آمار نگران‌کننده آنفلوانزا در بیمارستان‌ها، نشانه ضعف سیستماتیک در نظام سلامت است صدور کیفرخواست پرونده ناپدیدشدن «سما جهانباز» در شیراز (۲۸ مهر ۱۴۰۴) راوی تاریخ نزدیک | یادی از محمود حکیمی که آثار مهمی درباره میرزا محمدتقی‌خان فراهانی به نگارش درآورده است صدور هشدار نارنجی هواشناسی در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در برخی نقاط کشور (۲۸ مهر ۱۴۰۴) بحرانی جدی که همه کودکان ایرانی را تهدید می‌کند شهروندان مشهدی از برخی رفتارهای بدون ضابطه در مدارس پسرانه گلایه دارند | نمره مو چند؟! درد مداوم استخوانی کودکان باید جدی گرفته شود کاهش ۶۹.۱ درصدی بارش‌ها در کشور، از ابتدای سال آبی جاری تاکنون نسبت‌به مدت مشابه سال گذشته پلیس فتا: پزشک‌نمای اینستاگرامی فراری را شناسایی کنید + عکس افزایش ۲برابری میزان مرگ‌ومیر ناشی از سرطان پستان، طی دو دهه آینده در کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۸ مهر ۱۴۰۴) | احتمال وقوع رگبار پراکنده در برخی نقاط استان لبنیات فله، خطر جدی برای سلامت بدن وضعیت ایمنی برخی مدارس غیردولتی خراسان رضوی همچنان لنگ می‌زند | غیردولتی‌ها در بن بست ایمنی منابع پاداش پایان خدمت بازنشستگان دانشگاه‌های علوم پزشکی تأمین شد (۲۸ مهرماه ۱۴۰۴) باز هم انتقاد از واریز قطره‌چکانی معوقات حقوق فروردین بازنشستگان تأمین اجتماعی چرا «تکالیف طولانی» ذهن دانش‌آموزان را خسته می‌کند؟ افزایش خدمات غیرحضوری تأمین اجتماعی | مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: مراجعه به شعب و رفت‌وآمد‌ها باید به کمترین حد ممکن برسد توصیه‌های طب ایرانی برای کاهش اثرات آلودگی هوا در بدن توضیح سازمان غذا و دارو درباره تفاوت قیمت واکسن‌های آنفلوانزا راز طول عمر بیشتر کشف شد آیا مو‌های سفید دوباره سیاه می‌شوند؟ چگونه دوره سرماخوردگی را کوتاه کنیم؟ هشدار درباره قرص‌ها و دمنوش‌های لاغری واریز حقوق مهرماه بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری‌بگیران از امروز (۲۸ مهرماه ۱۴۰۴) | معوقات حقوق هم در حال واریز است وقتی چهارستون بدن فرو می‌ریزد | گزارش شهرآرانیوز از راهکار‌های مقابله با شیوع پوکی استخوان باند سرقت پراید در مشهد متلاشی شد فریب دختر جوان توسط انرژی درمانگر شیطان‌صفت چرا کودکان به بیماری دیابت مبتلا می‌شوند؟ جان باختن یک نفر در سانحه واژگونی پراید در محور نیشابور–سبزوار
سرخط خبرها

نگرانی از پیامد‌های ویرانگر نظام آموزش مجازی

  • کد خبر: ۶۳۱۲۳
  • ۱۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۷
نگرانی از پیامد‌های ویرانگر نظام آموزش مجازی
«نارسایی سیستم تحصیلی» و توسعه ناگهانی «سیستم آموزش الکترونیک» هم نگرانی‌ها درباره کودکان را بین جامعه شناسان و روان شناسان دامن زده است. بخشی از این نگرانی‌ها به عوارض ناشی از استفاده نامناسب دانش آموزان از تلفن همراه و شبکه اینترنت برمی گردد.
به گزارش شهرآرانیوز؛ «نارسایی سیستم تحصیلی» و توسعه ناگهانی «سیستم آموزش الکترونیک» هم نگرانی‌ها درباره کودکان را بین جامعه شناسان و روان شناسان دامن زده است. بخشی از این نگرانی‌ها به عوارض ناشی از استفاده نامناسب دانش آموزان از تلفن همراه و شبکه اینترنت برمی گردد و بخش دیگری ناشی از پیامد‌های روانی، اجتماعی، و اخلاقی این شرایط برای کودکان و آینده آن هاست.
 
