اعزام ۶۰ تیم امداد و نجات هلال احمر از استان‌های مختلف به گیلان در پی جاری شدن سیل (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) دستگیری اعضای باند تهیه عکس و فیلم از زنی نیمه عریان (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) جان باختن سه نفر در تصادف جاده‌ای استان گلستان (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) ورود مه شدید به مشهد | هشدار کاهش دید افقی رانندگان در جاده‌های خراسان رضوی (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (یکشنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۳) تعطیل است؟ پلیس خاطیان حادثه واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان کرمان را معرفی خواهد کرد آیا زمان برگزاری آزمون‌های ارشد ۱۴۰۳ و دکتری ۱۴۰۴ تغییر خواهد کرد؟ دختر پزشکیان در منزل جان‌باختگان حادثه اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی حضور یافت آیا مدارس و ادارات استان گیلان فردا یکشنبه (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) تعطیل است؟ پیاده‌راه‌های حیاتی پوشش شبکه بهداشت در روستا‌های کشور کامل شد آیا مدارس، ادارات و بانک‌های تهران فردا (یکشنبه - ۲۱ بهمن ۱۴۰۳) تعطیل است؟ آیا استفاده از مواد نگهدارنده در صنایع غذایی سلامت را تهدید می‌کند؟ آماده باش کامل سازمان پایانه‌های مسافربری شهرداری مشهد در پی بارش برف و یخبندان (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) واکنش قاطع وزیر آموزش و پرورش به قصور در حادثه دانش‌آموزان کرمانی شناسایی حدود ۳۰۰۰ منزل شخصی مسافرپذیر در مشهد افزایش توان امدادی با استقرار دو بالگرد‌ سنگین در مناطق دوردست گیلان (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) احتمال افزایش مبلغ ۷۰۰ هزارتومانی حکمت کارت کارکنان و بازنشستگان نیرو‌های مسلح (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) چرا سازمان برنامه طلب تأمین اجتماعی را نمی‌پردازد؟ | بازنشستگان برای تأمین هزینه‌های روزانه خود «وام» می‌گیرند! آیا فردا (یکشنبه، ۲۱ بهمن ۱۴۰۳) مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی تعطیل است؟ واریز حقوق بهمن‌ماه ۱۴۰۳ بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی از امروز (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) آغاز شد پلیس فتا: مراقب پیامک‌های جعلی قطع یارانه باشید آماده‌باش ستاد بحران مشهد و خراسان رضوی درپی سرمای هوا و بارش برف راز قتل پیرمرد ۹۱ ساله افغانستانی در شعله‌های سرکش آتش فاش شد کردستان، با دمای منفی ۲۱ درجه رکورددار سرما در کشور شد (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) مواد شوینده و ترکیبات اسیدی را دور از دسترس کودکان قرار دهید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۰ بهمن ۱۴۰۳) | تا صبح دوشنبه، بر حجم بارش‌ها افزوده خواهد شد سرویس‌دهی رایگان مترو مشهد در یوم‌الله ۲۲بهمن سال ۱۴۰۳ معرفی مواد ممنوعه خطرناک در مکمل‌های ورزشی  آماده‌باش کامل نیرو‌های خدمات شهری برای مراسم ۲۲بهمن ۱۴۰۳ در مشهد تمامی مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی مرخص شدند
سرخط خبرها

نگرانی از پیامد‌های ویرانگر نظام آموزش مجازی

  • کد خبر: ۶۳۱۲۳
  • ۱۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۷
نگرانی از پیامد‌های ویرانگر نظام آموزش مجازی
«نارسایی سیستم تحصیلی» و توسعه ناگهانی «سیستم آموزش الکترونیک» هم نگرانی‌ها درباره کودکان را بین جامعه شناسان و روان شناسان دامن زده است. بخشی از این نگرانی‌ها به عوارض ناشی از استفاده نامناسب دانش آموزان از تلفن همراه و شبکه اینترنت برمی گردد.
به گزارش شهرآرانیوز؛ «نارسایی سیستم تحصیلی» و توسعه ناگهانی «سیستم آموزش الکترونیک» هم نگرانی‌ها درباره کودکان را بین جامعه شناسان و روان شناسان دامن زده است. بخشی از این نگرانی‌ها به عوارض ناشی از استفاده نامناسب دانش آموزان از تلفن همراه و شبکه اینترنت برمی گردد و بخش دیگری ناشی از پیامد‌های روانی، اجتماعی، و اخلاقی این شرایط برای کودکان و آینده آن هاست.
 
