تصادف و واژگونی خودرو در خراسان رضوی ۱۷ نفر را روانه بیمارستان کرد (۲۰ مرداد ۱۴۰۴) بزرگ‌ترین محموله سوخت قاچاق سال در جاسک هرمزگان توقیف شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۰ مرداد ۱۴۰۴) | احتمال رگبار باران در نیمه شمالی استان آیا نوشیدن آب پوست را آبرسانی می‌کند؟ افزایش مراجعه کودکان به بیمارستان‌ها با علائم آلرژی تابستانه از دنیای خاکستری پدیده‌ای با عنوان ازدواج سفید چه می‌دانید؟ ضرورت مصرف آب بسته‌بندی در پیاده‌روی اربعین عمل پیوند قلب با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد (۲۰ مرداد ۱۴۰۴) اهدای عضو نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۰ مرداد ۱۴۰۴) نقش ویژه خاله در تربیت دختر‌ها افزایش ۶۰ درصدی قیمت کتاب‌های درسی در سال تحصیلی جدید طرح پزشک خانواده از این هفته در سراسر کشور اجرا می‌شود (۲۰ مرداد ۱۴۰۴) خروج ۸۱۰ هزار تبعه غیرمجاز از مرز دوغارون طی ۴ ماهه ابتدای سال | افزایش ۳۰ درصدی کشفیات مواد مخدر در مرز تایباد پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۰ مرداد ۱۴۰۴) | باران‌های رگباری و هوای ابری در ۱۶ استان بین بازنشستگان تأمین‌اجتماعی و کشوری تبعیض قائل نشوید | سفر‌های زیارتی سیاحتی تأمین اجتماعی هم فعلا به کما رفته است اعتبار ۱۰ میلیون تومانی برای خرید آنلاین بازنشستگان کشوری وضعیت هشدارآمیز تصادفات جاده‌ای در خراسان رضوی و آمار نگران‌کننده تلفات در ۴ ماهه نخست ۱۴۰۴ | مشهد در صدر نقاط حادثه خیز استان است ربودن همسر سابق برای ازدواج دوباره ! قتل مالک ساختمان درحال احداث با شلیک گلوله شاسی سواران در بلوار جانباز مشهد قتل زن مشهدی با نمکدان و چاقو؛ اعترافات هولناک جنایتکار ۱۹ ساله + تصویر قاتل تخریب بیش از ۱۲ ساختمان در ترکیه در پی زلزله قوی ۶.۱ ریشتری دستگیری ۷ تروریست در عراق (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) مرگ سریالی جویندگان گنج در غار ایوانکی | عشق به زیرخاکی بازهم قر بانی گرفت انتقال ۳۰ مصدوم و بیمار توسط اورژانس تهران از مرز مهران (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) یک کشته و ۳ مصدوم در واژگونی خودروی زائران اربعین در محور امیدیه - ماهشهر (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) زلزله ۶.۱ ریشتری ترکیه را به لرزه درآورد (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) کشف جسد پسربچه گمشده در رشت | مظنون پرونده دستگیر شد (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) مصدومیت ۱۳ نفر بر اثر واژگونی ون زائران اربعین (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) زلزله ایذه خوزستان را لرزاند + جزئیات (۱۹ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

دستورالعمل بهداشت غذا ویژه هیئت‌داران منتشر شد

  • کد خبر: ۳۴۶۴۰۶
  • ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۴
دستورالعمل بهداشت غذا ویژه هیئت‌داران منتشر شد
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی راهنمایی جامع برای مسئولان هیئت‌ها و برگزارکنندگان مراسم عزاداری در محرم و صفر منتشر کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به فرارسیدن ایام عزاداری و افزایش توزیع غذا‌های نذری در مراسم مذهبی، راهنمایی جامع برای مسئولان هیئت‌ها و برگزارکنندگان این مراسم منتشر کرد. این راهنما با هدف ارتقاء سطح بهداشت عمومی و کاهش خطرات ناشی از آلودگی مواد غذایی تنظیم شده است.

در این دستورالعمل تأکید شده است: رعایت نظافت فردی و محیطی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. استفاده از ماسک توسط افرادی که در فرآیند تهیه غذا حضور دارند، شست‌وشوی صحیح و مکرر دست‌ها با آب و صابون و استفاده از دستکش‌های یک‌بار مصرف از موارد ضروری ذکر شده است. همچنین تمام سطوح و تجهیزات باید پس از هر بار استفاده شسته و ضدعفونی شوند. در این راستا، ساخت محلول ضدعفونی خانگی با ترکیب سفیدکننده و آب نیز آموزش داده شده است.

دستورالعمل همچنین یادآور می‌شود که نگهداری غذا در دمای مناسب نقش کلیدی در پیشگیری از رشد میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا دارد. غذای پخته نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط باقی بماند و باید به‌سرعت سرد و در دمای کمتر از ۵ درجه سانتی‌گراد نگهداری شود. همچنین باقیمانده غذا باید حداکثر تا ۳ روز مصرف شود و از گرم‌کردن مکرر آن اکیداً خودداری شود.

در بخش دیگری از این راهنما، روش صحیح شست‌وشوی میوه‌ها و سبزی‌ها بر اساس دستورالعمل چهار مرحله‌ای وزارت بهداشت تشریح شده است: پاک‌سازی اولیه، انگل‌زدایی با محلول کفاب، ضدعفونی با محلول‌های استاندارد مانند پودر پرکلرین یا وایتکس، و در نهایت آبکشی کامل با آب ساده.

دفتر بهبود تغذیه جامعه همچنین بر استفاده از مواد اولیه سالم و پاستوریزه، روغن‌های مایع با ترانس کمتر از ۲ درصد و نمک یددار تصفیه‌شده تأکید کرده است. مصرف نان‌های بسته‌بندی‌شده و مجاز مانند سنگک، بربری و تافتون، نوشیدنی‌های سالم مثل دوغ کم‌نمک بدون گاز، و جایگزینی خرما و کشمش به جای قند از دیگر توصیه‌های تغذیه‌ای در این دستورالعمل است.

در تهیه غذا نیز توصیه شده است از چربی و پوست گوشت پرهیز شود، از حرارت غیرمستقیم در پخت کباب استفاده گردد، و افزودنی‌های غیرمجاز مانند دنبه در غذا‌ها استفاده نشود. همچنین، بر استفاده از ظروف یک‌بار مصرف گیاهی یا آلومینیومی برای توزیع غذا‌های داغ و اجتناب از سرو نوشیدنی‌های داغ در لیوان‌های پلاستیکی شفاف تأکید شده است.

در این دستورالعمل تاکید شده است: رعایت این نکات بهداشتی و تغذیه‌ای توسط هیئت‌داران و مسئولان پذیرایی، نقش مهمی در حفظ سلامت عمومی، پیشگیری از مسمومیت‌ها و ارتقای فرهنگ تغذیه سالم در جامعه دارد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->