عبور دومین هواپیمای خارجی از آسمان ایران (۶ تیر ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش، امروز (۶ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی بارش‌های ۵روزه در ۱۰ استان (۶ تیر ۱۴۰۴) آزمون جامع دکتری در دانشگاه آزاد حذف نشده است ۹ مصدوم بر اثر تصادف پراید و پژو در جاده میامی-مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) درخواست تشکل‌های میراث فرهنگی ایران از سازمان یونسکو پس از حملات اسرائیل به بناهای تاریخی پروژه تأمین مسکن فرهنگیان همچنان ادامه دارد بیانیه تشکل‌های عالی کارگری و بازنشستگی کشور درباره تقدیر از نیرو‌های مسلح و گرامیداشت مقام شهدا چگونه بدون رژیم غذایی وزن خود را کاهش دهیم؟ حذف مدارس سنگی، گام اصلی در مسیر تحقق عدالت آموزشی جزئیات محدودیت ترافیکی مسیر‌های منتهی به مراسم تشییع پیکر شهدای حملات رژیم صهیونیستی در مشهد، فردا (۶ تیر ۱۴۰۴) تمدید مهلت سنجش سلامت کلاس اولی‌ها در خراسان جنوبی بازگشت سرویس‌دهی مترو تهران به روال عادی از روز شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) خدمات درمانی رایگان برای مجروحین حملات رژیم صهیونیستی ویتیلیگو فقط یک بیماری پوستی نیست چرا شنا در کاهش استرس موثر است؟ جزئیات جدید درمورد نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها (۵ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۵ تیر ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش تدریجی دما از فردا حجاج ایرانی باقی‌مانده در عربستان، از طریق فرودگاه بین‌المللی مشهد جابه‌جا خواهند شد + فیلم شهادت ۱۲ عضو خانواده دانشمند ایرانی در پی حمله رژیم صهیونیستی + عکس مراسم تدفین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شنبه برگزار می‌شود لزوم جلوگیری از فروش دخانیات در مراکز غیرمجاز | قاچاق سیگار‌های الکترونیک به کشور دستورالعمل جامع بهداشت محیط در ایام سوگواری محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد تشکیل ۱۴ کمیته تخصصی برای شرایط بحرانی به دستور وزیر آموزش‌وپرورش ذخایر شش‌ماهه دارو و شیرخشک تأمین شده است بیانیه مسئولان آموزش عالی کشور در پاسداشت شهدای حمله رژیم صهیونیستی وزیر آموزش‌وپرورش: نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی با جدیت دنبال شود مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش‌ و‌ پرورش ۱۴۰۴ تمدید شد تعداد شهدای دانش‌آموز در پی حملات رژیم صهیونیستی اعلام شد
سرخط خبرها

ابتلای ۱۳ اصفهانی به وبا

  • کد خبر: ۱۲۶۲۳۸
  • ۲۸ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۲
ابتلای ۱۳ اصفهانی به وبا
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از ابتلای ۱۳ اصفهانی به بیماری وبا خبر داد و گفت: بیشتر افراد مبتلا از عراق بازگشته بودند.

به گزارش شهرآرانیوز، پژمان عقدک به شیوع بیماری وبا اشاره و اظهار کرد: وبا بیماری است که از طریق آب آلوده و گاهی از طریق خوراکی‌های آلوده ازجمله میوه و سبزی‌ها منتقل می‌شود.

وی در مورد علائم بیماری وبا توضیح داد: از علائم شایع بیماری وبا اسهال است، درصد زیادی از افراد ممکن است بدون علائم درگیر بیماری وبا شوند و یا علائم خفیف داشته باشند، برخی افراد هم ممکن با علائم شدیدتری مبتلا شوند و نیاز به بستری پیدا کنند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: بیماران معمولاً اسهال همراه با استفراغ بدون تهوع دارند و حجم زیادی آب از طریق اسهال از دست می‌دهند، بنابراین بدنشان خشک و بی‌حال می‌شود، همچنین بی‌قرار می‌شوند، خشکی دهان پیدا می‌کنند و پوستشان چروک می‌شود.

 وی هشدار داد: اگر بیماران آب زیادی از دست بدهند، ممکن است سطح هوشیاری‌شان کاهش پیدا کند و حتی به حالت تشنج یا کما هم برسند.

 عقدک با تأکید بر اهمیت مصرف آب آشامیدنی سالم، گفت: افراد باید یاد بگیرند همیشه و در هر کجا که هستند از آب آشامیدنی سالم استفاده کنند و اگر از آب لوله‌کشی مطمئن هستند مصرف کنند، در غیر این صورت از آب بسته بندی شده برای خوردن و شست‌وشو استفاده کنند.

وی اعلام کرد: بر اساس آزمایش‌هایی که انجام شده، از ۱۹ شهریورماه تا این لحظه ۱۳ مورد مثبت مبتلا به وبا در اصفهان داشتیم که تست شان مثبت بود. این افراد همگی درمان شدند و در حال حاضر مشکلی ندارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: طبق قاعده هر ساله، زمانی که وبا شناسایی می‌شود، دانشگاه علوم پزشکی نمونه‌های بیماران را برای تهران ارسال می‌کند. در حال حاضر نمونه‌ها برای تائید آزمایشگاه وزارت بهداشت ارسال شده و منتظر جواب هستیم.

عقدک با تأکید بر اینکه بیماری وبا کاملاً درمان‌پذیر است و در همه مراکز درمان‌های ساده برای بیماران وجود دارد، افزود: افراد باید هوشیار باشند و اگر اسهال مداوم داشتند و حجم زیادی از آب بدنشان در حال تخلیه شدن است به پزشک مراجعه کنند تا از آن‌ها نمونه گرفته شود و بلافاصله درمان و مایع درمانی را آغاز کنند. اگر مردم موارد توصیه شده را رعایت کنند قطعاً مشکلی پیش نخواهد آمد.

وی با بیان اینکه بیشتر افراد مبتلا از عراق بازگشته بودند و نتیجه آزمایش آن‌ها مثبت شده بود، افزود: امیدواریم در بین افرادی که به‌تازگی از عراق بازمی‌گردند مورد مثبتی از ابتلا به وبا نداشته باشیم و اگر هم باشد به‌موقع شناسایی و درمان شوند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان توصیه کرد: از زائرانی که از عتبات عالیات باز می‌گردند می‌خواهیم در صورت داشتن علائم بیماری، خود را قرنطینه و اگر شدت بیماری آن‌ها زیاد است حتماً به پزشک مراجعه کنند.

وی توضیح داد: وبا یک بیماری اسهالی واگیردار و خاص انسان است که توسط نوعی باکتری بنام ویبریو کلرا ایجاد می‌شود که در صورت عدم پیشگیری و درمان به‌موقع و مناسب بسیار کشنده است.

 عقدک با اشاره به اینکه در کل کشور موارد شیوع بیماری وبا دیده شده، اما در استان‌های کردستان، کرمانشاه، ایلام، آذربایجان غربی، کرمان، بوشهر  و تهران بیماران بیشتری شناسایی شده‌اند، گفت افراد از ۱ تا ۸۰ سال به وبا مبتلا شده‌اند، اما ۶۷ درصد بیماران بین ۳۰ تا ۶۰ سال بوده‌اند، همچنین تعداد مبتلایان مرد و زن یکسان بوده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->