به گزارش شهرآرانیوز، کتلت، کوکو و شامی جزو معروفترین غذاهایی هستند که با نان صرف میشوند. جز پخت راحت و ارزش غذایی بالایی که دارند، بسیار متنوع هم هستند و میتوان آنها را با مواد اولیه مختلفی تهیه کرد. ازاینرو، در مناطق مختلف کشورمان انواع کتلت، کوکو و شامی پخت میشود. برای همین، امروز میخواهیم همراه با شما سری به گیلان بزنیم و روش تهیه یکی از شامیهای معروف این دیار را باهم یاد بگیریم: ترشه شامی یا شامی ترش. این شامی سس خوشمزهای هم دارد که در صورت تمایل، میتوانید آن را همراه با این سس تهیه و میل کنید.
گوشت چرخکرده: ۵۰۰ گرم
پیاز متوسط: یک عدد
تخممرغ: یک عدد
جعفری خردشده: ۳ قاشق غذاخوری
سیبزمینی: متوسط یک عدد
روغن مایع: به میزان لازم
آبغوره یا آبنارنج: یک چهارم پیمانه
نمک، فلفل، زردچوبه و رب: به میزان لازم
سیر: ۲ حبه
پیاز را با رنده ریز پوره کنید و آب آن را کامل بگیرید. سپس آن را به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید.
سیبزمینی را آبپز، سپس رنده کنید و به گوشت و پیاز بیفزایید.
تخممرغ، نمک، فلفل، زردچوبه و جعفری خرد شده را به دیگر مواد اضافه کنید و همه را با هم خوب ورز دهید.
مایه ترشه شامی را قبل از پخت باید ۲۰ دقیقه در یخچال استراحت بدهید. سپس به شکل دلخواه داخل روغن سرخ کنید.
در تابهای رب گوجهفرنگی را تفت بدهید و سیر لهشده را به آن اضافه کنید.
آبغوره یا آبنارنج را بههمراه یک پیمانه آب به سس اضافه کنید و در تابه را بگذارید و اجازه بدهید سس قدری بجوشد.
شامیها را درون سس قرار دهید و در تابه را دوباره بگذارید. زیر شعله را کم کنید و اجازه بدهید شامیها تا زمانی که آب سس به طور کامل خشک شود، داخل آن بپزند.
* این غذا را میتوانید با برنج هم سرو کنید.
*در گیلان از سبزیجات معطر محلی در تهیه این غذا استفاده میشود.
*استفاده از سیر در این غذا اختیاری است. به جای آن، میتوانید از پودر سیر هم استفاده کنید.