سخنگوی آموزش و پرورش: تلاش می‌کنیم توزیع شیر در مدارس را از مهر آغاز کنیم تمهیدات جدید سازمان تعلیم و تربیت کودک برای بهبود عملکرد کودکستان‌ها | استقرار کارشناسان آموزشی در سراسر کشور گزارشی از اشتباهات آزمایشگاهی و بررسی دلایل بروز آن | آزمایش در بوته آزمایش! نماینده مجلس: حق ۴۰۰ نفر از اساتید دانشگاه با بازنشستگی ناگهانی تضییع شد انتقاد احسان عظیمی‌راد به وزیر آموزش و پرورش: چرا به اعتراض داوطلبان آزمون کیفیت‌بخشی رسیدگی نمی‌کنید؟ کمبود پزشک در اجرای طرح «پزشک خانواده و نظام ارجاع» در دانشگاه علوم پزشکی مشهد | کمبود اعتبارات، مانع از گسترش طرح پزشک خانواده برای شهرهای پرجمعیت نرخ آزمون آیلتس افزایش یافت (۸ مهر ۱۴۰۴) وزیر آموزش و پرورش: تبیین دستاورد‌های موشکی، در ۳ کتاب درباره جنگ ۱۲روزه تدوین شده است کشف بیش از ۹۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در سیستان و بلوچستان نفس‌های گرفته مردم مشهد | افزایش مراجعه به اورژانس‌ها در روز‌های آلوده انتقاد یک نماینده مجلس از اجرانشدن کامل قانون جوانی جمعیت فرار از صحنه دزدی با شگرد هالیوودی | عملیات «راپل» شکست خورد! ماجرای شایعه کشت خشخاش در کشور چه بود؟ شهاب‌سنگ ۲۱ کیلویی در موزه برج آزادی تهران به نمایش درآمد ساکنان مناطق پتروشیمی می‌توانند اهدای خون انجام دهند بی‌حسی پا‌ها از زانو به پایین را جدی بگیرید | زنگ خطر بیماری‌های عصبی و عروقی استاندار خراسان رضوی: تاب‌آوری مردم دلیل بر تحمیل شرایط دشوار نیست تشرف ۱۴۰ هزار سالمند از سراسر کشور به حرم امام‌رضا(ع) | شورای تخصصی سالمندان در کمیته امداد ایجاد می‌شود درصورت تلاطم در بازار زعفران، از کشاورزان خراسان رضوی حمایت می‌شود بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی - فرهنگی به‌مناسبت هفته گردشگری پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۸ مهر ۱۴۰۴) | هوا از فردا سرد می‌شود قابلیت جدید سامانه آموزش و پرورش | جست‌وجوی صوتی تنها با کلیدواژه ۴۲ درصد مددجویان خراسان رضوی، سالمند هستند | حمایت کمیته امداد از نقش‌آفرینی اجتماعی سالمندان معاون رئیس جمهور در امور زنان: فرآیند رسیدگی به پرونده‌های خشونت علیه زنان تسریع شود | خشونت علیه زنان ۳۰ درصد بیشتر از مردان است خطرات فشارخون بالا در کودکی را جدی بگیرید ۵.۵ میلیون ایرانی دچار درجاتی از کم‌شنوایی هستند | عوامل خطر کم‌شنوایی چیست؟ کدام نوع تبلیغات محصولات سلامت جرم است؟ تخصیص ۳۴ همت تسهیلات بانکی برای توسعه گردشگری کشور واکسیناسیون دهمی‌ها اجباری است | مهلت تکمیل غربالگری دانش‌آموزان تا بهمن ۱۴۰۴
سرخط خبرها

پیش‌بینی دقیق هواشناسی با برج راداری مشهد

  • کد خبر: ۳۴۷۷۴۵
  • ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۳
پیش‌بینی دقیق هواشناسی با برج راداری مشهد
بر اساس اعلام مدیرکل هواشناسی خراسان رضوی، برج رادار هواشناسی تا پایان امسال تکمیل می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ راه اندازی رادار هواشناسی، یکی از اقداماتی است که باید در استان انجام شود، اما مدت‌هاست که مانند خیلی از پروژه‌های دیگر استانی به دلایل مختلف دستخوش تأخیر شده است و اکنون حدود نوزده سال از احداث این رادار در خراسان رضوی گذشته است.

