لغو پرواز‌ها تا ساعت ۱۴ فردا (شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۴) تمدید شد جزئیات افزایش زمان پخت نانوایی‌ها در مشهد اعلام شد | کمبودی در تامین کالا‌های اساسی نداریم رئیس بانک مرکزی: شبکه بانکی کشور آماده خدمت‌رسانی به مردم است وضعیت حرکت قطارها پس از حمله رژیم صهیونیستی به ایران تصمیم‌گیری در خصوص نحوه فعالیت بازار سرمایه تا عصر فردا (شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۴) خدمات‌رسانی بنادر، پایانه‌های مسافری و ایستگاه‌های راه آهن هیچ آسیبی به تأسیسات اصلی صنعت برق کشور وارد نشده است توقف خریدو‌فروش در صرافی‌های رمزارزی و پلتفرم‌های طلا تمامی زیرساخت‌های ریلی در وضعیت کاملاً ایمن قرار دارند | برقراری قطارهای فوق‌العاده در مسیر مشهد و تبریز خرید طلا در پلتفرم‌های آنلاین تا صبح یکشنبه (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) غیرفعال شد وزارت جهاد کشاورزی: نگرانی درباره تامین کالای اساسی در کشور وجود ندارد هیچ مشکلی بابت سوخت‌رسانی در مشهد وجود ندارد | مردم بابت کمبود بنزین نگران نباشند (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) شرکت ملی پالایش: سوخت‌رسانی به پمپ بنزین‌ها بدون وقفه ادامه دارد مقابله با گرانفروشی و کاهش وزن چانه با فروش کیلویی نان کشت فراسرزمینی ایران در اراضی قزاقستان افزایش می‌یابد قیمت خودرو‌های داخلی و خارجی در بازار امروز (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | آتش‌بازی ایران خودرو در بازار + جدول آغاز ترخیص ۳ هزار دستگاه خودروی خارجی معطل‌مانده در بندر شهید رجایی (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) قیمت دلار، طلا، سکه و نیم سکه بعد از تصویب قطعنامه علیه ایران (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) واریزی دولت همزمان با عید غدیر | زمان واریز یارانه خردادماه ۱۴۰۴ مشخص شد قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | افزایش دوباره قیمت طلا در بازار‌های جهانی سوخت‌گیری همچنان با کارت‌سوخت انجام می‌شود (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) مجوز رسمی سازمان بورس برای عرضه خودرو در بورس کالا (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) سخنگوی شورای رقابت: عرضه خودرو در بورس کالا غیرقانونی است مخالفت دیوان عدالت اداری با افزایش قیمت خودسرانه محصولات ایران‌خودرو ارزش معاملات صندوق‌های طلا در جریان معاملات روز بورس به ۱.۲ همت رسید+جزئیات آرد یارانه‌ای نوع یک از چرخه توزیع حذف می‌شود قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) | هایما ۷S پرو ۶۰ میلیون تومان گرانتر شد! نقره به بالاترین رقم ۱۳ سال گذشته رسید قیمت امروز تلفن‌های همراه هوشمند (۲۱ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

پیش بینی سقوط قیمت دلار در ایران

  • کد خبر: ۴۶۸۳۳
  • ۲۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۸
پیش بینی سقوط قیمت دلار در ایران
یک کارشناس ارشد بازارهای مالی گفت: در این شرایط، بازار ارز دیگر امکان ادامه دادن به این روند را نداشته و به زودی با تغییر مسیر در حرکت این بازار شاهد فروکش قیمت‌ها خواهیم بود.

به گزارش شهرآرانیوز، کارشناس ارشد بازارهای مالی، عرضه روزانه ۵۰ میلیون دلار در بازار ارز و همچنین افزایش احتمال پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را باعث کاهش انتظارات تورمی دانست و گفت: در این شرایط، بازار ارز دیگر امکان ادامه دادن به این روند را نداشته و به زودی با تغییر مسیر در حرکت این بازار شاهد فروکش قیمت‌ها خواهیم بود.

