خروج ۶۹ درصد زائران اربعین از کشور ۴ نوشیدنی فوق‌العاده برای رفع عطش هنگام فعالیت ورزشی در گرما چند نکته درباره الکترولیت‌ها که این روز‌ها بیشتر به آنها نیاز دارید اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) آفتاب سوختگی در کودکی، خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهد کرایه نجف تا کربلا 1404 در اربعین | راهنمای کامل هزینه‌ها و مسیر روایتی از رویارویی مجدد دزد و کارآگاه ماجرای تعقیب و گریز پلیس و سارق خودرو در غرب تهران مهلت حذف و اضافه بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری امروز (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد انهدام یک باند بزرگ سرقت با دستگیری زن معتاد در صحنه سرقت معوقات فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی را پرداخت کنید توجه به بومی‌گزینی و جوانی در جذب نیرو از آزمون استخدامی آموزش و پرورش نتایج آزمون ورودی مدارس استعداد‌های درخشان برای ورود به پایه هفتم اعلام شد + لینک مشاهده نتایج اقلام ضروری برای کوله‌پشتی زائران اربعین مصدومیت ۵ زائر ایرانی در تصادف ون با جرثقیل در عراق شاخص اصلی در انتخاب عینک آفتابی استاندارد چیست؟ بیشتر سرطان‌های کبد قابل پیشگیری هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۱۵ مرداد ۱۴۰۴) | تداوم روند هوای گرم سال تحصیلی دانشجویان نو ورود از ۲۶ مهرماه آغاز خواهد شد حادثه واژگونی آمبولانس اورژانس در اصفهان با کولر روشن خودرو هم از گرمازدگی در امان نیستید زنگ خطر باروری زنان ایرانی به صدا درآمد «انگور» میوه بهشتی برای سلامت قلب و مغز دستگیری کلاهبردار شیاد در مشهد با تیزهوشی یک طلافروش آغاز ذخایر استراتژیک دارو و تجهیزات پزشکی پیشرفت ۷۰ درصدی طرح جامع پایانه مرزی «دوغارون» خراسان رضوی صدرنشین پاک‌ترین هوای شبانه‌روز گذشته (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) «روزبه وادی» جاسوس موساد به‌اتهام افشای اطلاعات شهید هسته‌ای اعدام شد (۱۵ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تجویز دارو‌های تزریقی در ایران ۲۵ درصد بالاتر از سقف مجاز است

  • کد خبر: ۳۴۵۱۲۱
  • ۲۴ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۳
تجویز دارو‌های تزریقی در ایران ۲۵ درصد بالاتر از سقف مجاز است
مدیرکل دفتر نظارت و پایش فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، نسبت به تجویز غیرمنطقی دارو‌های تزریقی هشدار داد و گفت: استفاده نادرست از این دارو‌ها می‌تواند منجر به عوارض جدی شود.

به گزارش شهرآرانیوز، نازیلا یوسفی اظهار کرد: دارو‌های تزریقی تنها باید در موارد اورژانسی، ناتوانی بیمار در بلع یا هنگامی که تنها فرم موجود دارو تزریقی است، استفاده شوند. با این حال، آمار‌ها نشان می‌دهد در حدود ۴۵ درصد نسخ در کشور حاوی داروی تزریقی هستند، در حالی که سازمان جهانی بهداشت سقف مجاز را ۲۰ درصد اعلام کرده است.

وی با اشاره به باور نادرست برخی افراد درباره اثربخشی بیشتر دارو‌های تزریقی گفت: در بیشتر موارد مانند سرماخوردگی، درد‌های معمول یا کمبود‌های تغذیه‌ای، دارو‌های خوراکی اثر درمانی مشابهی دارند و در عین حال ایمن‌تر هستند.

مدیرکل دفتر نظارت و پایش فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو با بیان اینکه گزارش‌هایی از شوک آنافیلاکسی و مرگ ناشی از تزریق‌های غیرضروری وجود دارد، افزود: دارو‌هایی مانند سفتریاکسون، سفتازیدیم یا کتورولاک گاهی بدون ضرورت پزشکی در عفونت‌های ساده یا درد‌های رایج تجویز می‌شوند، در حالی که جایگزین‌های خوراکی مناسبی برای آنها وجود دارد.

یوسفی تاکید کرد: در اغلب درد‌های معمول، دارو‌های خوراکی پس از ۳۰ تا ۴۵ دقیقه اثر می‌کنند و نیازی به مواجهه با عوارض بیشتر دارو‌های تزریقی نیست. تحمل کمی درد، به‌مراتب بهتر از روبه‌رو شدن با عوارض جدی است.

وی از مردم خواست به توصیه‌های علمی پزشکان اعتماد کرده و از اصرار بر دریافت تزریق خودداری کنند. فرهنگ‌سازی در زمینه مصرف منطقی دارو، گامی مؤثر در ارتقای سلامت فرد و جامعه خواهد بود.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->