ضرورت ارتقای مهارت معلمان در عصر آموزش ترکیبی معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی: نماز یک بحث قلبی، دلی و ارتباطی با خدا است، اما با اجبار آن مخالف هستیم فرماندار مشهد: نماز باید به عملی مقدس در بین دانش‌آموزان تبدیل شود صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی وقوع بارش‌های رگباری (یکم مهر ۱۴۰۴) «بوتاکس معده» روشی غیراستاندارد و پرعارضه برای کاهش وزن چگونه خواب نوزادان را تنظیم کنیم؟ معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش خراسان رضوی: جامعه نمازگزار، جامعه رشدیافته و بالنده‌ای است پیشبرد طرح عرضه نان کامل در مشهد | ۳۵ درصد هدف‌گذاری ملی محقق شد وزیر آموزش و پرورش: مدارس استاندارد جایگزین مدارس کانکسی شدند رسوایی جراح قلابی | شکایت ۵۰ زن، پس از یک مرگ مشکوک بزاق دهان می‌تواند از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کند مطالبه فرمانداران خراسان رضوی درخصوص اتصال راه‌آهن مشهد - بافق به مشهد - تهران مشاور وزیر آموزش و پرورش: دشمن با جنگ ۱۲ روزه می‌خواست کلاس‌های درس را خالی کند، اما به هدفش نرسید پیام وزیر آموزش و پرورش به مناسبت آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۴ اسنپ و تپسی‌فود حق دریافت مالیات بر ارزش افزوده ندارند بررسی راهکارهای جلوگیری از افزایش آلودگی هوای خراسان رضوی در کمیسیون هوای پاک شیوع کوتاهی قد و آسیب‌دیدگی چشم بین دانش‌آموزان تزریق واکسن آنفلوانزا به همه افراد توصیه نمی‌شود اهدای اعضای بانوی مرگ مغزی مشهدی جان ۴ بیمار را نجات داد (یکم مهر ۱۴۰۴) مروری بر «عملیات انتقام» نیروی هوایی ارتش علیه دشمن بعثی تأکید دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی بر لزوم خدمت‌رسانی جهادی در عرصه‌های مختلف به شهروندان پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، یکم مهر ۱۴۰۴) | تداوم وزش باد نسبتاً شدید طی امروز و فردا واریز حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری بگیران امروز به پایان می‌رسد (یکم مهرماه ۱۴۰۴) | واریز معوقات در دو هفته اول مهر عرق یونجه و شربت سه‌شیره، منبع تأمین آهن نیستند شکار در مناطقی از دماوند ممنوع شد + جزئیات یک شرکت بازرگانی به دلیل عدم ایفای تعهدات ارزی محکوم شد
سرخط خبرها

دستورالعمل بهداشت غذا ویژه هیئت‌داران منتشر شد

  • کد خبر: ۳۴۶۴۰۶
  • ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۴
دستورالعمل بهداشت غذا ویژه هیئت‌داران منتشر شد
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی راهنمایی جامع برای مسئولان هیئت‌ها و برگزارکنندگان مراسم عزاداری در محرم و صفر منتشر کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به فرارسیدن ایام عزاداری و افزایش توزیع غذا‌های نذری در مراسم مذهبی، راهنمایی جامع برای مسئولان هیئت‌ها و برگزارکنندگان این مراسم منتشر کرد. این راهنما با هدف ارتقاء سطح بهداشت عمومی و کاهش خطرات ناشی از آلودگی مواد غذایی تنظیم شده است.

در این دستورالعمل تأکید شده است: رعایت نظافت فردی و محیطی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. استفاده از ماسک توسط افرادی که در فرآیند تهیه غذا حضور دارند، شست‌وشوی صحیح و مکرر دست‌ها با آب و صابون و استفاده از دستکش‌های یک‌بار مصرف از موارد ضروری ذکر شده است. همچنین تمام سطوح و تجهیزات باید پس از هر بار استفاده شسته و ضدعفونی شوند. در این راستا، ساخت محلول ضدعفونی خانگی با ترکیب سفیدکننده و آب نیز آموزش داده شده است.

دستورالعمل همچنین یادآور می‌شود که نگهداری غذا در دمای مناسب نقش کلیدی در پیشگیری از رشد میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا دارد. غذای پخته نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط باقی بماند و باید به‌سرعت سرد و در دمای کمتر از ۵ درجه سانتی‌گراد نگهداری شود. همچنین باقیمانده غذا باید حداکثر تا ۳ روز مصرف شود و از گرم‌کردن مکرر آن اکیداً خودداری شود.

در بخش دیگری از این راهنما، روش صحیح شست‌وشوی میوه‌ها و سبزی‌ها بر اساس دستورالعمل چهار مرحله‌ای وزارت بهداشت تشریح شده است: پاک‌سازی اولیه، انگل‌زدایی با محلول کفاب، ضدعفونی با محلول‌های استاندارد مانند پودر پرکلرین یا وایتکس، و در نهایت آبکشی کامل با آب ساده.

دفتر بهبود تغذیه جامعه همچنین بر استفاده از مواد اولیه سالم و پاستوریزه، روغن‌های مایع با ترانس کمتر از ۲ درصد و نمک یددار تصفیه‌شده تأکید کرده است. مصرف نان‌های بسته‌بندی‌شده و مجاز مانند سنگک، بربری و تافتون، نوشیدنی‌های سالم مثل دوغ کم‌نمک بدون گاز، و جایگزینی خرما و کشمش به جای قند از دیگر توصیه‌های تغذیه‌ای در این دستورالعمل است.

در تهیه غذا نیز توصیه شده است از چربی و پوست گوشت پرهیز شود، از حرارت غیرمستقیم در پخت کباب استفاده گردد، و افزودنی‌های غیرمجاز مانند دنبه در غذا‌ها استفاده نشود. همچنین، بر استفاده از ظروف یک‌بار مصرف گیاهی یا آلومینیومی برای توزیع غذا‌های داغ و اجتناب از سرو نوشیدنی‌های داغ در لیوان‌های پلاستیکی شفاف تأکید شده است.

در این دستورالعمل تاکید شده است: رعایت این نکات بهداشتی و تغذیه‌ای توسط هیئت‌داران و مسئولان پذیرایی، نقش مهمی در حفظ سلامت عمومی، پیشگیری از مسمومیت‌ها و ارتقای فرهنگ تغذیه سالم در جامعه دارد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->