گواهی سپرده بورس، مسیر جدید خودرودار شدن + جزئیات حذف وثیقه ۳۵ درصدی بانک مرکزی برای واردات خودروی جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر هشدار سازمان بازرسی کل کشور به وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت بلیت هواپیما رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: تجارت خارجی تقریبا در حالت تعلیق قرار گرفته است اطلاعیه فرودگاه مهرآباد به مسافران روز جمعه (۱۷ مرداد ۱۴۰۴)؛ ۲ ساعت زودتر حرکت کنید قیمت طلا، دلار، سکه و ارز امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد مهلت ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی و وکالتی کردن حساب‌ها برای بار دوم تمدید شد راهنمای خرید میلگرد با پروانه ساختمان (میزان سهمیه + شرایط) آیا مزایای رفاهی کارگران مشمول مالیات می‌شود؟ مهلت استفاده از بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد قیمت ارز اربعین امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | دینار عراق چند شد؟ تخفیف های فروش؛ بازی دو سر بُرد یا شگردی برای گران فروشی اجناس؟ آیا با اجرای فیبرنوری، کابل‌دزدی به پایان می‌رسد؟ | پاسخ مسئولان به مطالبه شهروندان حمایت مدیریت شهری مشهد از صنایع و کارآفرینان ادامه‌دار خواهد بود + فیلم توضیحات مدیرعامل تامین اجتماعی درباره شیوه‌نامه بیمه کارگران ساختمانی پیش‌بینی قیمت دلار برای روز پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | امید به مذاکره باز هم دلار را عقب راند پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴ )| بازار طلا بازیچه افت دلار شد آیا قطعی برق در تهران ۴ ساعته شده است؟ (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) هدف‌گذاری ۳ هزار مگاواتی برای تولید برق سبز در خراسان رضوی تا پایان ۱۴۰۶ خرید طلا و سکه در سیزدهم ماه صفر | کشتی‌آرای: خرید طلا در سیزدهم صفر یک پدیده خرافاتی است پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال ۱۴۰۴ با توجه به معاملات امروز بورس کالا (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد ریزش ۳۴ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مکان‌های اسکان اضطراری زائران در مشهد در سه روز پایانی ماه صفر قطعی برق نخواهند داشت استاندار خراسان رضوی: ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر استان تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۴۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد بانک مرکزی: خرید ارز اربعین از بانک سپه امکان‌پذیر شد بازگشت قطعی برق ۴ ساعته به کشور قیمت امروز دینار عراق در مشهد (چهارشنبه، ۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مهلت نهایی تمدید بیمه شخص ثالث با بخشودگی کامل جریمه اعلام شد
سرخط خبرها

هزینه وام مسکن متأهلان به ۳۴ میلیون تومان رسید

  • کد خبر: ۵۰۷۶۸
  • ۰۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۴
هزینه وام مسکن متأهلان به ۳۴ میلیون تومان رسید
در چهارمین روز آذرماه دومین رکورد ارزانی وام مسکن ثبت شد. در این روز هزینه وام مسکن مجردها به ۲۰ میلیون کاهش یافت و همین امر سبب شد تا نرخ سود این وام به پایین‌تر از ۲۲ درصد تنزل پیدا کند.

به گزارش شهرآرانیوز، هزینه وام مسکن در چهارم آذرماه دومین رکورد ارزانی وام مسکن را برای دومین روز متوالی به ثبت رساند. در همین خصوص هزینه اوراق در روز سه شنبه چهارم آذر ماه تقریبا ۳ هزار تومان دیگر کاهش یافت و به حد ۷۱ هزار و ۴۰۰ تومان رسید. این کمترین حدقیمتی اوراق در دوماه گذشته بود و موجب آن شد که هزینه وام مسکن در ارزان‌ترین سطح دوماهه خود قراربگیرد.

 

«اما این هزینه‌ها برای متاهلین و مجردین چقدر برآورد می‌شود؟»

هر ورق از اوراق تسه در روز سه شنبه ۴ آذر قیمتی معادل با ۷۱ هزار و ۴۰۰ تومان داشت. این درحالیست که اعتبار هر ورق در بازار مسکن ۵۰۰ هزار تومان است و به اعتبار هر ورق می‌توان ۵۰۰ هزار تومان وام مسکن دریافت کرد.

