واقعیت‌هایی خطرناک درباره عفونت دندان جدول پخش برنامه‌های مدرسه تلویزیونی از شبکه آموزش دوشنبه ۶ بهمن انهدام باند کلاهبرداری شرکت‌های هرمی در مازندران | دستگیری ۱۵ نفر جولان کرونا در کارگزاری‌های تامین اجتماعی + ویدئو معطلی پنج ساعته قطار تبریز به مشهد در ایستگاه هشترود خبر خوش از مرحله دوم همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی لغو محدودیت تردد شبانه در مشهد؛ ستاد کرونا هنوز تصمیمی نگرفته است جزئیات حقوق و مزایای سربازان در سال ۱۴۰۰ آمار کرونا در ایران ۵ بهمن | فوت ۸۹ بیمار کرونایی و شناسایی ۵۹۴۵ بیمار جدید آخرین آمار کرونا در جهان ۵ بهمن مواد غذایی مناسب برای درمان کبد چرب و لاغری ماجرای مارگزیدگی مداوم «عسگر شریفی» در روستای تل پوک فارس + فیلم بررسی مرحله دوم همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی تبهکاری در خیابان با تیغ عریان چاقو درباره مهد‌های زیرزمینی نگهداری سگ و گربه | هتل لاکچری حیوانات خانگی دلیل سقوط اسکلت‌های فلزی در مشهد چه بود؟ | سازه‌های آهنی یا آبکی؟ مادر مشهدی پس از خودکشی دختر ۱۵ساله‌اش خودش را حلق آویز کرد گردشگری شکار؛ سرِ تیر منتقدان ۳ تا ۶ ماه حبس یا ۷۴ ضربه شلاق برای سیلی زدن نماینده به صورت سرباز جدول پخش برنامه‌های مدرسه تلویزیونی از شبکه آموزش یکشنبه ۵ بهمن
خبر ویژه

همه چیز درباره فواید و مضرات مصرف دوغ

  • کد خبر: ۵۵۲۳۱
  • ۱۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۸:۱۱
همه چیز درباره فواید و مضرات مصرف دوغ
محققان می‌گویند دوغ یکی از بهترین منابع کلسیم، فسفر و ویتامین D است.
به گزارش شهرآرانیوز، دوغ یکی از نوشیدنی‌های تخمیری دلچسب است که از محصولات جانبی در فرآیند تولید کره حاصل می‌شود. دوغ‌های مدرن امروزی را با افزودن باکتری‌های مفید تولید می‌کنند.

یک لیوان دوغ (معادل ۲۴۵ میلی لیتر) دارای ۹۸ کالری انرژی، ۸ گرم پروتئین، ۱۲ گرم کربوهیدرات، و ۳ گرم چربی است. این نوشیدنی ۲۲ درصد نیاز روزانه بدن به کلیسم، ۱۶ درصد سدیم، ۲۹ درصد ریبوفلاوین، ۲۲ درصد ویتامین B ۱۲، و ۱۳ درصد پانتوتیک اسید را تامین می‌کند.

تحقیقات نشان داده است دوغ به نسبت سایر لبنیات بسیار راحت‌تر هضم می‌شود. لاکتیک اسید موجود در دوغ، منجر به هضم آسان لاکتوز می‌شود. لاکتوز در واقع یک قند طبیعی در محصولات لبنی است. بدن بسیاری از مردم تحمل لاکتوز را ندارد. این بدان معناست که آن‌ها آنزیم مورد نیاز برای شکستن لاکتوز و تبدیل آن به قند را ندارند. برآورد می‌شود دستکم ۶۵ درصد مردم جهان پس از دوره نوزادی به درجاتی از عدم تحمل لاکتوز دچار می‌شوند.

محققان می‌گویند دوغ یکی از منابع غنی کلسیم، فسفر و ویتامین D است. به همین دلیل این نوشیدنی لبنی می‌تواند باعث تقویت و استحکام استخوان‌ها شود. همچنین دوغ دارای خواص ضد التهابی است که می‌تواند در مبارزه با التهابات به وجود آمده از سوی باکتری‌ها در دهان و دندان مفید باشد.

تحقیقات بر روی افراد بزرگسال نشان داده است افرادی که به میزان کم (۴۵ گرم در روز) دوغ مصرف می‌کنند، دچار کاهش کلسترول و تری گلیسرید خون شده اند. همچنین برخی تحقیقات حاکی از آن است که دوغ (بدون نمک) می‌تواند سطح فشار خون افراد را کاهش دهد.
 
با این وجود، نمی‌توان در کنار فواید بی شمار دوغ، از مضرات این نوشیدنی لبنی سخنی نگفت. سطح سدیم موجود در دوغ بالاست و برخی افراد به این نوشیدنی نمک می‌افزایند. از این رو، کسانی که به دنبال کاهش فشار خون هستند نباید در مصرف دوغ نمک دار زیاده روی کنند.

همچنین مشاهده شده است که برخی افراد که دارای عدم تحمل به لاکتوز هستند، در زمان مصرف دوغ علائم آلرژیک نشان داده اند.
 
 
 
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
سرخط خبرها
{*Start Google Analytics Code*} {*End Google Analytics Code*}