 

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در ابتدای هفته با صدور اطلاعیه‌ای از تصمیم خود مبنی بر عرضه روزانه ۵۰ میلیون دلار به صورت اسکناس در بازار ارز پرده برداشت. همچنین در این اطلاعیه سقف خرید کارگزاران بانکی و صرافی‌ها در بازار متشکل ارزی به ۵۰۰ هزار دلار افزایش یافت.

 

این تدابیر بانک مرکزی در حال رخ داد که طی هفته‌های گذشته بازار ارز تحت تاثیر التهابات شدید شاهد گذر قیمت دلار از مرز ۳۰ هزار تومان نیز بود و البته همچنان روندی صعودی آن ادامه دارد. در چنین شرایطی «میثم رادپور» کارشناس حوزه‌های پولی و بانکی ضمن تایید این اقدام بانک مرکزی گفت: این طرح و عرضه نقدی در زمان موثری اجرا شده است. البته شرایط حاکم بر بازار به گونه‌ای است که احتمالا در روزهای ابتدایی انجام این عرضه، شاهد کاهش قابل‌ توجه قیمت‌ها نباشیم و به اصطلاح بازار این اقدام بازارساز را جدی نگیرد. اما پیش‌بینی می‌شود بازار ارز دیگر امکان ادامه دادن به این روند را نداشته باشد و به زودی با تغییر مسیر در حرکت این بازار شاهد فروکش قیمت‌ها خواهیم بود.

 

وی با اشاره ضمن اشاره به ارزش ریالی این عرضه روزانه خاطرنشان کرد: هرچند رقم ۵۰ میلیون دلار عدد بزرگی محسوب نمی شود، اما با توجه به ارزش ریالی دلار در این روزها، میزان عرضه بانک مرکزی در بازار، می‌تواند نقدینگی زیادی را جذب کند و همچنین بخش زیادی از تقاضای موجود در بازار را برطرف سازد.

 

رادپور در ادامه به دیگر عوامل موثر در پیش‌بینی اصلاح قیمت ها در بازار ارز اشاره کرد و گفت: نباید فراموش کنیم که با توجه به نزدیک بودن انتخابات آمریکا و اینکه با توجه به نظرسنجی های انجام شده احتمال پیروزی بایدن بسیار بیشتر از پیروزی ترامپ است، به زودی انتظارات تورمی هم در بازار داخلی کاهش پیدا خواهد کرد. بنابراین در این شرایط که قیمت ارز به قله قیمتی خود رسیده است، بانک مرکزی با انجام این عرضه روزانه می تواند فشار فروش را در بازار ایجاد کند. تجمیع این اقدامات در نهایت منجر به فروکش قیمت ارز خواهد شد.

 

وی تاکید کرد: با کاهش یافتن انتظارات تورمی و در شرایطی که قیمت ارز به شدت افزایش یافته است، پیش‌بینی می شود به صورت خودکار تقاضا برای خرید کاهش پیدا کند. چرا که خریداران دلار در این شرایط که احتمال شکست ترامپ در انتخابات وجود دارد، ریسک خرید ارز با قیمت نجومی را نمی‌پذیرد.

 

این کارشناس ارشد بازارهای مالی تاکید کرد: برای بررسی تاثیر این دخالت بانک مرکزی در بازار، نباید به اطلاعات همین چند روز اکتفا کرد. ما در بازار با عدم تطابق‌هایی مواجه هستیم که شرایط را پیچیده می‌کند. اما در این ایام از سوی بانک مرکزی تصمیم‌های مبارکی اتخاذ شده است که نمایان شدن آثار این اقدامات زمان‌بر است.

 

وی در پایان اضافه کرد: از جمله این اقدامات بانک مرکزی صدور مجوز معاملات ارز در خارج از صرافی‌های معرفی شده است. این اقدام باعث می‌شود تا در افرادی که ارز در اختیار دارند انگیزه برای فروش ایجاد شود.

 

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->