فرشید وفا در گفتوگو با شهرآرانیوز، بر ضرورت کسب اطمینان کامل مردم از سلامت وعدههای غذایی رستورانها، هتلها و موکبها تأکید کرد و گفت: تلاش بازرسان بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این روزهای دهه پایانی ماه صفر که شهر و استان ما میزبان میلیونها زائر از اقصی نقاط کشور و حتی کشورهای دیگر است، تمرکز بر حفظ کیفیت میزبانی و سلامت نقطهبهنقطه از فرایند ارائه خدمت در بخشهای مختلف ازجمله محصولات غذایی و پذیرایی با مواد خوراکی و آشامیدنی است. بر همین اساس، کلیه مراکزی که در آنجا غذا عرضه میشود، زیر ذرهبین ما هستند؛ فارغ از اینکه غذا در همان محل طبخ شود یا نه.
وی افزود: علاوه بر این، بازرسان ما در موقعیتهایی هم که غذا برای ارائه به زائران طبخ میشود، بهصورت مستمر حضور دارند و بر بهداشت محیط، افراد و مواد اولیه نظارت دارند. در حال حاضر، بیش از ۲۰۵ بازرس از طرف دانشگاه علوم پزشکی مشهد، هم بر موکبهای مسیر و هم مراکز اطعام و پذیرایی داخل شهر نظارت میکنند و با استفاده از تجهیزات برخط، همه شکایات و تخلفات بهدقت مورد رسیدگی قرار میگیرد.
رئیس اداره بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: از اربعین حسینی تاکنون، ۲۴ هزار و ۴۵۸ مورد بازدید از مساجد، تکایا، حسینیهها، هیئات مذهبی، موکبها، ایستگاههای صلواتی، مراکز و اماکن بینراهی، اماکن عمومی و مراکز تهیه و عرضه و فروش مواد غذایی توسط بازرسان سلامت محیط و کار صورت گرفته و در جریان این بازدیدها، حدود هفت هزار کیلوگرم انواع موادغذایی ناسالم و فاسد، کشف و معدوم شده است.
وی ادامه داد: علاوه بر این، کارشناسان بهداشت محیط و کار این معاونت نیز با انجام ۱۸ هزار و ۹۸۱ مورد کلرسنجی از شبکه آبرسانی، تانکرهای آبرسانی، آبهای بطریشده و یخهای درحال استفاده، افزون بر ۱۰ هزار و ۶۸۳ مورد سنجش پرتابل کیفیت آب و موادغذایی انجام دادند.
وفا تصریح کرد: توصیه جدی ما به همه موکبداران و افراد فعال در مراکز طبخ و توزیع غذا این است که به دستورالعملهای بهداشتی توجه ویژه داشته باشند. علاوه بر این، برای غذایی هم که از مواد فسادپذیر تشکیل شده و قرار است با بستهبندی به دست زائران برسد، حداکثر زمان قانونی میان بستهبندی غذا تا لحظه مصرف حداکثر دوساعت است و بیش از این مقدار، سلامت مصرفکننده در خطر خواهد بود.