سبد معیشت ۲۳ میلیون تومانی کارگران واقعی نیست | هزینه‌های زندگی بیش از ۴۰ میلیون تومان است قیمت طلا در بازار‌های جهانی امروز (۶ اسفند ۱۴۰۳) چند؟ قیمت منطقی هر شانه تخم‌مرغ اعلام شد (۶ اسفند ۱۴۰۳) گوشت، برنج، شکر و مرغ تنظیم‌بازار از شنبه آینده (۱۱ اسفند ۱۴۰۳) در مشهد توزیع می‌شود آفت نمایشگاه‌های مبلمان برای مبل‌سازان مشهدی | دلالان نمایشگاه‌های مبل مشهد را قبضه کردند قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۶ اسفند ۱۴۰۳) | افت قیمت در بازار طلا و سکه معافیت انواع گوشت و فراورده‌های آن از مالیات بر ارزش افزوده | قیمت گوشت کاهش می‌یابد وزیر جهاد کشاورزی: هیچ کمبودی در تأمین کالا‌های اساسی وجود ندارد کارخانه‌های روغن خوراکی خراسان رضوی در سراشیبی تعطیلی پیش‌بینی عضو کمیسیون تخصصی طلای اتاق اصناف ایران از قیمت طلا تا شب عید ۱۴۰۴ دومین عرضه‌اولیه این هفته اعلام شد | چهارشنبه (۸ اسفند ۱۴۰۳) منتظر عرضه‌اولیه «آلومینا» باشید + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات در تره‌بار مشهد اعلام شد (۶ اسفند ۱۴۰۳) | گوجه‌فرنگی و بادمجان چند؟ سهم افزایش حقوق کارگران در تورم کمتر از ۱۳درصد است کدام قطعات سکه در حراج‌ها طرفدار بیشتری دارد؟ (۶ اسفند ۱۴۰۳) قیمت تمام‌شده ساخت مسکن به ۲۵ میلیون تومان رسید (اسفند ۱۴۰۳) مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (یکشنبه ۵ اسفندماه ۱۴۰۳) بورس فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است؟ ویدئو| داروخانه‌های مشهد زیر ذره‌بین نظارت تعزیرات حکومتی نانوایی‌های سیار، راهکاری برای رفع کمبود توزیع نان در مشهد در ایام پایانی سال مدیرکل صمت خراسان رضوی: پیشنهاد می‌کنم برق اصناف از ساعت ۶ عصر قطع شود! معاون اول رئیس جمهور: مقابله با محتکرین و نظارت بر بازار از اولویت‌های دولت است کشف بیش از ۲۵ هزار تن شکر قاچاق و خارج از شبکه توزیع در خراسان رضوی افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴+ویدئو بلیت هواپیما روی دور گرانی | تخلف ایرلاین‌ها باوجود تلاش دولت برای کنترل نرخ تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

حقوق و دستمزد کارکنان و بازنشستگان چقدر افزایش یافته است؟

  • کد خبر: ۳۸۹۸۰
  • ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۸
حقوق و دستمزد کارکنان و بازنشستگان چقدر افزایش یافته است؟
بررسی وضعیت حقوقی کارکنان و بازنشستگان از دولت گذشته تاکنون نشان می‌دهد که ضریب ریالی کارکنان تا ۱۴۲ درصد و حداقل حقوق آن‌ها حدود ۲۶۶ درصد رشد داشته است؛ گرچه این میزان از رشد در مقایسه با شرایط خاص اقتصادی و تورم موجود همچنان با رضایت کامل کارکنان همراه نیست، ولی از نگاه مسئولان دولتی، در وضعیت تحریمی موجود این افزایش در تناسب با میزان تورم و نیاز‌های معیشتی مردم قابل قبول است.

به گزارش شهرآرانیوز، دولت باید سالانه برای بیش از چهار میلیون کارمند و بازنشسته پیش بینی حقوقی داشته باشد و از این جهت بیشترین هزینه‌ای که در بودجه دارد مربوط به همین بخش حقوق و دستمزد است که گا‌ها تا ۸۰ درصد بودجه جاری را تشکیل می‌دهد؛ به طوری که در بودجه ۵۷۰ میلیارد تومانی عمومی امسال بیش از ۴۳۰ هزار میلیارد تومان به بودجه جاری اختصاص دارد.

