بانک‌ها در سطح استان‌ها ارزیابی می‌شوند | نشست مجمع نمایندگان خراسان رضوی با وزیر اقتصاد برگزار شد سرنوشت بانک آینده در انتظار بانک‌های متخلف | بخشودگی مؤدیان مالیاتی خوش‌حساب به استان‌ها واگذار شد حسابرسی مالیاتی از ابتدای دی‌ماه کاملاً الکترونیک می‌شود | نشست رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور با اصناف مشهد برگزار شد ویدئو | طرح معاملات پایانی در بورس از ۲۰ آبان اجرایی می‌شود ثبات قیمت در بازار زعفران (۱۵ آبان ۱۴۰۴) نان یارانه‌ای در مشهد گران شد دامنه نوسان بورس به ۵ درصد افزایش می‌یابد؟ یارانه آبان ۱۴۰۴ با مبلغی اضافه چه روزی واریز می‌شود؟ قیمت امروز طلا و سکه در بازار مشهد چند؟ (۱۵ آبان ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ آبان ۱۴۰۴) + جدول حراج شمش طلا یکشنبه آینده (۱۸ آبان ۱۴۰۴) برگزار می‌شود + جزئیات امید تازه برای کارگرانی که بیمه‌شان قطع شده است دستور صرفه‌جویی ۲برابری در مصرف آب تهران صادر شد آمادگی ۱۰۰درصدی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی خراسان رضوی برای ورود به فصل سرما کاهش ۵ تا ۲۰ میلیونی قیمت خودرو در مدل‌های داخلی در یک هفته اخیر (۱۵ آبان ۱۴۰۴) + جدول زمستان امسال گاز خانه‌ها روشن می‌ماند و گاز صنعت خاموش؟ بدهکاری ۱۱ ماهه بانک مرکزی به واردکنندگان نهاده دامی کاهش وعده‌های غذایی کارگران از ۳وعده به ۲وعده و حتی به یک‌وعده | «پایه دستمزد» از یک‌سوم خط فقر کمتر است قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۴) | طلای جهانی کاهشی شد کاهش قیمت دینار عراق در مشهد | پول افغانستان و ترکیه چند؟ (۱۵ آبان ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۴) | خیار کیلویی ۲۵ هزار تومان دستورالعمل اجرایی خرید و فروش طلا و نقره آنلاین تصویب شد | راه‌اندازی سامانه‌ای ناظر بر عملکرد و تعهدات پلتفرم‌های آنلاین توسط بانک مرکزی طرح جدید بنزینی دولت به‌نفع دهک‌های پایین درآمدی است بازدید میدانی از بازار برنج مشهد | برنج در مسیر طلا؛ هر لحظه یک قیمت منابع مورد نیاز مرحله پنجم طرح کالابرگ الکترونیک تامین شد زیان‌دهی سالیانه صنعت خودروسازی به ۹ میلیارد دلار رسید| ارائه پیشنهاد تشکیل صندوق بیمه ملی در کشور اجرای قانون ثبت رسمی معاملات املاک در مشهد آغاز شد | پایان پیش‌فروش‌های صوری با صدور شناسه یکتا ۴۳۲ سکه تقلبی در شهرستان داورزن کشف شد
سرخط خبرها

آخرین خبر از آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی

  • کد خبر: ۵۹۸۶۷
  • ۰۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۷
آخرین خبر از آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی
 گزارش‌ها حاکی است کره جنوبی و ایران بر سر طرحی برای پرداخت بخشی از دارایی‌های ۷ میلیارد دلاری بلوکه شده ایران که در حال حاضر در کره جنوبی مسدود شده است، به توافق رسیده‌اند. رییس بانک مرکزی ایران گفته است این رقم با یک میلیارد دلار آغاز می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، پس از خروج دولت دونالد ترامپ از برنامه جامع اقدام مشترک – معروف به توافق هسته‌ای ایران یا برجام – در سال ۲۰۱۸، تحریم‌های اقتصادی ایران مجدداً اعمال شد. این امر منجر به مسدود شدن ۷ میلیارد دلار پول ایرانی ناشی از فروش نفت در دو بانک کره جنوبی شد.

 

وزارت خارجه کره جنوبی پیش از این اعلام کرده بود دو کشور با روش‌های خاص در مورد استفاده از بخشی از وجوه بلوکه شده ایران توافق کرده اند. مقامات وزارت امور خارجه کره جنوبی و مسئولان بانک مرکزی ایران در تازه‌ترین نشستی که در این مورد داشتند اعلام کردند در مورد تعیین مقدار پول برای انتقال و مسیر انتقال آن به منظور کسب رضایت وزارت خزانه داری ایالات متحده به تفاهم رسیده‌اند.

