افزایش ۷۳ درصدی هزینه‌های تولید برق در یک سال اخیر | گزارش مرکز آمار از تورم نقطه به نقطه تولید برق بانک مرکزی: یارانه نقدی خانوار و مستمری بازنشستگان به عنوان وثیقه بانکی پذیرفته می‌شود بانک مرکزی: ۷۳ هزار میلیارد تومان وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی: پیگیر ایجاد مرکز تأمین مالی با حضور مدیران بورسی در مشهد هستیم اجرای آیین‌نامه جدید واردات خودرو با دستور دیوان عدالت اداری متوقف شد + سند ریزش ۱۴ هزار واحدی شاخص بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۳ مرداد ۱۴۰۴) ادیسونِ عصر ما قیمت خودرو‌های وارداتی هنوز قطعی نیست | احتمال افزایش ۵۰ درصدی قیمت خودرو‌های وارداتی قیمت امروز دینار عراق در مشهد (دوشنبه، ۱۳ مرداد ۱۴۰۴) اطلاعیه شرکت ملی پخش برای سوخت‌گیری در ایام اربعین ۱۴۰۴ اعتبار ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومانی وزارت کار برای حمایت از کسب‌وکار‌های خانگی انتقاد یک نماینده مجلس از تسخیر بازار حوزه ساخت‌وساز توسط اتباع خارجی جزئیات رأی جدید دیوان عدالت اداری درباره مزایای کارمندان اعلام شد نرخ طلا در مشهد نیمه کانال ۷ میلیون تومان را پشت‌سر گذاشت (۱۳ مرداد ۱۴۰۴) بلیت هواپیما برای ایام اربعین با نرخ مصوب عرضه می‌شود بازار خودرو همچنان بی رونق و  در  رکود ۸۵۰۰ فرصت شغلی در خراسان رضوی معطل زمین‌های خالی قیمت‌گذاری جنجالی اسپورتیج؛ دستور توقف دریافت وجه صادر شد پیش‌بینی بورس برای روز دوشنبه (۱۳ مرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت دلار در روز دوشنبه (۱۳ مرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت طلا و سکه برای فردا (دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۴) | طلا در سایه دلار ۹۲ هزار تومانی، صعودی شد ارزش سهام عدالت ۵۳۲هزار تومانی امروز یکشنبه (۱۲ مرداد ۱۴۰۴) تصویب حذف ۴ صفر از پول ملی در کمیسیون اقتصادی مجلس (۱۲ مرداد ۱۴۰۴) سد‌هایی که برای خالی‌بودن ساخته شدند! | گزارش مرکز پژوهش‌ها از کاهش ۹۴ درصدی جریان ورودی سد‌ها رشد ۱.۴ درصدی تولید ناخالص داخلی در بهار ۱۴۰۴ | پیشرفت خدمات و پسرفت کشاورزی عبور مصرف برق کشور از مرز ۷۷ هزار مگاوات (۱۲ مرداد ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی تشکیل کنسرسیوم صادراتی را راهکار ساماندهی زعفران دانست قیمت امروز دینار عراقی در مشهد (یکشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۴) بورس همچنان قرمز ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۲ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

اجرای آیین‌نامه جدید واردات خودرو با دستور دیوان عدالت اداری متوقف شد + سند

  • کد خبر: ۳۴۹۶۰۶
  • ۱۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۴
اجرای آیین‌نامه جدید واردات خودرو با دستور دیوان عدالت اداری متوقف شد + سند
با صدور دستور موقت از سوی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، اجرای آیین‌نامه اجرایی واردات خودرو موضوع مصوبه هیأت وزیران متوقف شد.

به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس دادنامه صادره از سوی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری به شماره ۱۴۰۴۳۱۳۹۰۰۰۱۱۱۷۶۸۹ مورخ ۱۱ مرداد ۱۴۰۴، اجرای کل ردیف مندرج در جدول تعرفه بند (هـ) تبصره ۱ ماده ۵ آیین‌نامه اجرایی قانون بودجه سال ۱۴۰۴ متوقف شد.

این دستور موقت در پی شکایت از مصوبه هیأت وزیران صادر شده است که در آن حقوق ورودی خودرو‌های وارداتی به‌صورت ترکیبی از حقوق گمرکی و سود بازرگانی و بعضاً کمتر از ۱۰۰ درصد لحاظ شده بود. شاکیان با استناد به مفاد قانون بودجه سال ۱۴۰۴ که در آن تصریح شده حقوق ورودی خودرو باید ۱۰۰ درصد محاسبه شود، خواستار ابطال این بخش از آیین‌نامه اجرایی شدند.

