مذاکرات تا چه حد بر اقتصاد و تولید تأثیر گذاشته است؟| فعالان اقتصادی خراسان رضوی پاسخ می‌دهند وزیر صمت: در حال افزایش ظرفیت تولید برق در بخش صنعتی هستیم دروازه‌ای به جهان رنگارنگِ گردشگری | گزارش شهرآرانیوز از هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی مشهد+فیلم سامانه «خودنویس» انحصار مشاوران املاک در عقد قرارداد را شکست | سامانه‌ای کاملاً رایگان سقوط ۳۰ درصدی تولید صنایع در نخستین ماه ۱۴۰۴ هفته کاهشی دیگر در بازار خودرو | افت قیمت خودرو ادامه دارد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیرعامل شرکت مخابرات ایران: پروژه هوشمندسازی شهر مشهد، بزرگ‌ترین پروژه ارتباطی کشور است طلای جهانی تغییر مسیر داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت روز برنج و حبوبات در مشهد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | برنج ایرانی از حدود ۱.۵ تا ۲.۷ میلیون تومان یارانه اردیبهشت ۱۴۰۴ به حساب دهک یک تا ۳ واریز شد | یارانه دهک‌های ۴ تا ۹ چه روزی واریز می‌شود؟ فروش بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان شمش طلا در ۱۱ حراج از ابتدای سال تاکنون قیمت طلا در مشهد به کمترین حد ۲ماهه اخیر رسید | نرخ طلا یک کانال دیگر را از دست داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نیرو: از ناترازی انرژی عبور خواهیم کرد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | طلا و سکه ریزش کرد بررسی قیمت امروز گوشت گوسفند، گوساله و مرغ در مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت آبگوشتی کیلویی چند؟ خرید تضمینی پیاز تا ۵ خرداد ۱۴۰۴، تمدید شد افزایش ۲۰ درصدی حقوق و مزایای پرسنلی دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۴ حقوق دولتی مواد معدنی در سال ۱۴۰۴ ابلاغ شد حذف ارز ترجیحی گوشت چه تبعاتی دارد؟ قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) نفت ایران نزدیک به ۷۰ دلار فروخته شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) جنجال بابک زنجانی؛ از خرید شرکت‌های شستا تا سهام سایپا پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) قطع برق صنایع پرمصرف برای توزیع عادلانه انرژی هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی و گردشگری آغاز شد| مشهدالرضا(ع) میزبان ۴۹۰ شرکت از ۳۲ استان کشور+ فیلم پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقاد تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) معاملات اوراق مالی اسلامی در بازار سرمایه از مالیات معاف شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیا وام ازدواج ۱۰۰ میلیونی از پس تورم بر‌ می‌آید؟

  • کد خبر: ۵۳۵۲۶
  • ۰۳ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۳
آیا وام ازدواج ۱۰۰ میلیونی از پس تورم بر‌ می‌آید؟
وام ازدواج برای سال آینده ۱۰۰ میلیونی شد. یعنی یک زوج در سال ۱۴۰۰ می‌توانند پس از ثبت ازدواج خود، ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند. اما رشد نرخ تورم در سال آینده، اثر وام ازدواج ۱۰۰ میلیون تومانی را ناکارآمد می‌کند.
ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ وام ازدواج برای سال آینده ۱۰۰ میلیونی شد. یعنی یک زوج در سال ۱۴۰۰ می‌توانند پس از ثبت ازدواج خود، ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند. قبلا میزان این وام، نصف مبلغ کنونی بود و در لایحه آلبوم اقتصادی ۱۴۰۰ که ۱۲ آذر امسال تقدیم مجلس شد، قرار بود هیچ تغییری در این مبلغ ایجاد نشود. اما باتوجه‌به نرخ سنگین تورم در ماه‌های اخیر، پیشنهاد ثابت ماندن وام ازدواج در لایحه بودجه، غیرمنطقی بود. جالب اینجاست که دولت درحالی پیشنهاد ثابت ماندن رقم وام ازدواج را مطرح کرده است که آمار‌های ۹ ماهه ابتدای امسال، نشان می‌دهد قیمت کالا‌های بادوام ازجمله لوازم‌خانگی، ۵۹ درصد رشد داشته است.

اگر یادتان باشد، ما نیز نیمه آذر در صفحه اقتصاد روزنامه شهرآرا در گزارشی با تیتر «وام بی‌خاصیت ازدواج» به این موضوع انتقاد کرده بودیم. حالا اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس نیز این موضوع را بررسی کرده‌اند و درنهایت براساس مصوبه این کمیسیون قرار شد وام ازدواج جوانان از ۵۰ میلیون تومان به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش داده شود و مهلت بازپرداخت آن، نیز از ۵ سال به ۱۰ سال تغییر کند که البته این مصوبه باید به تصویب کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ و صحن علنی مجلس هم برسد.

البته تجربه ثابت کرده است هرچه مبلغ وام‌ها افزایش می‌یابد، سنگ‌هایی که بانک‌ها پیش پای وام‌گیرندگان می‌اندازند، نیز بیشتر می‌شود؛ یا درخواست‌های عجیب‌وغریب دارند یا بهانه‌های واهی می‌آورند تا به هر طریقی که شده است، از دادن تسهیلات به‌ویژه تسهیلات قرض‌الحسنه، شانه خالی کنند.

اما آیا این تغییر می‌تواند بر روند صعودی نرخ تورم غلبه کند؟ درحالی‌که مسئولان مدعی هستند سال آینده، تورم را به ۲۲ درصد می‌رسانند، اقتصاددان‌ها می‌گویند برآورد‌ها نشان می‌دهد تورم سال آینده در خوش‌بینانه‌ترین حالت، بین دو تا سه‌برابر این رقم یعنی ۴۴ تا ۶۶ درصد خواهد بود.

