جزئیات حمله تروریستی به ساختمان بنیاد مسکن چابهار کاهش وزن آسان با مصرف ۷ ماده غذایی چربی‌سوز واکنش کاربران فضای مجازی به کارزار سربازی دختران + عکس معاون آموزشی وزارت بهداشت: کیفیت آموزش پزشکی با توجه به ازدحام دانشجو، کمبود تجهیزات و استاد، نگران‌کننده است چرا اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی به تأخیر افتاد؟ توسعه همکاری‌های وزارت بهداشت و جمعیت مبارزه با دخانیات اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ اسفند ۱۴۰۳) جزئیات قانون «افزایش سن بازنشستگی» اعلام شد (۶ اسفند ۱۴۰۳) | سنوات بیمه‌پردازی هر بیمه‌شده چند ماه افزایش می‌یابد؟ پرواز‌های فرودگاه‌ مشهد برقرار است (۶ اسفند ۱۴۰۳) بیش از ۶۷۰ هزار نفرشب ظرفیت اقامتی در نوروز ۱۴۰۴ برای خراسان رضوی پیش‌بینی شده است توزیع شیر در مدارس مشهد به آخر خط رسید آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (سه‌شنبه، ۷ اسفند ۱۴۰۳)  تعطیل است؟ تعطیلی مراکز گردشگری و بوم‌گردی مشهد و خراسان رضوی تا اطلاع ثانوی | ستاد بحران استانداری خراسان رضوی: در آماده‌باش کامل هستیم (۶ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) | مشهد برفی می‌شود شناسایی ۱۱۲۰ مبتلا به تب دنگی از ابتدای سال | ثبت ۵ مورد ابتلا به چیکونگونیا (۶ اسفند ۱۴۰۳) چرا بیمه ها زیر بار هزینه داروهای مکمل نمی روند؟ | مکمل های بی صاحب! آیا شمع‌های معطر برای سلامتی ضرر دارند؟ حمله مرگبار سگ‌های ولگرد به دختربچه ۹ساله در روسیه هشدار جدید محققان؛ اصرار به کودک برای خوردن تمام غذای بشقابش راه‌حل پیشنهادی آموزش و پرورش برای حل مشکل سربازی معلمان بازی پزشکان تقلبی با جان مردم | شناسایی ۸۹ مداخله‌گر سلامت در سال ۱۴۰۳ لغزندگی برخی جاده‌های خراسان رضوی در پی بارش برف و باران (۶ اسفند ۱۴۰۳) رازگشایی از قتل مرد زندانی به دست قاتلان اجاره‌ای ماجرای عجیب سرقت‌های باند دختران لاغر در مشهد کیک و غذای رنگی بخوریم یا نخوریم؟ بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور (۶ اسفند ۱۴۰۳) پیاده روی عوارض سکته مغزی را بهبود می‌بخشد مجازات سخت کادر درمانی که سقط جنین انجام می‌دهند اهمیت کاهش گلبول‌های سفید در خون‌های اهدایی مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع
سرخط خبرها

کمبود شدید منابع خونی در کشور و فراخوان‌های مجازی برای اهدای خون

  • کد خبر: ۵۰۱۹۲
  • ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۴
کمبود شدید منابع خونی در کشور و فراخوان‌های مجازی برای اهدای خون
هشتگ خون کم است هم در این روز‌ها کم کم درحال تبدیل شدن به یک پویش پربازخورد مجازی است؛ پویشی که شاید باید بیشتر از اینستاگرام و توئیتر، در مراکز اهدای خون و به وسیله ما مردم پرطرف دار شود!
محمدناصر حق‌خواه | شهرآرانیوز؛ ترتیب نوشتن از اتفاقات مهم شبکه‌های اجتماعی، مدت هاست که به این شکل درآمده است: خبری خوب در برابر چند ده خبر بد! پویش‌ها و هشتگ‌ها و ترند‌های توئیتری و اینستاگرامی معمولا یا درباره مسائل مبتذل از رفتار شاخ‌ها می‌چرخد یا راوی ماجرایی تلخ و بازنمود معضلی اجتماعی است. اما این روز‌ها خبری نگران کننده باعث به وجود آمدن موج زیبایی شده که پوشش آن در این صفحه علاوه بر جنبه خبری و آگاهی رسانی، به‌شکلی دعوت از شما برای اهدای خون است؛ البته در صورت توانایی و با در نظر گرفتن جنبه‌های بهداشتی و نکاتی که در مراکز اهدای خون هم به خوبی رعایت می‌شود.


کم خونی!

