دیدار نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور یمن با معاون سیاسی وزارت امور خارجه برگزاری یازدهمین نشست کمیته مشورت‌های راهبردی میان جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان در مسقط سردار سلیمانی: دشمن از روز اول جنگ ۱۲ روزه طعم شکست را چشید تظاهرات گسترده حریدی‌ها در قدس با شعار سربازی نمی‌رویم | پرچم اسرائیل در آتش + فیلم و عکس (۸ آبان ۱۴۰۴) نگرانی اتحادیه اروپا از آزمایش اژدر هسته‌ای روسیه یک فلسطینی با خودرو به پلیس رژیم صهیونیستی حمله کرد جسد دو اسیر اسرائیلی به صلیب سرخ تحویل خواهد شد حملات پهپادی اسرائیل به لبنان + فیلم (۸ آبان ۱۴۰۴) برطرف‌کردن مشکل کشف‌رود نیاز به نگاه ملی دارد تخت‌روانچی با وزیر امور خارجه عمان دیدار کرد معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با شهرآرانیوز: ما درخصوص حقابه هیرمند، نیاز به رژیم حقوقی داریم + فیلم آیت‌الله علم‌الهدی: فداکاری زنان در خانه، همانند جهاد مردان در جنگ است | پرورش نسل انقلابی و شکیبایی در برابر سختی‌ها، مصداق جهاد زنان است ترامپ پس از بازگشت از سفر به آسیا: فرصت نشد با کیم دیدار کنم وزیر خارجه: مذاکره باید مبتنی بر منافع متقابل باشد، نه دیکته‌نویسی مکاتبه استاندار خراسان رضوی با معاون‌اول رئیس‌جمهور درخصوص موضوع آلودگی هوای مشهد پلیس فرانسه از بازداشت ۵ مظنون دیگر در ارتباط با سرقت جواهرات لوور خبرداد نیکزاد: منابع لازم جهت تهیه ۶۰ دستگاه اتوبوس برای مشهد تأمین خواهد شد + فیلم استاندار خراسان رضوی: بیمه سلامت، رکن اصلی تأمین آرامش و رفاه مردم است | ضرورت توجه ویژه به بیمه سلامت در مشهد بیانیه ترامپ پس از دیدار با شی: توافقات مهمی داشتیم سخنگوی وزارت خارجه: گروسی اظهارات بی‌اساس درباره موضوع هسته‌ای ایران را کنار بگذارد درجه سپهبدی به شهیدان غلامعلی رشید و علی شادمانی اعطا شد شی جین‌پینگ: با آمریکا درباره مسائل تجاری به اتفاق‌نظر رسیدیم ترامپ پس از دیدار با همتای چینی: فوق‌العاده بود عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: حذف سه دهک یارانه‌بگیر با عواقب جدی روبه‌رو خواهد شد وزیر بهداشت در مشهد: تأخیر در تخصیص منابع، مانع اجرای کامل برنامه‌های بیمه سلامت است نماینده مجلس: تفویض اختیارات به استانداران باید در چارچوب مشخصی انجام گیرد
سرخط خبرها

کارشناس مسائل منطقه: آشتی قطر با عربستان یک تاکتیک است

  • کد خبر: ۵۵۴۳۴
  • ۲۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۹
کارشناس مسائل منطقه: آشتی قطر با عربستان یک تاکتیک است
کارشناس مسائل منطقه اظهار کرد: آشتی با قطر از سوی سعودی‌ها بیش از اینکه یک برد باشد یک تاکتیک است و ناشی از تحولات بین‌المللی اتفاق افتاده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حسن عابدینی درباره تحولات اخیر در منطقه و آشتی قطر و عربستان اظهار کرد: آشتی میان کشورهای حاشیه خلیج فارس با قطر به نظر می رسد بیشتر از اینکه یک برد باشد یک تاکتیک است و بنا به ضرورت اتفاق افتاده و ناشی از تحولات بین المللی است.