حال مدیرکل هواشناسی خراسان رضوی امیدوار است که برج رادار، امسال تکمیل شود و پس از آن هر زمان که تجهیزات به دست سازمان برسد، کار شروع خواهد شد. «پایش و پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت و خردمقیاسی که برخی اوقات بر روی نقشه‌های هواشناسی نیز ترمیم نمی‌شود و انجام کار‌های تحقیقاتی» با نصب رادار ممکن می‌شود. 

ضمن اینکه این رادار می‌تواند وقوع مخاطراتی مانند سیل و... را زودتر پیش‌بینی کرده و در نتیجه جلو بروز خسارات را بگیرد. اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم طبق اعلام کارشناسان هواشناسی، این رادار می‌تواند شش ساعت زودتر پیش‌بینی دقیقی ارائه دهد و البته در پیش‌بینی‌های یک یا دو روزه منطقه نیز کمک‌کننده است.

علی‌اصغر دهقان‌پور در گفت‌و‌گو با خبرنگار روزنامه شهرآرا، بیان کرد: بخش زیرساخت رادار‌های هواشناسی به استان‌ها واگذار شده و جزو تکالیف استانی است که تاکنون قسمت ساختمانی و ابنیه آن تکمیل شده، برج رادار نیز که با توجه به طراحی‌اش، هجده‌متری بوده، در حال تکمیل است.

زمان ورود تجهیزات، مشخص نیست

او با اشاره به اینکه خرید تجهیزات توسط سازمان مرکزی و از محل اعتبارات ملی تأمین می‌شود، افزود: در همین خصوص سازمان، مناقصه برگزار کرده و به محض اینکه تجهیزات وارد شود، برای نصب آنها تصمیم‌گیری خواهد شد. در حال حاضر با توجه به محدودیت‌هایی که به لحاظ تحریم‌ها وجود دارد، سازمان در حال پیگیری برای ورود تجهیزات است. اما زمان آن مشخص نیست.

۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای ساخت برج رادار

دهقان‌پور با بیان اینکه با توجه به پیگیری‌ها، خراسان رضوی برای تأمین تجهیزات جزو اولویت‌ها قرار گرفته است، اظهار کرد: امسال ۱۰ میلیارد تومان برای ساخت برج، بودجه در اختیارمان قرار گرفته و بخشی از کار‌های مربوط به محوطه‌سازی و محصور کردن دیوار اطراف آن انجام شده است. به طور کلی تاکنون برای این ساختمان حدود ۲۳ میلیارد تومان هزینه شده است.

مدیرکل هواشناسی خراسان رضوی مشکل اصلی در این زمینه را نیروی انسانی، چه به لحاظ کادر متخصص و چه حفاظت فیزیکی دانست و بیان کرد: چارت سازمانی آن طراحی شده است تا از طرف ستاد و سازمان مدیریت، برنامه و بودجه کشور مجوز استخدام نیرو‌ها دریافت شود. برای قسمت کارشناسی این رادار، چهار نفر و برای بخش حفاظت فیزیکی نیز چهار نفر نیاز است.

لزوم استانداردسازی جاده دسترسی رادار

دهقان‌پور جانمایی محل رادار هواشناسی را ارتفاعات خواجه‌مراد بیان کرد و ادامه داد: مشکل بعدی این رادار، موضوع جاده دسترسی آن است که بخش‌هایی از آن خطرناک بوده و فقط تردد یک ماشین میسر است، حتی به دلیل اینکه بخشی از جاده در ارتفاعات است، در برخی نقاط آن دید مناسبی هم برای طرف مقابل وجود ندارد. امیدواریم شهرداری و اداره راه کمک کنند تا این جاده استاندارد شود. جاده اختصاصی رادار را اداره هواشناسی احداث کرده است، اما جاده ورودی به سمت رادار یک مسیر قدیمی خاکی است که باید عرض آن بیشتر شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->