 حقوق ورودی خودرو باید مطابق قانون ۱۰۰ درصد باشد

بر اساس مفاد قانون بودجه سال ۱۴۰۴، واردات خودرو از محل ارز تخصیصی بند (هـ) تبصره یک این قانون تنها با اخذ حقوق ورودی ۱۰۰ درصدی مجاز دانسته شده است. دیوان عدالت اداری نیز در دستور موقت خود تأکید کرده است که واردات خودرو‌هایی که با تعرفه‌ای کمتر از این میزان صورت می‌گیرد، مغایر قانون بودجه بوده و تا رسیدگی نهایی به شکایت و صدور رأی قطعی، اجرای این ردیف متوقف می‌شود.

این رأی با امضای علی‌رضا خلیل‌زاده، رئیس هیأت تخصصی صنایع و بازرگانی دیوان عدالت اداری صادر شده و طی آن اعلام شده است که نظر به اهمیت موضوع و احتمال ورود خسارت غیرقابل جبران به منافع عمومی، تا رسیدگی نهایی به موضوع، اجرای آیین‌نامه مذکور متوقف می‌شود.

 زمینه شکایت: تضاد بین مصوبه هیأت وزیران و قانون بودجه

مطابق دادخواست مطرح‌شده، بند مورد اعتراض از آیین‌نامه هیأت وزیران، نرخ حقوق ورودی خودرو را پایین‌تر از ۱۰۰ درصد لحاظ کرده بود، در حالی که در قانون بودجه، این رقم به‌صراحت ۱۰۰ درصد تعیین شده است. بنابراین، شاکیان استدلال کرده‌اند که مصوبه هیأت وزیران برخلاف نص صریح قانون بوده و لازم‌الابطال است.

دیوان عدالت اداری با بررسی اولیه موضوع، این استدلال را وارد دانسته و با صدور دستور موقت، به‌نوعی از اعمال مغایر با قانون تا زمان صدور رأی نهایی جلوگیری کرده است.

 تأثیر این تصمیم بر بازار خودرو‌های وارداتی

با توجه به توقف اجرای آیین‌نامه جدید، واردات خودرو به کشور صرفاً مشمول حقوق ورودی ۱۰۰ درصدی خواهد بود. این موضوع می‌تواند باعث تغییراتی در معادلات واردکنندگان خودرو شود و ممکن است برخی از سفارشات وارداتی نیاز به بازنگری یا تعلیق داشته باشند.

 دستور موقت تا زمان رأی نهایی لازم‌الاجرا است

بر اساس رویه دیوان عدالت اداری، پس از صدور دستور موقت، هیأت عمومی دیوان باید در جلسه‌ای با حضور اعضا، به بررسی ماهوی شکایت بپردازد و در نهایت حکم قطعی صادر کند. تا آن زمان، هرگونه اقدام اجرایی بر اساس مصوبه‌ای که اجرای آن متوقف شده، فاقد وجاهت قانونی است.

 تأکید دیوان بر اولویت تطبیق آیین‌نامه‌ها با مصوبات قانونی

این اقدام دیوان عدالت اداری نشان‌دهنده تأکید این نهاد بر رعایت کامل مصوبات قانونی در تدوین آیین‌نامه‌های اجرایی توسط دولت است. در متن رأی صادره نیز آمده است که اختلاف میان قانون و آیین‌نامه‌ها باید در اسرع وقت توسط مراجع ذی‌ربط اصلاح شود تا از بروز اخلال در روند اجرای قانون و همچنین تعارضات حقوقی در آینده جلوگیری شود.

 با این دستور، اجرای ردیف تعرفه مربوط به خودرو‌های وارداتی با نرخ کمتر از ۱۰۰ درصد، تا بررسی نهایی و صدور حکم دیوان عدالت اداری متوقف شد.

طاهری عضو کمیسیون صنایع مجلس نیز با اشاره به اینکه، کاهش تعرفه واردات خودرو مغایر قانون بودجه است، گفته است، دیوان محاسبات نیز وارد بررسی موضوع شده و گمرک در بلاتکلیفی به سر می‌برد.

اجرای آیین‌نامه جدید واردات خودرو با دستور دیوان عدالت اداری متوقف شد + سند

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->