پایان فعالیت دیپلماتیک سفرای عمان و امارات در ایران | سفرای جدید به زودی وارد تهران می‌شوند دریادار ایرانی: در دریای خزر جایی برای قدرت‌های فرامنطقه‌ای وجود ندارد کمیسیون ماده ۱۰ احزاب با تأسیس ۱۱ شعبه استانی احزاب ملی موافقت کرد آیت‌الله علم‌الهدی: کلید حل مشکلات اقتصادی شهرستان صالح‌آباد ساخت جاده است | مناطق تلفیقی، نماد انسجام ملی هستند ظهوریان: قوه‌قضائیه به موضوع تعیین تکلیف پرونده‌های کرسنت و بدهکاران بانکی ورود کند پزشکیان: فرهنگ ایرانیان ریشه در همیاری و کمک به یکدیگر دارد سپاه پاسداران شهادت ۲ نفر از نیروهای سپاه سروآباد کردستان در درگیری با ضدانقلاب را تأیید کرد لایحه مربوط به ارائه خدمات صدور گواهی‌نامه‌های قانونی فنی و ایمنی دریایی اصلاح شد فرمانده نیروی دریایی ارتش: کشورهای ساحلی خزر رزمایش مشترک برگزار می‌کنند طرح صدور گواهینامه برای نوجوانان ۱۶ ساله در چه مرحله‌ای است؟ + فیلم هشدار وزارت خارجه درباره دخالت مخرب اروپا در امور منطقه خلیج‌فارس معاون اول رئیس جمهور: بحران آب یک معضل منطقه‌ای نیست، اقدامات ملی لازم است سخنگوی دولت: متوجه تلاطم‌های بازار هستیم | وزیر امور خارجه با نظر شخصی خود کاری را انجام نمی‌دهد توضیحات سخنگوی دولت درباره قطعی گاز در زمستان ۱۴۰۴ + فیلم دست استرالیا رو شد| ارسال قطعات جنگنده از سیدنی به اسرائیل با پرواز‌های مسافربری توضیح مصر درباره مذاکرات آتش‌بس | هدف در شرم‌الشیخ، ایجاد مکانیسم امنیتی برای عقب‌نشینی کامل اسرائیل از غزه است بیداری دوباره وجدان جهانی در مسئله فلسطین آژانس امدادرسانی سازمان ملل متحد برای فلسطین: غزه محلی ناامن برای یک میلیون کودک فلسطینی است تاریخ انتخابات شورا‌ها در ۱۴۰۵ مشخص شد + جزئیات (۱۵ مهرماه ۱۴۰۴) درصورت تأیید شورای نگهبان، سقف مهریه از ۱۴ به ۱۱۰ سکه افزایش می‌یابد | جزئیات تغییرات لایحه اصلاحی مهریه در مجلس تشریح آخرین وضعیت امنیتی کشور در کمیسیون امنیت ملی توسط وزیر اطلاعات نتانیاهو: هنوز به پایان جنگ غزه نرسیده‌ایم اما به آن نزدیکیم راه‌اندازی سامانه ثبت تخلفات اینترنتی، به صورت آزمایشی | مراحل اعتراض به جریمه‌ها واکنش ایران نسبت‌به کاهش سهم خود از بودجه کمیساریای عالی پناهندگان ترامپ مدعی شد که ایران مایل است توافق غزه به سرانجام برسد وزیر آموزش و پرورش با حضور در مجلس، به سؤالات نمایندگان پاسخ می‌دهد (۱۵ مهرماه ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

بیداری دوباره وجدان جهانی در مسئله فلسطین

  • کد خبر: ۳۶۳۸۱۱
  • ۱۵ مهر ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۸
بیداری دوباره وجدان جهانی در مسئله فلسطین
مسئله فلسطین به‌عنوان یک بحران انسانی و حقوق‌بشری، نه‌تنها از نظر گستره و عمق فجایع رخ‌داده، بلکه از نظر استمرار ظلم، تجاوز، آوارگی و خشونت‌های غیرقابل‌قبول علیه مردم بی‌دفاع، جایگاهی ویژه در میان سایر معضلات حقوق‌بشری جهانی دارد.