 

از آنجا که بانک مسکن مبلغ وام برای مجردین ۱۴۰ میلیون تومان و برای متاهلین را ۲۴۰ میلیون تومان اعلام کرده است، مجرد‌ها نیازمند خرید ۲۸۰ ورق و متاهلین ۴۸۰ ورق خواهند بود؛ بنابراین مجرد‌ها برای اخذ وام مسکن در امروز باید ۲۰ میلیون تومان و متاهلین ۳۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان اوراق تهیه می‌کردند.

 

هزینه تهیه اوراق برای متاهلین در چهارم آذر ماه نسبت به روز قبل خود نزدیک به ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کاهش پیدا کرد.

 

هزینه تهیه اوراق در روز جاری در حالی به نازلترین حد دوماهه خود رسیده که در روز گذشته نیز رکورد ارزانی دوماهه خود را شکسته بود.

 

 

نرخ سود موثر وام مسکن

نرخ بازده داخلی یکی از روش‌های استاندارد برای ارزیابی طرح‌های اقتصادی است. در این روش تلاش می‌شود تا جریان نقدینگی با نرخ بازگشت نامعلومی به نرخ کنونی تنزیل داده شوند.

 

اساس این نرخ بر این مبنا است که مثلا یک مبلغ مشخص در زمان آینده با توجه به نرخ بازدهی کشف شده در زمان حال چه ارزشی را دارد.

 

بنابر توضیحات یاد شده با کسر هزینه تهیه اوراق برای مجردین و متاهلین از مبلغ وام مسکن اشخاص نرخ سود موثر برای مجرد‌ها در روز گذشته از ۱۷.۵ درصد به ۲۱.۶۲ درصد و برای متاهلین به ۲۱.۵۵ درصد کاهش یافت.

 

همانطور که در روز سوم آذر ماه نرخ سود وام مسکن برای متاهلین و مجردین به کمتر از ۲۲ درصد رسیده بود در چهارم آذرماه نیز با کاهشی بیشتر در همین محدوده باقی ماند. این حد از نرخ سود کمترین محدوده‌ای است که در دوماه اخیر وام مسکن داشته است.

 

هزینه کل وام مسکن در طول ۱۲ سال

نرخ سود موثر به این معناست که افراد در طول ۱۲ سال معادل این سود مبلغی بیشتر از وامی که در ابتدا اخذ کرده‌اند را بایستی به بانک برگردانند. در همین خصوص نهایتا خالص هزینه‌های مجردینی که در روز چهارم آذر برای اخذ وام مسکن از طریق خرید اوراق تسه اقدام کرده و باید آن را در طول ۱۲ سال به بانک باز پرداخت کنند برابر با ۱۸۰ میلیون و ۱۲۰ هزار تومان خواهد بود. این رقم برای متاهلین ۳۳۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برآورد شد.. در همین خصوص هزینه وام مجردین نسبت به روز گذشته ۹۲۰ هزار تومان کاهش پیدا کرد. این رقم برای متاهلین ۱ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان کاهش را به ثبت رسانید.

 

شتاب افزایشی کاهش قیمت اوراق در چند روز قبل باعث شد تا این روز رکورد ارزانی وام مسکن را به نام خود ثبت کند. هرچند این شتاب در حال کاهش است، اما بازهم می‌توان انتظار رکورد‌های دیگری را در این خصوص داشت.

 

شتاب افزایشی کاهش قیمت اوراق سبب شد تا هزینه وام مسکن در این روز به کمترین حد خود در یک ماه گذشته برسد، چنانچه شتاب کاهش قیمت اوراق روند افزایشی خود را حفظ کند می‌توان در ادامه شاهد افت‌های بیشتر هزینه وام مسکن نیز باشیم.

 

اوراق تسه چیست؟

اوراق حق تقدم تسهیلات بانک مسکن (به‌صورت خلاصه تسه) اوراقی هستند که مالک آن‌ها می‌تواند با مراجعه به بانک در ازای هر برگه از آن، از امتیاز استفاده از ۵۰۰ هزار تومان تسهیلات خرید یا ساخت مسکن استفاده کند. در حال حاضر از اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن می‌توان برای گرفتن دو وام به‌صورت هم‌زمان استفاده کرد. یک وام در قالب خرید مسکن است و وام دیگر که برای بازسازی و تعمیر استفاده می‌شود در قالب تسهیلات جعاله پرداخت می‌شود. حداکثر تسهیلات پرداختی از این محل در تهران برای متاهلین ۲۴۰ میلیون تومان است. مجرد‌ها نیز ۱۴۰ میلیون تومان در این قالب وام بگیرند.

منبع: اقتصادنیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->