واکنش شبکه آی‌فیلم به حذف برخی از سکانس‌های سریال بزنگاه برنامه برمودا میزبان مریم شیرزاد، دوبلور «اوشین» می‌شود + زمان پخش فیلم‌های جدید در صف اکران نوروز ۱۴۰۴ علت توقف فیلم‌برداری «جودی» چه بود؟ کامران نجف‌زاده مجری برنامه «نسیم ۴۰۴» شد فیلم کوتاه راعون در جشنواره JIFF نپال ۲۰۲۵ آهنگ‌هایی که سال ۱۴۰۳ خیلی شنیده شد انتشار کتاب انجیر‌های نقره‌ای | داستان‌هایی درباره زندگی علما یادی از «احمد فخر صباحی»، کارگردان و برنامه‌ساز مشهدی رادیو و تلویزیون انتشار نمایشنامه خوش‌دلان اثر سعید پورصمیمی پیچک های هرز | درنگی بر سریال «فریبا» و پایان بندی قابل انتظارش نمایشگاه گروهی عکس «سرشت» در نگارخانه آسمان مشهد | عکس‌های امروز از کهن‌الگو‌های دیروز آموزش داستان نویسی | تداوم حافظه (بخش اول) ماجرای انتشار غیرقانونی سریال تاسیان تیزر سفیدبرفی منتشر شد + فیلم قسمت دوم ببعی قهرمان ساخته می‌شود صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۳
سرخط خبرها

امام جواد (ع) و جامعه سازی به قاعده انصاف

  • کد خبر: ۱۱۴۸۶۱
  • ۰۹ تير ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۱
امام جواد (ع) و جامعه سازی به قاعده انصاف
غلامرضا بنی اسدی - روزنامه نگار

شفا فقط درمان دردی نیست که تاب و توان را گرفته است. شفا، نسخه‌ای است که اگر مؤمنانه بپیچیم و به عمل درآوریم، زمینه‌های تولید درد از بین می‌رود. به باور من شفای واقعی این است. آنچه در توسل به حجج بالغه الهی با توکل بر ذات اقدس خداوند، باید به دنبال آن بود، دست یافتن به ظرفیتی است که اجازه تولید بیماری را ندهد. من حد اعلای شفا را استشفا در منهج نورانی امامت می‌بینم. در زیستن به قاعده و در جغرافیایی که آنان مهندسی کرده اند.

تشیع و ایمان کمال یافته هم جز این معنایی ندارد که رفتار و گفتار و حتی پندار خود را با آنان تنظیم کنیم و زندگی را به نظمی درآوریم که نسقی ایمانی داشته باشد. در این نگاه، دیده جز زیبایی نخواهد دید و پیغامی جز خیر به دل نخواهد رساند. دل و دیده‌ای که به نیکی غنی سازی شده باشد، جز زیبایی و نیکی تولید نخواهد کرد. در فراوان شدن تولیدکنندگانی چنین، جامعه به چنان حدی از رشد خواهد رسید که آحاد آن «رشید» باشند به هر نامی که در شناسنامه داشته باشند.

این هم نیازمند جلب و تولید محبت است. راه توفیق در امری چنین مبارک در کلام معیار امام جواد (ع) تبیین و هموار شده است «ثَلاثُ خِصالٍ تَجْتَلِبُ بِهِنَّ الْمَحَبَّةُ: الاْنْصافُ فِى الْمُعاشَرَةِ، وَ الْمُواساةُ فِى الشِّدِّةِ، وَ الاْنْطِواعُ وَ الرُّجُوعُ إلى قَلْبٍ سَلیمٍ؛ فرمودند: سه خصلت جلب محبت مى کند: انصاف در معاشرت با مردم، هم دردى در مشکلات آن ها، همراه و همدم شدن با معنویات» اگر بتوانیم روابط خود را در حوزه فردی و جمعی و ملی بر اساس انصاف بنا کنیم قطعا، این «بنا» سر به ثریا خواهد نهاد. بلندایش را قوام و پایه هایش را دوام خواهد بود.

انصاف که سکه رایج شود، بازار زندگی، به نظمی ترازو وار هر خوبی را با خوبی برابر و بلکه افزون‌تر جواب خواهد داد. وقتی کسی در مشکلات از پا افتاد، دست گرفتن از او انصاف را تا مواسات ارتقا خواهد بخشید. وقتی خصایل انسانی در قوت و برخاستن باشد، خواسته‌ها هم به معنویات غنی سازی خواهد شد تا انسان در دل اجتماع هم به معنویات توجه و با خدای خود خلوت کند. شفا را هم حداعلای معنا جز این نمی‌تواند باشد که انسان اخلاق را، تعامل را، معنویت را، معرفت را یکجا زندگی کند. انسان رسیده به کمالی چنین، رسیدن به معنای جوادرا تجربه می‌کند و مفهوم کرامت را. با کریمان هم زندگی زیبا‌تر است.

امام جواد (ع) و جامعه سازی به قاعده انصاف

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->