دلاری از گردشگران خارجی تا پایان سال در لیست اهداف وزارت میراث فرهنگی (یکم شهریور ۱۴۰۴) افزایش احتمال ابتلا به عفونت‌های تنفسی در تجمعات فصلی بیماری‌های کلیه در کودکان را جدی بگیرید سخنگوی آموزش و پرورش: در سال جاری ۷۲ هزار نفر در وزارت جذب شدند (یکم شهریور ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، یکم شهریور ۱۴۰۴) | تداوم آلودگی هوای مشهد با وزش باد و گردوخاک دارو‌هایی که نباید با دمنوش مصرف کنیم «سرماخوردگی چشمی» بیماری شایعی که به سرعت اعضای خانواده را درگیر می‌کند پیام گرامیداشت رئیس کل سازمان نظام پزشکی به مناسبت روز پزشک کاهش تولد و افزایش ازدواج در اردستان اصفهان انتشار کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۴ از هفته آینده پیش‌بینی هواشناسی امروز (یکم شهریور ۱۴۰۴) | پایداری جوی در بیشتر مناطق کشور فیش حقوق مردادماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک سایت خطر تصادف با یوزپلنگ آسیایی در جاده میامی - عباس‌آباد کاهش ۷ درصدی تولد نوزادان در خراسان رضوی | نرخ ولادت همچنان بالاتر از میانگین کشور چند ماه انتظار بازنشستگان برای معوقات ناچیز | باید هرگونه تبعیض بین بازنشسته همکار و غیرهمکار در سازمان تامین اجتماعی از بین برود ظرفیت پذیرش بیمارستان‌های مشهد افزایش پیدا کرد | خدمت‌رسانی ۷ هزار پزشک و پرستار در روز‌های پایانی صفر ۱۴۰۴
سرخط خبرها

درمان سینوزیت با ربات‌های نانویی؛ بی‌نیاز از جراحی

  • کد خبر: ۳۴۳۸۸۱
  • ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۳
درمان سینوزیت با ربات‌های نانویی؛ بی‌نیاز از جراحی
پژوهشگران با استفاده از ربات‌هایی بسیار کوچک که با نور و مغناطیس هدایت می‌شوند، موفق شده‌اند عفونت‌های مقاوم سینوسی را درمان کنند. این ریزربات‌ها به کمک نور فعال می‌شوند و باکتری‌ها را از بین می‌برند، بدون آنکه نیازی به جراحی باشد. این روش نوآورانه می‌تواند روش درمان بیماری‌های تنفسی مزمن را تغییر دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، دانشمندان ستاد ویژه توسعه فناوری نانو باطراحی نسل نوینی از ریزربات‌های نوری و مغناطیسی موفق شدند عفونت‌های مقاوم باکتریایی در عمق سینوس‌ها را بدون نیاز به جراحی درمان کنند. این فناوری نوآورانه که در حیوانات آزمایشگاهی نتیجه‌بخش بوده، می‌تواند شیوه درمان سینوزیت‌های مزمن را متحول کند.

در پژوهشی تازه که در نشریه علمی Science Robotics منتشر شده است، تیمی بین‌المللی از پژوهشگران نوعی میکروربات بسیار کوچک را معرفی کرده‌اند که قادر است با هدایت مغناطیسی و تحریک نوری، به عمق حفره‌های سینوسی نفوذ کند، عفونت‌های پنهان را هدف قرار دهد و بدون آسیب به بافت‌های سالم، باکتری‌ها را نابود کند.

این ریزربات‌ها که ابعادی کوچک‌تر از یک دانه نمک دارند، از ماده‌ای خاص به‌نام اکسید بیسموت دوپ‌شده با اتم‌های منفرد مس ساخته شده‌اند. ساختار نیم‌کروی این ذرات به قطر حدود ۳ میکرومتر، امکان حرکت و نفوذ آنها را در فضا‌های بسیار باریک فراهم می‌سازد. عملکرد درمانی این ریزربات‌ها بر پایه پدیده‌ای به نام «کاتالیز نوری» است که با استفاده از نور مرئی و خواص فوتوترمال، نه تنها غلظت چرک در ناحیه آلوده را کاهش می‌دهد بلکه از درون باکتری‌ها را نابود می‌کند.

سینوزیت مزمن، یکی از شایع‌ترین مشکلات تنفسی در جهان است و طبق آمار، نزدیک به ۸ تا ۱۳ درصد جمعیت جهانی را درگیر کرده است. این بیماری اغلب ناشی از شکل‌گیری ساختار‌هایی به نام «بیوفیلم» توسط باکتری‌هایی مانند Streptococcus pyogenes است؛ ساختار‌هایی لزج و مقاوم که مانع دسترسی آنتی‌بیوتیک‌ها به باکتری‌ها می‌شوند.

تیمی از دانشمندان با استفاده از مدلی تجربی در خرگوش‌ها، توانستند با کمک فیبر نوری و میدان مغناطیسی، دسته‌ای از این ریزربات‌ها را به ناحیه آلوده در سینوس هدایت کنند. در مرحله بعد، این ریزربات‌ها تحت تابش نور مرئی قرار گرفتند که به تولید گرمای موضعی و کاهش ویسکوزیته (غلظت) چرک منجر شد. پس از آن، به‌واسطه حضور ترکیب اکسید بیسموت و مس، مقادیر زیادی از گونه‌های فعال اکسیژن (ROS) تولید شد که قادرند بیوفیلم‌ها را تخریب و باکتری‌ها را نابود کنند.

نکته مهم این است که در این روش، برخلاف جراحی‌های تهاجمی، هیچ‌گونه آسیبی به بافت‌های سالم وارد نمی‌شود و بازیابی بیمار نیز سریع‌تر انجام می‌گیرد. این دستاورد نه‌تنها درمان سینوزیت‌های مزمن را وارد مرحله‌ای جدید می‌کند، بلکه مسیر را برای درمان سایر عفونت‌های پنهان در اندام‌هایی مانند ریه یا دستگاه گوارش هموار می‌سازد.

یکی از پژوهشگران این پروژه گفت: «ما ربات‌هایی طراحی کرده‌ایم که می‌توانند به شکل هدفمند در بدن حرکت کنند و با تحریک نوری، هم مسیر را برای خود باز کنند و هم داروی ضدعفونی‌کننده را دقیقا در محل مناسب آزاد سازند.»

این پژوهش نتیجه همکاری میان دانشمندان حوزه مواد، میکروفناوری، زیست‌پزشکی و مهندسی نور بوده است. ماده اولیه این ریزربات‌ها ترکیبی پیشرفته از عناصر بیسموت و مس است که به شیوه‌ای ویژه ساختار یافته و قابلیت‌هایی مانند حساسیت به نور، خاصیت مغناطیسی، و توان تولید گونه‌های واکنش‌پذیر اکسیژن را دارد. مطالعه یادشده همچنین بیان می‌کند که فرآیند تولید این میکروربات‌ها از نظر هزینه و مقیاس‌پذیری، قابلیت توسعه برای کاربرد‌های کلینیکی را دارد و می‌توان در آینده، نمونه‌های انسانی این فناوری را نیز آزمود.

اگرچه این فناوری هنوز در مرحله پیش‌بالینی قرار دارد، اما موفقیت آن در مدل‌های حیوانی، نویدبخش استفاده از شیوه‌های غیر جراحی برای درمان عفونت‌های پیچیده در بدن انسان است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->