ظهوریان: به نام عدالت می‌خواهند بلندمرتبه‌سازی را به کل شهر مشهد حقنه کنند! شهردار مشهد مقدس: بیش از ۱۶۶ هزار تن آسفالت طی ۵ ماه تولید و پخش شده است آلودگی بی‌سابقه در مشهد | تنها ۷ روز هوای پاک در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۴ نگاهی به شمایل و تغییرات نهر خیابان مشهد تا پایان دوره قاجار | سیمای قاجاری یک نهر سازمان اتوبوسرانی مشهد از آمادگی کامل برای خدمات‌رسانی به دانش آموزان و دانشجویان خبرداد ادامه محدودیت طالبان برای کار زنان | ۸ دفتر کمک‌رسانی سازمان ملل برای بازگشت‌کنندگان افغان تعطیل شد استاندار خراسان رضوی: فرهنگ میزبانی باید کاملا مردمی شود | کیفیت خدمات به زائران باید سال به سال ارتقا پیدا کند + فیلم ثبت یک روز آلوده دیگر در مشهد (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) رئیس هیئت‌مدیره جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده حضرت رضا(ع): باید جاده‌ای مخصوص برای زائران پیاده ایجاد شود مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر خراسان رضوی: در دهه پایانی صفر امسال، ۱۳۷ هزار و ۲۴۷ زائر با ویلچر به حرم رضوی منتقل شدند مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی: اتفاق خوب میزبانی مشهد در دهه آخر ماه صفر ۱۴۰۴، مردمی‌بودن خدمتگزاری بود معاون سیاسی وزیر کشور: آموزش‌های دست اندرکاران انتخابات مقدمه برگزاری انتخابات تمام‌الکترونیک است پایان گرمای تابستان | روند کاهشی دما در مشهد و خراسان رضوی آغاز شد (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) اصلاح قانون برای شناسایی آتش‌نشانان قهرمان به عنوان «شهید» پیگیری گلایه مردم از رایگان نبودن تعدادی از خطوط اتوبوس رانی مشهد در روز‌های خاص دیدار فعالان احزاب سیاسی خراسان رضوی با معاون سیاسی وزیر کشور (۲۲ شهریور ۱۴۰۴) اجرای طرح «مغز بادوم» در ۱۶۵ مسجد مشهد با تکیه بر تجربه بزرگان خانواده رضا فخریان، فخر آتش‌نشانی مشهد پیام تسلیت معاون استاندار و فرماندار شهرستان مشهد مقدس به مناسبت شهادت آتش‌نشان «رضا فخریان»
سرخط خبرها

با قطع سهمیه گاز، نیروگاه توس دوباره مازوت می‌سوزاند | دود سرمای غرب در ریه مشهد

  • کد خبر: ۹۳۴۵۳
  • ۰۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۹
با قطع سهمیه گاز، نیروگاه توس دوباره مازوت می‌سوزاند | دود سرمای غرب در ریه مشهد
با وجود اینکه شرکت گاز برای ۱۰ روز سهمیه گاز نیروگاه توس را افزایش داد تا مازوت کمتری استفاده کند، این بار سرمای شدید هوا در غرب کشور و قطع این سهمیه بهانه دوباره مازوت سوزی حداکثری نیروگاه توس شده است.

محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ نیروگاه توس همچنان مازوت می‌سوزاند! این ماجرا برای مردم مشهد و مسئولان استانی خبر جدیدی نیست، چون تقریبا از ابتدای پاییز و با پررنگ شدن زمزمه کسری ۲۰۰ میلیون مترمکعبی گاز در کشور و درحالی که تا پیش از این کارگروهی در استان در مواقع اضطراری مجوز استفاده از مازوت را به صورت محدود صادر می‌کرد، این بار مجوز دیسپاچینگ ملی برای نیروگاه توس صادر و اختیار این کار از استان ستانده شد تا این نیروگاه بی وقفه مازوت بسوزاند.

با وجود اینکه شرکت گاز برای ۱۰ روز سهمیه گاز نیروگاه توس را افزایش داد تا مازوت کمتری استفاده کند، این بار سرمای شدید هوا در غرب کشور و قطع این سهمیه بهانه دوباره مازوت سوزی حداکثری نیروگاه توس شده است.