آتنا عباسی، معلم دبستان، در گفتگو با شهرآرانیوز درباره برخی تجربه‌های شخصی خود از آموزش مجازی دانش آموزان، برخی رفتار‌های به ظاهر خیرخواهانه، اما در واقع غیر مسئولانه والدین را عاملی برای کاهش مسئولیت پذیری کودکان می‌داند و می‌گوید: «وقتی با کودکان و نوجوانان هم کلام می‌شوید»، در صحبت‌های بیشتر آن‌ها نوعی گریز از مسئولیت پذیری را می‌بینید، انگار که شرایط فعلی آن‌ها را دچار نوعی بی اهمیتی نسبت به مسائلی که ذاتا برای تربیت آن‌ها مهم است، کرده است.

رضا توانا، مشاور خانواده، نیز با ابراز نگرانی از آنچه «زوال اخلاقی خانواده ها» می‌خواند، درباره نبود آمادگی در خانواده‌های ایرانی برای روبه رو شدن با آموزش مجازی دانش آموزان می‌گوید: «آموزش مجازی مانند هر پدیده تازه دیگر دارای وجه دوگانه مثبت و منفی است. ماجرا، حکایت بلد نبودن کار با چاقوست که ممکن است به جای میوه، دست فرزند شما را ببرد. به طور مثال می‌بینیم که در نسل‌های قبلی «تقلب» یک پدیده ضد اخلاقی و شدیدا مذموم در خانواده‌های ایرانی تلقی می‌شده، اما شرایط فعلی آن را به یک کار عادی و حتی لازم از نظر برخی خانواده‌ها تبدیل کرده است. در موارد متعدد خانواده‌ها با به عهده گرفتن وظایف تحصیلی دانش آموزان، آن‌ها را بی مسئولیت بار می‌آورند.»
 
عباس کدخدا، دیگر مشاور خانواده، نیز به شهرآرانیوز می‌گوید: «به نظر می‌رسد برعکس تبلیغات مکرر، موفق نشده ایم کار‌های لازم را در حوزه افزایش سواد رسانه‌ای به ویژه در بین کودکان و نوجوانان انجام دهیم و در شرایطی که بیش از هر زمان دیگر به این آموزش‌ها نیاز داریم، دست جامعه خالی مانده است و پدر و مادر‌ها بین نیاز‌های تحصیلی فرزندانشان و مراقبت‌هایی که باید در فضای مجازی داشته باشند، درمانده و عاجز شده اند.»


خانواده ها! بهوش باشید

در شرایطی که آمار‌های رسمی و غیر رسمی از افزایش خشونت‌های خانگی در سال کرونا خبر می‌دهند، روان شناسان درباره واکنش روانی و اجتماعی کودکان دربرابر این شرایط جدید هشدار می‌دهد. ملیکه ساعدی، روان شناس حوزه کودکان، در این باره به شهرآرانیوز می‌گوید: «خستگی روحی و روانی برخی والدین، کودکان را با خشونت‌های خانگی روبه رو کرده است که ممکن است در ظاهر علیه خود آن‌ها نیز نباشد، اما در نهایت موجب پرخاشگری یا افسردگی کودکان می‌شود.»
 
این کارشناس روان شناسی از خانواده‌ها می‌خواهد در شرایطی که بسیاری از آن‌ها فشار‌های روحی، خانوادگی و اقتصادی را توأمان تحمل می‌کنند، با هماهنگی و هم صحبتی با یکدیگر، درک متقابل و استفاده از تجربه روان شناسان و مشاوران خانواده، تلاش کنند در این دوران دشوار کمترین آسیب متوجه کودکانشان شود. به گفته وی، بخش عمده‌ای از این آسیب‌های روانی علیه کودکان نیاز به صرف هزینه یا وقت زیاد ندارد و می‌توان با دانستن و عمل به تکنیک‌های خویشتن داری و کنترل محیط، شرایط بهتری برای کودکان فراهم آورد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->