نتایج نهایی نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۴ اعلام شد | آغاز ثبت‌نام از شنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۴ بازداشت ۵ تن از کارکنان شرکت توزیع برق مشهد تکذیب شد سارق حرفه‌ای با سابقه ۷ فقره سرقت در شیروان بازداشت شد واکنش آموزش و پرورش به اعتراض داوطلبان آزمون استخدامی درباره سابقه و تأهل استخدام هزار معلم ورزش جدید قطعی شد| سرانه ورزشی مدارس ۰.۳۸ مترمربع به ازای هر دانش‌آموز! رئیس سازمان محیط زیست: حفاظت از یوز ایرانی یک اولویت ملی است طرح کاشت یک میلیارد درخت به کجا رسید؟ دیابت کنترل‌نشده و آب سیاه از مهم‌ترین عوامل کم‌بینایی در بزرگسالی بهترین هتل‌های ۵ ستاره تبریز را بشناسید اختصاص رایگان ۱۷۰۰ ناوگان حمل و نقل به ۵ هزار دانش‌آموز استثنایی وضعیت دما و بارش کشور تا اواسط مهر ماه چگونه خواهد بود؟ وعده معاون وزیر راه و شهرسازی برای ساخت ۸۸۰ کلاس درس در کشور فروش نیمی از بلیت پروازهای داخلی از طریق دفاتر فروش آنلاین | مسافران دفاتر مجاز را انتخاب کنند تاثیر آلودگی هوا در تشدید علائم آلرژی و آسم ۲.۸ میلیون نفر در ایران دچار اعتیاد هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۱ شهریور ۱۴۰۴) | وزش باد شدید، پدیده غالب جوی در استان نرخ نهایی سرویس مدارس در انتظار تأیید شوراها | مهلت ثبت نام در سامانه دیگر تمدید نمی‌شود هشدار نسبت به حمل نادرست دارو در سفر اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۱ شهریور ۱۴۰۴) معاون وزیر آموزش و پرورش: امسال در مدارس کمبود نیرو نداریم (۱۱ شهریور ۱۴۰۴) محدود کردن یا حذف مواد پروتئینی در دوران شیردهی برای مادر و نوزاد مضر است پیوند قلب با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد (۱۱ شهریور ۱۴۰۴) زنده‌یاد «دریاچه ارومیه» چه مدارسی در طرح نهضت عدالت آموزشی قرار می‌گیرند؟ | اجرای ۷۲۰۰ پروژه مدرسه‌سازی وضعیت پخت نان در محله مهرآباد مشهد با گلایه شهروندان همراه است | کیفیت سوخته! نارضایتی خانواده‌ها از کیفیت و قیمت لباس فرم دانش‌آموزی | دردسر‌های نافرم برای اولیا و مربیان ۱۴۰۰ نیروگاه خورشیدی برای مددجویان کمیته امداد خراسان رضوی رتبه‌های برتر در انحصار مدارس خاص | موج بی‌عدالتی در رتبه برترهای کنکور ۱۴۰۴
سرخط خبرها

دستورالعمل بهداشت غذا ویژه هیئت‌داران منتشر شد

  • کد خبر: ۳۴۶۴۰۶
  • ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۴
دستورالعمل بهداشت غذا ویژه هیئت‌داران منتشر شد
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی راهنمایی جامع برای مسئولان هیئت‌ها و برگزارکنندگان مراسم عزاداری در محرم و صفر منتشر کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به فرارسیدن ایام عزاداری و افزایش توزیع غذا‌های نذری در مراسم مذهبی، راهنمایی جامع برای مسئولان هیئت‌ها و برگزارکنندگان این مراسم منتشر کرد. این راهنما با هدف ارتقاء سطح بهداشت عمومی و کاهش خطرات ناشی از آلودگی مواد غذایی تنظیم شده است.

در این دستورالعمل تأکید شده است: رعایت نظافت فردی و محیطی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. استفاده از ماسک توسط افرادی که در فرآیند تهیه غذا حضور دارند، شست‌وشوی صحیح و مکرر دست‌ها با آب و صابون و استفاده از دستکش‌های یک‌بار مصرف از موارد ضروری ذکر شده است. همچنین تمام سطوح و تجهیزات باید پس از هر بار استفاده شسته و ضدعفونی شوند. در این راستا، ساخت محلول ضدعفونی خانگی با ترکیب سفیدکننده و آب نیز آموزش داده شده است.

دستورالعمل همچنین یادآور می‌شود که نگهداری غذا در دمای مناسب نقش کلیدی در پیشگیری از رشد میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا دارد. غذای پخته نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط باقی بماند و باید به‌سرعت سرد و در دمای کمتر از ۵ درجه سانتی‌گراد نگهداری شود. همچنین باقیمانده غذا باید حداکثر تا ۳ روز مصرف شود و از گرم‌کردن مکرر آن اکیداً خودداری شود.

در بخش دیگری از این راهنما، روش صحیح شست‌وشوی میوه‌ها و سبزی‌ها بر اساس دستورالعمل چهار مرحله‌ای وزارت بهداشت تشریح شده است: پاک‌سازی اولیه، انگل‌زدایی با محلول کفاب، ضدعفونی با محلول‌های استاندارد مانند پودر پرکلرین یا وایتکس، و در نهایت آبکشی کامل با آب ساده.

دفتر بهبود تغذیه جامعه همچنین بر استفاده از مواد اولیه سالم و پاستوریزه، روغن‌های مایع با ترانس کمتر از ۲ درصد و نمک یددار تصفیه‌شده تأکید کرده است. مصرف نان‌های بسته‌بندی‌شده و مجاز مانند سنگک، بربری و تافتون، نوشیدنی‌های سالم مثل دوغ کم‌نمک بدون گاز، و جایگزینی خرما و کشمش به جای قند از دیگر توصیه‌های تغذیه‌ای در این دستورالعمل است.

در تهیه غذا نیز توصیه شده است از چربی و پوست گوشت پرهیز شود، از حرارت غیرمستقیم در پخت کباب استفاده گردد، و افزودنی‌های غیرمجاز مانند دنبه در غذا‌ها استفاده نشود. همچنین، بر استفاده از ظروف یک‌بار مصرف گیاهی یا آلومینیومی برای توزیع غذا‌های داغ و اجتناب از سرو نوشیدنی‌های داغ در لیوان‌های پلاستیکی شفاف تأکید شده است.

در این دستورالعمل تاکید شده است: رعایت این نکات بهداشتی و تغذیه‌ای توسط هیئت‌داران و مسئولان پذیرایی، نقش مهمی در حفظ سلامت عمومی، پیشگیری از مسمومیت‌ها و ارتقای فرهنگ تغذیه سالم در جامعه دارد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->