یکی از اولین اظهارنظر‌های جواد اوجی، وزیر نفت، بعد از تصدی مسئولیت این وزارتخانه به کسری گاز ۲۰۰ میلیون مترمکعبی کشور در امسال مربوط بود. اظهارنظری که بار‌ها به اشکال مختلف از زبان وزیر و برخی مسئولان دیگر تکرار شد تا جاده برای استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها و برخی صنایع کمی هموار شود.

اما ۱۷ مهر و در جریان سومین نشست تأمین سوخت زمستانی به شکل جدی روی مسئله «ارسال حداکثری سوخت مایع به نیروگاه‌ها با اولویت منطقه شمال شرق و استفاده حداکثری از نفت کوره در نیروگاه ها» بحث شد و وزارتخانه‌های نیرو و نفت بدون درنظرگرفتن تبعات زیست محیطی استفاده از مازوت، تلویحا مجوز استفاده از این سوخت آلاینده را صادر کردند؛

درحالی که صدور مجوز مازوت سوزی نیروگاه توس در اختیار کارگروهی در استانداری بود که با تصمیم دیسپاچینگ ملی، این اختیار از استان گرفته و به تهران داده شد.

انتقاد‌ها از مازوت سوزی افزایش می‌یابد

مازوت سوزی نیروگاه توس که خیلی قبل‌تر از جلسه ماه مهر مسئولان وزارت نفت و نیرو و از شهریور آغاز شده بود، به اندازه‌ای هوای شهر مشهد را آلوده کرد که نه تنها مدیران اداره کل محیط زیست خراسان رضوی به صورت رسمی اعلام کردند که مهم‌ترین علت آلودگی هوای مشهد و پایداری آن مازوتی است که نیروگاه تولید برق توس از آن استفاده می‌کند، بلکه آیت ا... علم الهدی، نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه مشهد هم در خطبه‌های نماز‌جمعه از این موضوع انتقاد کرد و گفت اگر به این نیروگاه گاز برسانید که مازوت مصرف نکند، گرفتار آلودگی هوا نمی‌شویم و آلودگی از بین می‌رود.

خراسان رضوی رتبه نخست روستا‌های برخوردار از گاز و بیشترین گازرسانی به واحد‌های تولیدی کشور را دارد، اما نیروگاه برق توس به جای مصرف گاز، بنا به تصمیم مسئولان از شهریور امسال از سوخت مازوت نیز استفاده می‌کند.

یک میلیون مترمکعب سهمیه گاز جدید

نتیجه همه این انتقاد‌ها به استفاده نیروگاه توس از مازوت و پایداری آلودگی هوای مشهد، برگزاری دومین جلسه کارگروه آلودگی هوای استان بود. خروجی این جلسه افزایش سهم گاز این نیروگاه تولید برق بود و مدیرعامل شرکت ملی گاز خراسان رضوی اعلام کرد که نیروگاه توس یک میلیون مترمکعب سهمیه جدید گاز دریافت کرده است و باید استفاده از مازوت را به کمترین مقدار ممکن برساند.

آغاز دوباره مازوت سوزی به دلیل سرمای غرب کشور!

این افزایش سهمیه البته ۱۰ روز بیشتر دوام نداشت و با گسترده شدن چتر سرما روی غرب کشور، گویا این سهمیه قطع شده و به جای اینکه مازوت سوزی به کمترین مقدار ممکن برسد، گویا دوباره به بیشترین حد خودش رسیده است.

حسین فکور، مدیر محیط زیست و توسعه پایدار دفتر فنی استانداری خراسان رضوی، در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به پیگیری‌های استان برای افزایش سهمیه گاز نیروگاه توس گفت: امسال دیسپاچینگ ملی وزارت نفت برای سوخت نیروگاه توس تصمیم می‌گیرد و به دلیل آلودگی هوای شهر مشهد که یکی از دلایل آن مازوت سوزی نیروگاه توس بود، در استان پیگیری کردیم سهمیه گاز این نیروگاه افزایش یابد که این اتفاق افتاد و برای ۱۰ روز حدود یک میلیون مترمکعب گاز بیشتر به نیروگاه اختصاص پیدا کرد و از آن طرف، نیروگاه هم به همین نسبت مازوت کمتری می‌سوزاند، اما باتوجه به سرمای هوا در غرب کشور، این سهمیه افزایشی چند روزی است که قطع شده است و فعلا نیروگاه دارد از مازوت استفاده می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->