 

طبق قانون برنامه باید حقوق کارکنان متناسب با تورم هر ساله افزایش یافته و از سویی دولت در جهت کاهش اختلاف در پرداخت‌ها و همسان سازی حقوق حرکت کند، از این رو هر ساله در جریان تصویب وضعیت حقوقی کارکنان و بازنشسته‌ها در بودجه با توجه به وضعیت منابع دولت، حواشی و بحث‌های خاص خود را به همراه دارد.

 

رشد ۱۴۲ درصدی ضریب ریالی حقوق

این در حالی است که بررسی وضعیت پرداخت‌های حقوقی کارکنان در دولت یازدهم و دوازدهم بر اساس گزارش سازمان اداری و استخدامی نشان می‌دهد که در این مدت تصمیماتی که برای افزایش حقوق گرفته شده، در دو بخش قابل بررسی است؛ اول افزایش سنواتی و متناسب با تورم که در سال ۱۳۹۲ ضریب ریالی کارکنان دولت ۱۰۰۶ بوده و امسال این ضریب به ۲۴۳۸ افزایش یافته است؛ یعنی ۱۴۲درصد افزایش دارد.

 

البته در اظهارات انصاری – رئیس سازمان اداری و استخدامی – معتقد است این روش با میزان افزایش تورمی که مرکز آمار در این بازه زمانی اعلام کرده، برابری می‌کند؛ یعنی چیزی حدود ۱۴۲ درصد و دولت در مجموع توانسته متناسب با نرخ تورم، ضریب ریالی را تغییر دهد.

 

افزایش ۲۶۶ درصدی حداقل حقوق کارکنان

بخش دیگر افزایش‌ها در سه مرحله برای کارکنان اعمال شده است؛ در سال ۱۳۹۳ فوق‌العاده‌ها و امتیازات شغلی اضافه شده، در ابتدای سال ۱۳۹۴ فوق‌العاده ویژه موضوع بند (۱۰) ماده (۶۸) و در اسفند سال گذشته هم افزایش ۵۰درصدی فوق العاده‌ها طبق فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری.

 

در این حالت در مجموع، تغییرات حقوق و مزایا این گونه است که حداقل حقوق کارکنان دولت از ۴۹۰ هزار تومان به یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، معادل ۲۶۶درصد افزایش پیدا کرده است.

 

در رابطه با متوسط حقوق کارکنان دولت نیز، از یک میلیون و ۷۳۰ هزار تومان به پنج میلیون و چهارصد و هفتاد هزار تومان رسیده که افزایش ۲۱۶ درصدی دارد.

 

این در حالی است که مروری بر متوسط رشد حقوق کارکنان در چند سال اخیر نشان می‌دهد که ۲۰ درصد در سال ۱۳۹۳، ۱۴ درصد ۱۳۹۴، ۱۲ درصد ۱۳۹۵، ۱۰ درصد ۱۳۹۶ و ۱۰ درصد در سال ۱۳۹۷، افزایش یکسان ۴۰۰ هزار تومانی و حداکثر تا ۱۰ درصد در سال ۱۳۹۸ و متوسط ۱۵ درصدی با حداقل دریافتی ۲.۸ میلیون تومان در سال جاری اعمال شده است.

 


اوضاع بازنشسته‌ها چطور است؟

اما در رابطه با وضعیت حقوقی بازنشسته‌ها با توجه به اختلاف قابل ملاحظه پرداختی‌ها و عدم تعادل در این بخش، با الزام قانون برنامه اقداماتی در بودجه سنواتی جهت همسان سازی حقوق بازنشسته‌ها صورت گرفت و هر سال تا حدودی وضعیت پرداخت به آن‌ها ترمیم شده است.

 

دریافتی بازنشستگان کشوری از متوسط ۸۸۹ هزار تومان به سه میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده که ۳۲۷درصد افزایش دارد، همچنین در مورد بازنشستگان لشکری متوسط دریافتی از یک میلیون و ۱۲۳ هزار تومان به چهار میلیون و ۲۸۰ هزار تومان افزایش یافته که بیانگر رشد ۲۸۱ درصد است.

 

در مورد افزایش حقوق بازنشسته‌ها باید یادآور شد که با تغییرات اعمال شده و اقداماتی که در راستای همسان‌سازی حقوق آن‌ها صورت گرفت، متوسط رشد ۳۰ درصدی در سال جاری رقم خورد.

 

این در حالی است که رئیس سازمان اداری و استخدامی معتقد است با توجه به شرایط تحریمی کشور، افزایش‌های اعمال شده در حقوق بازنشسته‌ها و کارکنان در تناسب با میزان تورم و نیاز‌های معیشتی کارکنان دولت و بازنشستگان قابل قبول است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->