موضوع فلسطین ازجمله‌موضوعات مهم و حیاتی در جهان معاصر است که به دلایل مختلف، ازجمله استمرار بیش از هفت دهه اشغال سرزمین‌های فلسطینی، کشمکش‌های دائم و پایان‌ناپذیر میان مردم فلسطین و رژیم اشغالگر و وجود چالش‌های متعدد سیاسی، امنیتی و اقتصادی در سطوح منطقه‌ای و جهانی، در سال‌های اخیر کمتر از گذشته در مرکز توجه افکار عمومی جهانی قرار داشته است.

این در‌حالی است که مسئله فلسطین به‌عنوان یک بحران انسانی و حقوق‌بشری، نه‌تنها از نظر گستره و عمق فجایع رخ‌داده، بلکه از نظر استمرار ظلم، تجاوز، آوارگی و خشونت‌های غیرقابل‌قبول علیه مردم بی‌دفاع، جایگاهی ویژه در میان سایر معضلات حقوق‌بشری جهانی دارد.

حتی در جهان عرب که در دهه‌های گذشته سهم قابل‌توجهی از تحرکات سیاسی و مردمی در دفاع از فلسطین مشاهده می‌شد، روند رسمی و دولتی در سال‌های اخیر به‌سمت سازش و عادی‌سازی روابط با رژیم اشغالگر حرکت کرد؛ توافق‌نامه‌ها، تبادل سفیر و پیمان‌های آشکار و پنهان، نشانه‌ای از فاصله‌گرفتن بخش‌هایی از جهان عرب از مواضع سنتی خود در حمایت عملی از فلسطین بوده است.

از‌این‌منظر، فلسطین که درحقیقت موضوعی فراتر از یک ملت و دارای ارتباط مستقیم با امت اسلامی و هویت آن است، دچار بی‌توجهی و کم‌رنگ‌شدن در عرصه‌های سیاسی و رسانه‌ای شد.

با‌این‌حال، تحولات دو سال اخیر در نوار غزه و آغاز عملیات «طوفان‌الاقصی» نقطه عطفی بود که شرایط را تغییر داد. این عملیات و واکنش بی‌رحمانه و بی‌سابقه رژیم صهیونیستی، همراه با تداوم حملات، محاصره، آوارگی، شهادت ده‌ها‌هزار فلسطینی -به‌ویژه زنان و کودکان- و اعمال گرسنگی عمدی علیه مردم، موجی تازه از بیداری وجدان بشری در جهان برانگیخت.

بی‌عملی آشکار نهاد‌های بین‌المللی و سکوت یا مماشات بسیاری از دولت‌های عربی و اسلامی، بیش ازپیش بر افکار عمومی تأثیر گذاشت و به احیای دوباره موضوع فلسطین و حقوق پایمال‌شده این ملت انجامید.

حمایت‌های جهانی از مردم غزه در این دوره، در کنار بی‌حیثیتی سیاسی و اخلاقی رژیم صهیونیستی، صحنه‌ای بی‌سابقه را رقم زد. شهروندان، گروه‌های مردمی و نخبگان در نقاط مختلف جهان، با روش‌های گوناگون اعتراضی، راهپیمایی‌ها، تحریم‌ها و بیانیه‌ها، به‌طور‌مستمر جنایات رژیم اسرائیل را محکوم کردند؛ حتی در کشور‌هایی که دولت‌های آنها روابط نزدیک و استراتژیک با اسرائیل دارند، موج حمایت مردمی از فلسطین جلوه‌های ارزشمند و ابتکارات متنوعی به‌همراه داشت و فشار‌هایی واقعی بر تصمیم‌گیران ایجاد کرد.

این حرکت‌های اعتراضی که با استفاده از رسانه‌های جایگزین و شبکه‌های اجتماعی شکل گرفت، با گستردگی و قدرتی بالا توانست بر بسیاری از تصمیمات سیاسی در ماه‌ها و هفته‌های اخیر سایه بیندازد. افزون بر آن، تولید بی‌سابقه آثار هنری، فرهنگی و رسانه‌ای در معرفی و روایت مقاومت فلسطینی، گنجینه‌ای ارزشمند و سرمایه معنوی برای حفظ توجه جهانی به این موضوع فراهم کرد. چنین‌رویه‌ای بی‌تردید اجازه نخواهد داد آن‌گونه‌که اشغالگران و حامیانشان می‌خواهند، مسئله فلسطین برای سالیان طولانی به محاق و فراموشی سپرده شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->