 

وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد شرایط هیچ یک از چالش‌هایی که بین قطر و رژیم سعودی بوده حل نشده که انتظار داشته باشیم ریشه این مشکل برطرف شده باشد. رژیم سعودی۱۱ پیش شرط برای قطر تعیین کرده بود که در این صورت آماده برقراری ارتباط با آن است که مهمترین این ها قطع ارتباط با جمهوری اسلامی ایران، قطع شبکه الجزیره، قطع ارتباط با اخوان المسلمین و همچنین تعطیل کردن پایگاه های نیروهای ترکیه در قطر بوده است اما این اتفاق نیفتاده است.

 

این کارشناس مسائل منطقه همچنین بیان کرد: از سوی دیگر رژیم سعودی و شخص بن سلمان ولیعهد ماجراجو و بلندپرواز سعودی براساس برخی از اطلاعاتی که بعدا در رسانه ها درز کرد تا مرز اشغال قطر پیش رفت و وعده داد که از طریق جنگ نظامی آن را اشغال کرده است و کشوری مانند بحرین هم با آن همسو شد اما اتفاقی که الان رخ داده می بینیم که بن سلمان، امیر قطر را دعوت کرده و از او استقبال می کند در حالی که به نظر می رسد هیچ یک از شرایط محقق نشده است.

 

عابدینی خاطر نشان کرد: همچنین چیزی به نام شورای همکاری خلیج فارس وجود خارجی ندارد. این شورا متشکل از شش کشور در دوران دفاع مقدس تشکیل شد آن هم برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران تا از رژیم صدام هم حمایت کند اما دیدیم که رژیم صدام کویت را اشغال کرد و پس از آن با سعودی ها سر ناسازگاری گذاشت و به سایر کشورهای خلیج فارس هم ناسزا گفت لذا عملا هیچ گونه قدردانی صورت نگرفت.

 

وی افزود: در حالی که قرار بود این شورا پیگیر ارتش واحد و یا زمینه برای پول واحد فراهم کند اما به نظر می رسد که اکنون در متشنج ترین شرایط موجود قرار دارند. به گونه ای که در این اجلاس نرفتن حاکمان برخی از کشورهای خلیج فارس مانند کویت، بحرین و عمان نشان می دهد که از اتفاق رخ داده دلخوش نیستند.

 

این کارشناس مسائل بین الملل در ادامه اظهار کرد: بنابراین شاهد بودیم قطر با موافقتی که کرد و حمایتی که ایران از او انجام داد آن هم در زمانی که همه کشورهای خلیج فارس او را تحریم زمینی، هوایی و دریایی کردند، جمهوری اسلامی ایران مرزهای هوایی خود را به روی قطر باز کرد و قطر توانست نفس بکشد لذا به نظر می‌رسد اقدامات قطری ها بعد از سه سال و نیم جواب داده است.

 

عابدینی خاطرنشان کرد: فراموش نکنیم شرایط بن سلمان در بدترین زمان ممکن است و ناکامی در جنگ ظالمانه علیه یمن سبب شد تا ائتلاف ریاض از بین برود. همچنین نقض حقوق بشر و مسئله قتل خاشقجی ضربه ای بود که به حیثیت سعودی ها لطمه وارد کرد و علنی شد گرچه سعودی ها اقدامات ضد بشری بسیاری هم انجام دادند.

 

وی در پایان گفت: در حال حاضر سعودی ها از نظر اقتصادی دچار مشکلات جدی شدند. فروش نفت آن ها کاهش داشته و متوقف شدن سفر حجاج به دلیل کرونا هم آن ها را با کسری بودجه شدید مواجه کرده و اکنون مجبور به در پیش گرفتن این تاکتیک شده اند. به دلیل اینکه هیچ یک از موضوعات مورد اختلاف آن ها با قطر حل نشده و ممکن است بعد از مدتی مجددا سر باز کند.

 

منبع: ایسنا

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->