۲ روز پیش بود که به نقل یکی از مسئولان سازمان انتقال خون گفته شد که منابع سازمان انتقال خون در بعضی نقاط به اندازه ۲۴ ساعت آینده پاسخگوست و از مردم تقاضا می‌کنیم که در صورت امکان به مراکز اهدای خون بروند و خون اهدا کنند. مشابه این خبر نگران کننده در روز‌های اولیه همه گیری ویروس کرونا هم به گوش می‌رسید و در روز‌های پایانی سال ۹۸ و اوایل سال ۹۹، منابع خونی کمبود زیادی داشت که به تدریج و با فروکش کردن اولیه موج انتشار ویروس و رسیدن مردم به این درک که راه انتقال ویروس ربطی به فرایند انتقال خون ندارد، اوضاع کمی به حالت عادی برگشت. اما دوباره در یکی دو هفته گذشته و با شروع موج جدید همه گیری، ازتعداد اهداکنندگان کاسته شده و به تبع آن منابع سازمان انتقال خون هم رو به پایان است.
 
سازمان انتقال خون ایران، اما راه جالبی را برای دعوت و تشویق مردم به اهدای خون و پاسخ به سؤالات و شبهه‌های آنان در نظر گرفته است؛ پررنگ کردن فعالیت‌های سازمان در اینستاگرام، ارائه محتوا با گرافیک خوب و اطلاعات مفید و مختصر، انتشار تصاویر افراد سرشناس که برای اهدای خون به مراکز اهدا رفته اند یا بازنشر پست و استوری‌ای که سلبریتی‌ها دراین باره گذاشته اند و از همه مهم‌تر پاسخگویی خوب و محترمانه و شفاف به مردم در نظر‌ها و البته در لایو با مسئولان.
 
این اتفاق باعث شده شبهه‌هایی مثل آلوده شدن به ویروس در صورت اهدای خون که در سؤال بسیاری از کاربران است، با پاسخ کامل و محترمانه ادمین‌های صفحه رفع شود، همچنین پرسش‌ها درباره کلیت موضوع انتقال خون و نشانی مراکز انتقال در شهر‌ها و مناطق مختلف پاسخ داده شود.
 
در این صفحه همچنین به مسائلی جنجال برانگیز درباره خون نگرفتن از اتباع غیرایرانی و افراد مجرد هم پاسخ داده شده و بعضی از این ادعا‌ها به کلی رد شده و بعضی هم با ذکر توضیحاتی، درک پذیرتر شده است. برخلاف همه صفحه‌هایی که یا نامشان را نمی‌بریم یا از شما می‌خواهیم آن‌ها را دنبال نکنید، با احترام و تشویق به دنبال کردن، نشانی اینستاگرام سازمان انتقال خون این است iranbto و شما می‌توانید به آن سر بزنید و پاسخ پرسش هایتان را در این صفحه بیابید.


سرخی سلبریتی ها!

در بین این اتفاقات خوب در حوزه ارتباط مجازی ارگانی مثل انتقال خون با مردم در شبکه‌های اجتماعی، سلبریتی‌های زیادی هم به میدان تبلیغ اهدای خون پا گذاشته اند یا خودشان با رفتن به این مراکز، طرف دارانشان را به اهدای خون دعوت می‌کنند. از پیگیرترین افراد در این حوزه لاله صبوری است که صفحه توئیترش را رسما به شعبه دوم انتقال خون تبدیل کرده و در توئیت‌هایی از خودش یا بازنشر توئیت دیگران، پی در پی از مردم می‌خواهد که خون اهدا کنند. از پربازخوردترین توئیت‌هایی که او بازنشر کرد هم عکسی بود از منبع خون یکی از بیمارستان‌های بزرگ تهران که بسیار محدود بود.
 
در بین ورزش کاران هم محمود فکری، سرمربی تیم استقلال، درروز‌های گذشته به یکی از مراکز انتقال خون رفته و عکسش در صفحه سازمان انتقال خون و صفحه‌های دیگر تبلیغ خوبی برای طرف داران اوست که به مرکز انتقال خون بروند. تهمینه میلانی و احسان‌علیخانی و خیلی از افراد سرشناس و با دنبال کننده زیاد دیگر هم در اینستاگرام از مردم خواسته اند در صورت توان به این مراکز بروند. هشتگ خون کم است هم در این روز‌ها کم کم درحال تبدیل شدن به یک پویش پربازخورد مجازی است؛ پویشی که شاید باید بیشتر از اینستاگرام و توئیتر، در مراکز اهدای خون و به وسیله ما مردم پرطرف دار شود!
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->