حالا درصورت پذیرفته شدن پیشنهاد کمیسیون اجتماعی مجلس، در سال آینده بر وام ازدواج ۱۰۰ درصد افزوده خواهد شد و اگر نرخ تورم ۱۴۰۰ را میانگین حرف مسئولان و اقتصاددانان یعنی ۴۴ درصد درنظر بگیریم، می‌توانیم بگوییم که افزایش وام ازدواج، بر نرخ تورم می‌چربد.

اما سوال اینجاست که این وام و پیشی گرفتنش بر نرخ تورم تا چه اندازه می‌تواند به زوج‌ها در ساخت زندگی مشترکشان کمک کند؟ اول اینکه درنظر داشته باشید یک زوج برای بازپرداخت این وام باید ماهانه بیش از یک‌میلیون‌و ۵۶۰ هزار تومان قسط بدهند. حالا می‌خواهیم هزینه خرید برخی اقلام جهیزیه را برای سال آینده با درنظر گرفتن تورم ۴۴ درصدی حساب کنیم و اکنون هزینه رهن خانه، برگزاری مراسم عروسی و خرید هدیه و... را کنار می‌گذاریم؛ چون گمان می‌رود تا سال آینده هزینه رهن کامل یک خانه ۸۰ متری در مناطق متوسط مشهد، حداقل حدود ۱۲۰ میلیون تومان خواهد بود که این یعنی ۶۰ درصد مبلغ وام زوج‌ها برای هزینه رهن خانه خواهد رفت.


هزینه‌ها

در اینجا سعی می‌کنیم متوسط قیمت اقلام جهیزیه را از برند‌های ایرانی انتخاب کنیم؛ چون باتوجه‌به تحریم و افزایش نرخ دلار، قیمت برند‌های روز دنیا بسیار بیشتر از سقف قیمتی کالا‌های ایرانی است. اگر شما در سال آینده بخواهید یک یخچال‌فریزر ۱۴ فوت (متوسط) بخرید، باید در کمترین حالت به‌طور میانگین حدود ۱۰ میلیون تومان و برای یخچال‌هایی با کیفیت بهتر و اندازه بزرگ‌تر ۶۰ میلیون تومان هزینه کنید.

همچنین اگر برای خرید وسیله پخت‌وپز خود یک اجاق‌گاز بدون فر انتخاب کنید، باید دستکم ۲ میلیون تومان و برای مدل‌های فردار به‌صورت متوسط تا حدود ۱۲ میلیون تومان هزینه کنید. قیمت ماشین لباسشویی هم بسته به مدل و امکانات مختلفش، بین ۱۲ تا ۲۰ میلیون تومان متغیر خواهد بود. اما هنوز تا تکمیل لوازم آشپزخانه، خیلی راه مانده است. طبق پیش‌بینی ما در ساده‌ترین حالت ممکن، سال آینده شما باید برای خرید یک دست سرویس قابلمه حدودا بین ۴۵۰ هزار تومان تا ۴ میلیون تومان، برای خرید سرویس غذاخوری شش‌نفره به‌صورت متوسط بین ۵۵۰ هزار تومان تا ۳ میلیون تومان و برای خرید سرویس قاشق، چنگال، کارد و کفگیر به‌طور میانگین بین ۶۵۰ هزار تومان تا ۴ میلیون‌و‌۵۰۰ هزار تومان هزینه کنید.

هنوز فهرست خرید شما برای رفتن به خانه بخت، کامل نشده است و شما برای شروع به لوازم دیگری هم احتیاج دارید که یکی از آن‌ها حداقل ۲ تخته فرش ۹ متری است که اگر یک مدل فرش ماشینی با کیفیت متوسط را درنظر بگیرید، سال آینده باید برای ۲ تخته آن حداقل بین ۶ تا ۱۲ میلیون تومان بپردازید. همچنین هزینه خرید تلویزیون ۳۲ تا ۵۰ اینچ بین ۵ تا ۱۵ میلیون تومان خواهد شد. اگر بخواهیم فهرست خریدتان را همین‌جا به پایان برسانیم، شما فقط برای خرید این وسیله‌ها با کیفیت متوسط و پایین در کمترین حالت، باید ۳۶ میلیون‌و ۶۵۰ هزار تومان و برای خرید اجناس با کیفیت بهتر باید حداقل ۱۳۰ میلیون‌و ۵۰۰ هزار تومان از وام خود را خرج کنید.‌

می‌دانید که برای تکمیل شدن یک خانه هنوز اقلام کلی و جزئی دیگری نیز مانند سرویس خواب، سرویس چوب، وسایل گرمایشی و سرمایشی، پرده و... نیاز است که ما در فهرست خرید پیش‌فرض در این گزارش، آن‌ها را فاکتور گرفته‌ایم. زوج‌های جوان باید مبلغ این وام‌ها را فقط به‌عنوان یک کمک‌هزینه برای سروسامان دادن به زندگی خود درنظر بگیرند. البته باید توجه داشته باشید که قیمت‌های آورده‌شده در این گزارش، پیش‌بینی ما براساس میانگین نرخ تورم بین گفته مسئولان و اقتصاددانان است. اگر طبق پیش‌بینی اقتصاددانان تورم در سال آینده به ۶۶ درصد برسد، سبد خرید جهیزیه با وام ازدواج از این نیز کوچک‌تر خواهد شد. هرچند ما امیدواریم که گفته مسئولان به واقعیت برسد و نرخ تورم سال آینده به ۲۲ درصد کاهش یابد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->