به گزارش شهرآرانیوز، صبحانه نخستین سوخت بدن پس از ساعتها خواب است و کیفیت آن میتواند مسیر انرژی و تمرکز روز شما را تعیین کند.
ساعت هشت صبح است و عجله دارید. از کافه همیشگیتان یک کاپ کیک شکلاتی و لاته فندقی برمیدارید و با شتاب به محل کار میروید. صبحانهای سریع و خوشطعم، اما در واقع، چنین ترکیبی از قند افزوده میتواند سطح انرژی و قند خونتان را وارد یک چرخه بالا و پایین ناگهانی کند که در نهایت، ممکن است حالتان را از قبل هم بدتر کند.
به گفته امی هول، کارشناس تغذیه و مربی کنترل دیابت: «این نوسانات میتواند باعث شود احساس گرسنگی، خستگی، بیحوصلگی یا حتی ناتوانی در تمرکز کنید.» او میافزاید که برخی افراد پس از چنین صبحانهای، حتی از قبل گرسنهتر میشوند و این مطمئناً بهترین حالت برای شروع یک روز کاری نیست.
خوردن شیرینی، کاپ کیک یا نوشیدنیهای شیرین مثل لاته طعمدار، میتواند باعث افزایش سریع گلوکز خون شود. بهویژه اگر صبحانهتان حاوی فیبر، پروتئین یا چربی مفید نباشد که جذب قند را در جریان خون کندتر کند. آندریا میلر، متخصص تغذیه، توضیح میدهد: «این افزایش سریع قند خون، لوزالمعده را تحریک میکند تا مقدار زیادی انسولین ترشح کند. اما نتیجه این ترشح زیاد، کاهش ناگهانی قند خون در ساعتهای بعدی است. به همین دلیل ممکن است تنها یک یا دو ساعت بعد احساس لرزش، تحریکپذیری یا گرسنگی شدید کنید.»
میلر میگوید: «در برخی افراد، بدن بیش از حد انسولین آزاد میکند و همین واکنش بیش از اندازه باعث افت شدید قند خون میشود و این وضع را هیپوگلیسمی واکنشی مینامند.»
او توضیح میدهد بالا و پایین شدن قند خون پس از خوردن طبیعی است، اما وقتی حجم زیادی از قند را یکباره و با معده خالی دریافت کنید، این نوسانات شدیدتر میشود. «برای بعضیها، این وضعیت باعث کاهش انرژی و میل دوباره به خوردن قند میشود و در نتیجه وارد چرخهای معیوب میشوند.»
البته میزان واکنش هر فرد متفاوت است. برخی علائم را احساس نمیکنند، اما بسیاری پس از اصلاح رژیم صبحگاهی خود، تغییر چشمگیری در تمرکز، خلقوخو و سطح انرژی مشاهده میکنند. با این حال، کسانی که قند خون سالمی دارند، معمولاً سیستمهای جبرانی خوبی در بدن دارند و افزایش قند خون پس از وعده غذایی برایشان خطرناک نیست.
منبع: فرارو