آتنا عباسی، معلم دبستان، در گفتگو با شهرآرانیوز درباره برخی تجربه‌های شخصی خود از آموزش مجازی دانش آموزان، برخی رفتار‌های به ظاهر خیرخواهانه، اما در واقع غیر مسئولانه والدین را عاملی برای کاهش مسئولیت پذیری کودکان می‌داند و می‌گوید: «وقتی با کودکان و نوجوانان هم کلام می‌شوید»، در صحبت‌های بیشتر آن‌ها نوعی گریز از مسئولیت پذیری را می‌بینید، انگار که شرایط فعلی آن‌ها را دچار نوعی بی اهمیتی نسبت به مسائلی که ذاتا برای تربیت آن‌ها مهم است، کرده است.

رضا توانا، مشاور خانواده، نیز با ابراز نگرانی از آنچه «زوال اخلاقی خانواده ها» می‌خواند، درباره نبود آمادگی در خانواده‌های ایرانی برای روبه رو شدن با آموزش مجازی دانش آموزان می‌گوید: «آموزش مجازی مانند هر پدیده تازه دیگر دارای وجه دوگانه مثبت و منفی است. ماجرا، حکایت بلد نبودن کار با چاقوست که ممکن است به جای میوه، دست فرزند شما را ببرد. به طور مثال می‌بینیم که در نسل‌های قبلی «تقلب» یک پدیده ضد اخلاقی و شدیدا مذموم در خانواده‌های ایرانی تلقی می‌شده، اما شرایط فعلی آن را به یک کار عادی و حتی لازم از نظر برخی خانواده‌ها تبدیل کرده است. در موارد متعدد خانواده‌ها با به عهده گرفتن وظایف تحصیلی دانش آموزان، آن‌ها را بی مسئولیت بار می‌آورند.»
 
عباس کدخدا، دیگر مشاور خانواده، نیز به شهرآرانیوز می‌گوید: «به نظر می‌رسد برعکس تبلیغات مکرر، موفق نشده ایم کار‌های لازم را در حوزه افزایش سواد رسانه‌ای به ویژه در بین کودکان و نوجوانان انجام دهیم و در شرایطی که بیش از هر زمان دیگر به این آموزش‌ها نیاز داریم، دست جامعه خالی مانده است و پدر و مادر‌ها بین نیاز‌های تحصیلی فرزندانشان و مراقبت‌هایی که باید در فضای مجازی داشته باشند، درمانده و عاجز شده اند.»


خانواده ها! بهوش باشید

در شرایطی که آمار‌های رسمی و غیر رسمی از افزایش خشونت‌های خانگی در سال کرونا خبر می‌دهند، روان شناسان درباره واکنش روانی و اجتماعی کودکان دربرابر این شرایط جدید هشدار می‌دهد. ملیکه ساعدی، روان شناس حوزه کودکان، در این باره به شهرآرانیوز می‌گوید: «خستگی روحی و روانی برخی والدین، کودکان را با خشونت‌های خانگی روبه رو کرده است که ممکن است در ظاهر علیه خود آن‌ها نیز نباشد، اما در نهایت موجب پرخاشگری یا افسردگی کودکان می‌شود.»
 
این کارشناس روان شناسی از خانواده‌ها می‌خواهد در شرایطی که بسیاری از آن‌ها فشار‌های روحی، خانوادگی و اقتصادی را توأمان تحمل می‌کنند، با هماهنگی و هم صحبتی با یکدیگر، درک متقابل و استفاده از تجربه روان شناسان و مشاوران خانواده، تلاش کنند در این دوران دشوار کمترین آسیب متوجه کودکانشان شود. به گفته وی، بخش عمده‌ای از این آسیب‌های روانی علیه کودکان نیاز به صرف هزینه یا وقت زیاد ندارد و می‌توان با دانستن و عمل به تکنیک‌های خویشتن داری و کنترل محیط، شرایط بهتری برای کودکان فراهم آورد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->