ابراز نگرانی مشاور امنیت ملی کاخ سفید از برنامه هسته‌ای ایران دومین زمین لرزه نسبتا شدید در حسینیه اندیمشک ثبت شد زمین لرزه‌های خوزستان در لرستان احساس شد (۲۸ بهمن ۱۴۰۳) زلزله اهواز را لرزاند (۲۸ بهمن ۱۴۰۳) توصیه‌های دادستان کل کشور درباره خرید طلا به صورت اینترنتی تصادف در جاده صالح آباد خراسان رضوی یک فوتی و پنج مصدوم بر جای گذاشت (۲۸ بهمن ۱۴۰۳) معضلی به نام پساشرم! الگوی سوم زن مسلمان؛ حرفی نو در جهان اسلام است سپر دفاعی وزارت بهداشت در برابر حمله‌های هکری تقویت شد رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را برعهده گرفت رئیس سازمان بهزیستی خبر داد: افزایش ۴۰ درصدی مستمری ۱۴۰۴ مددجویان بهروز آذر: آموزش مهارت‌های زندگی در کنار توانمندسازی اقتصادی زنان ضروری است وزیر آموزش و پرورش: لایحه‌ای برای آموزش اجباری دانش‌آموزان تدوین شود ۱۲۰ بازرس برای نظارت بر مراکز اقامتی خراسان رضوی در نوروز ۱۴۰۴ آموزش می‌بینند ثبت جهانی منظر تاریخی کلات، آسباد‌ها و زیارت رضوی در اولویت کار میراث فرهنگی است آنچه مردان باید درباره پروستات بدانند رشد چشمگیر روش‌های نوین درمان سرطان در ایران نوجوانی و بحران چالش‌های کلامی | چطور می‌توانیم از  تنش‌های دوره نوجوانی پیشگیری کنیم؟ ساخت اورژانس بیمارستان حاشیه شهر مشهد در چندقدمی خط پایان کارت شرکت در آزمون دکترا و کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۴ توزیع شد اطلاعیه سازمان وظیفه عمومی فراجا در خصوص مشمولان اعزامی اسفند ۱۴۰۳ دانشجوی دانشگاه تهران، پژوهشگر سال بریکس شد توضیحات وزیر علوم در خصوص افزایش امنیت در اطراف دانشگاه تهران رئیس پلیس فتا: سایت‌های «دیوار» و «شیپور» از انتشار آگهی وام خودداری کنند برگزاری جلسه فوق‌العاده کمیسیون آموزش برای بررسی موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران، امروز (۲۸ بهمن ۱۴۰۳) اطلاعیه پلیس فراجا در خصوص اخبار دستگیری قاتل دانشجوی دانشگاه تهران کاهش زمان سفر تهران - مشهد به ۶ ساعت با برقی‌سازی راه‌آهن جزای نقدی مداخله در امر پزشکی به ۵۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۲۸ بهمن ۱۴۰۳) | نفوذ سامانه ناپایدار بارشی از فردا نخستین آزمایشگاه آسیب‌شناسی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افتتاح شد انتصاب ناصر سراج به دبیری ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران
سرخط خبرها

تاثیر عجیب بوی پوست نوزادان بر مردان و زنان

  • کد خبر: ۸۹۰۴۹
  • ۰۲ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
تاثیر عجیب بوی پوست نوزادان بر مردان و زنان
نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که ماده شیمیایی ترشح شده از پوست نوزادان می‌تواند بر سطح پرخاشگری در انسان تأثیر بگذارد. این یافته‌ها نشان دهنده واکنش‌های عجیبی به این ماده شیمیایی است که در زنان باعث پرخاشگری و در مردان سبب آرامش می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، هگزادکانال (HEX) یک ماده شیمیایی است که اخیراً کشف و در آزمایش ها مشخص شده که در رفتار برخی پستانداران مانند موش ها نقش دارد. طی تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۵ میلادی، پژوهشگران دریافتند که هگزادکانال پاسخ های استرس را در موش ها از طریق فرآیندی به نام بافر (buffer) یا میانگیری اجتماعی کاهش می دهد. تحقیقات جدید نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض هگزادکانال در انسان ممکن است واکنش های مرتبط با ترس و وحشت فرد را کاهش یا افزایش داده و تعدیل کننده رفتار باشد.

محققان در این تحقیقات به طور خاص به بررسی اثر هگزادکانال بر پرخاشگری پرداخته و تلاش کردند  تفاوت‌ های پرخاشگری ناشی از هگزادکانال بین مردان و زنان را شناسایی کنند.

در این پژوهش نزدیک به ۲۰۰ نفر شرکت کردند و ابتدا تأثیر ماده هگزادکانال بر پرخاشگری طی دو آزمایش رفتاری مختلف در آنها مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش‌ ها برای اندازه‌ گیری واکنش‌ های پرخاشگرانه یک فرد طراحی شده و یافته‌ ها نشان می‌ دهد قرار گرفتن در معرض هگزادکانال واقعاً برپرخاشگری تأثیر می‌ گذارد اما نتایج نشان دهنده تفاوت جنسیتی در برخورد با این ماده بود.

یافته های این مطالعه نشان داد زنانی که در معرض این ماده شیمیایی قرار گرفتند پرخاشگری بیشتری نشان داده در حالی که مردان پرخاشگری کمتری بروز دادند.

اوا میشور (Eva Mishor) سرپرست این پروژه پژوهشی در این رابطه گفت: ما متوجه شدیم که هگزادکانال هیچ بوی محسوسی ندارد اما وقتی آن را استشمام می‌ کنیم، بر نحوه رفتار ما به‌ ویژه، واکنش‌های تهاجمی نسبت به دیگران تأثیر می ‌گذارد.

تعدادی از شرکت‌ کنندگان یکی از تست‌های رفتاری فعالیت مغز با استفاده از تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی (fMRI) را انجام دادند. در نتیجه این تصویربرداری مشخص شد قرار گرفتن در معرض هگزادکانال باعث افزایش فعالیت چین خودگی های زاویه ای چپ مغز شده اما اتصال آن ناحیه مغز به سایر بخش ها به طور قابل توجهی بین مردان و زنان متفاوت است.

ظاهرا این ماده در مردان باعث رعایت مقررات اجتماعی بیشتری شده، پرخاشگری آنها تحت کنترل قرار گرفته و به عنوان یک سیگنال «آرام شدن» برای آنها عمل می‌ کند در حالی که این واکنش در زنان کاملا برعکس است. دلیل این مساله هنوز مشخص نیست اما محققان معتقدند پاسخ‌ به این سوال می ‌تواند ابزاری برای افزایش شانس بقای نوزادان باشد. 

بیشترین فراوانی هگزادکانال در پوست سر نوزادان تازه متولد شده وجود دارد اما هنوز مشخص نیست که آیا حجم این ماده شیمیایی ترشح شده توسط نوزادان برای ایجاد هرگونه تغییر رفتاری قابل اندازه گیری کافی است یا خیر.

شرح کامل این پژوهش ها و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله پیشرفت علم (Science Advances) منتشر شده و قابل مشاهده است. 

منبع: سیناپرس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->