 

در چارچوب طرح آزادسازی دارایی‌های ایران که به گفته همتی رییس کل بانک مرکزی ایران از یک میلیارد دلار آغاز می‌شود کره جنوبی بخشی از وجوه مسدود شده ایران (۱۶.۲۵ میلیون دلار) را به عنوان حق عضویت تهران در سازمان ملل متحد پرداخت می‌کند.

 

با این حال گزارش‌های جدید حاکی از آن است که کره جنوبی و ایران علاوه بر این ۱۶ میلیون دلار، در مورد جزئیات انتقال بخش بزرگتری از وجوه بلوکه شده از طریق کانالی به نام «توافق نامه تجارت بشردوستانه سوئیس» نیز توافق کرده‌اند.

 

این کانال سوئیسی در فوریه سال ۲۰۲۰ به عنوان راهی برای صادرات لوازم بشردوستانه به ایران با تصویب دولت ترامپ ایجاد شد. بر اساس این طرح، کالا‌های بشردوستانه مانند دارو‌ها و مواد غذایی با پرداخت تضمین شده توسط بانک‌های سوئیس در این کشور خریداری و به ایران صادر می‌شود. تا پیش از این، دولت ایران به دلیل کارشکنی‌های مستمر و متعدد دولت ترامپ، نگاه منفی به آن کانال داشت.

 

رییس کل بانک مرکزی ایران روز چهارشنبه هفته گذشته در تازه‌ترین اظهارات خود در این مورد گفت: پولی که بانک مرکزی از کره جنوبی طلب دارد ۷ میلیارد دلار است، اما قرار شده که پرداخت‌ها حداقل با یک میلیارد دلار آغاز شود.

 

«عبدالناصر همتی» در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره توافق ایران و کره جنوبی در زمینه انتقال منابع ارزی افزود: کره جنوبی خود خواستار مذاکره برای پرداخت شده است و راه را به آن‌ها نشان داده‌ایم و دستور پرداخت صادر شده، بنابراین هر زمانی که بخواهند این پرداخت انجام می‌شود و چنانچه پرداخت عملیاتی نشود، پیگیری‌های لازم انجام خواهد گرفت.

 

همتی با بیان اینکه باید با توافق به جلو پیش برویم و ببینیم براساس توافق چگونه می‌توان اقدام مربوطه را با موفقیت به پایان رساند گفت: مذاکرات گسترده با کشور‌هایی مانند عمان، ژاپن، عراق و کره جنوبی را آغاز کرده‌ایم، اکنون فضای بهتری حاکم شده و کار‌ها بتدریج پیش خواهد رفت.

 

رئیس کل بانک مرکزی و سفیر کره جنوبی در ایران هفته گذشته در جلسه‌ای که به درخواست سفارت کره جنوبی برگزار شد، در زمینه نحوه جابجایی و مصرف بخشی از منابع بانکی ایران در کره جنوبی توافق کردند.

 

وزارت امور خارجه کره جنوبی یک روز بعد از این نشست با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: دارایی‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی پس از رایزنی با ایالات متحده آزاد خواهد شد.

 

یونهاپ گزارش کرده بود تهران سئول را تحت فشار قرار داده است تا حدود ۷ میلیارد دلار از دارایی‌های خود را که به دلیل تحریم‌های ایالات متحده در دو بانک کره جنوبی مسدود شده است، آزاد کند. سئول در حال مذاکره با واشنگتن در مورد راه‌های آزادسازی پول بدون نقض تحریم‌ها از جمله گسترش تجارت بشردوستانه با تهران است.

اما وزارت امور خارجه کره جنوبی در همین راستا بدون ارائه جزئیات بیشتر از این پیشنهاد‌ها تایید کرد که کشورش در حال مذاکره با ایران در مورد روش‌های استفاده از دارایی‌های مسدود شده است و طرف ایرانی رضایت خود را نسبت به پیشنهاد‌هایی که ارائه شده ابراز داشته است.

 

این وزارتخانه گفت: آزادسازی دارایی‌ها از طریق مشاوره با کشور‌های مرتبط از جمله ایالات متحده انجام خواهد شد.

 

اما در این میان مقامات آمریکایی هم به این موضوع واکنش نشان دادند به طوری که «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: آمریکا و کره جنوبی درباره آزادسازی دارایی‌های ایران در سئول گفتگو کرده‌اند. اگرچه هنوز هیچ پولی منتقل نشده است.

 

جدی شدن موضوع آزادسازی دارایی‌های ایران در سئول، بیانگر دور جدید دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در روابط خارجی است. ایران و کره جنوبی در طول تاریخ روابط دوستانه و خوبی با یکدیگر داشتند و روابط دو کشور هم همواره رو به رشد بوده است، اما در سال‌های اخیر به دلیل تحریم‌های آمریکا و فشار‌های دولت ترامپ بر دولت سئول، این روابط به دلیل مسدود شدن دارایی‌های ایران دچار چالش شده بود که امید است با حل این موضوع، روابط به سطح عادی برگردد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->