دو بار اعدام برای قاتل سنگدل و هوسران در دو راهی مشهد-طرقبه | هشدار: خواندن این خبر برای افراد زیر ۱۸ سال و بیماران قلبی توصیه نمی‌شود درخشش ۴ مدال نقره و برنز بر گردن تیم دانش‌آموزی ایران در المپیاد جهانی اقتصاد آتش‌سوزی در نخلستان‌های روستای رُمیله آبادان مهار شد (۶ مرداد ۱۴۰۴) بهره‌مندی ۶.۵ میلیون سالمند از خدمات مستمر دولتی اشعه فرابنفش خورشید در مشهد به شاخص «خطر بسیار زیاد» رسید درخواست طلاق از مردی که برای دزدی از خانه پدرزنش نقشه کشید درخواست نبش قبر برای کشف راز مرگ مرد تهرانی در ترکیه میدری: حذف یارانه یا تغییر دهک‌بندی قبل از اعمال به افراد اطلاع داده می‌شود عسلویه روی دور زلزله؛ زمین‌لرزه ششم هم ۴ریشتری بود (۶ مرداد ۱۴۰۴) شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی پساب خروجی «زبرخان» را تعیین تکلیف کند راهکارهایی ساده برای صرفه جویی بیشتر در مصرف آب و مدیریت اقتصادی خانواده توضیحات رئیس کل دادگستری استان تهران درباره درخواست توبه «تتلو» ماده ۲۱۵ آیین نامه راهنمایی و رانندگی به عابران پیاده چه می‌گوید؟ بررسی چند راهکار برای کاهش اثرات زیست‌محیطی فاضلاب‌های شهری نظام تعلیم و تربیت کشور باید با رویکرد آینده‌نگری از چالش‌ها عبور کند تأکید دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش بر ارتقای جایگاه معلمان درخواست وزیر محیط زیست زیمباوه برای گسترش همکاری دوجانبه با ایران آیا خشم به ارث می‌رسد؟ | بررسی عوامل ژنتیکی در بروز عصبانیت آمبولانس وسیله تبلیغات نیست | با متخلفان تا حد «لغو پروانه» برخورد خواهد شد زائران اربعین زمان مواجهه با تشعشعات فرابنفش خورشید را محدود کنند هر آنچه که باید در مورد درد سیاتیک بدانید میانگین سن بازنشستگی در کشور ۵۱ تا ۵۲ سال اعلام شد جانباز جنگ ۱۲ روزه با صهیونیست‌ها در کاشان به شهادت رسید درگیری خونین در یک شرکت خصوصی مشهد قتل خانم مدیرعامل توسط شوهر خیانتکار در جلسه کاری! التماس مادر قاتل از مادر الهه حسین‌نژاد مقابل دادگاه + فیلم (۶ مرداد ۱۴۰۴) طرح ورود خودروهای مسافران خارجی به کشور اجرا می‌شود حمله گروهی گراز‌ها به مزارع کشاورزی خراسان شمالی (۶ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

بانوان و افتخارآفرینی برای ایران

  • کد خبر: ۱۳۰۰۹۱
  • ۲۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۳
بانوان و افتخارآفرینی برای ایران
زینب اصغریان - دانشجوی دکتری علوم سیاسی

اگر چه میان حقوق زنان و تکالیف نقشی تعریف‌شده برای آنان در کشور‌های توسعه‌یافته و در حال توسعه تفاوت‌های آشکار و پنهانی وجود دارد، تأثیر رسانه‌ها و قرار گرفتن همه جوامع در قالب بخشی از نظام جهانی سبب شده است زنان در فرایند جامعه‌پذیری و شکل‌گیری انتظارات اجتماعی‌شان از جامعه، اکثرا به شکل جهانی بیاموزند و بیندیشند و به شکل بومی و منطقه‌ای عمل کنند.

افزایش اندیشه‌ورزی و اهتمام به خردورزی در میان قشر زنان تحصیل‌کرده سبب شده است انتظارات اجتماعی آنان از جامعه افزایش یابد و متعاقبا سطح انتظارات جامعه از زنان را نیز افزایش دهند. جامعه امروز جهانی دیگر زن را صرفا به مثابه مدیر اندرونی نمی‌پندارد و تلاش‌های بی‌وقفه زنان برای حضور و پذیرفته شدن در عرصه‌های اجتماعی جهانی سبب شده است گام‌به‌گام توانمندی خود را افزایش دهند و به عنوان صاحب‌نظران عرصه آموزش و اندیشه وارد میدان مدیریت و تألیف شوند.

نمونه بارز بانوان توانمند ایرانی را در سیاست خارجی و در عرصه بین‌المللی می‌توان دید، بانوانی که کمتر دیده شده‌اند. به رغم بسیاری از تصورات اشتباه درباره نقش زنان در دستگاه سیاست خارجی، کشورمان توانسته است موفقیت‌های چشمگیری برای زنان در عرصه دیپلماسی به ارمغان بیاورد و اثبات کند توانمند هستند هرچند کمتر به ظرفیت‌های آن‌ها توجه شده است. از نمونه‌های موفق عرصه دیپلماسی می‌توان به چند بانوی فرهیخته و پرتلاش اشاره کرد که در سطح سفیر و دیپلمات در کشور‌های مختلف در حال فعالیت‌اند.

دکتر زهرا ارشادی، معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل، یکی از این بانوان فرهیخته است. او بار‌ها به نمایندگی ایران در سازمان ملل به اعلام مواضع پرداخته و به‌خوبی از تجربه خود در عرصه بین‌الملل بهره جسته است. نمونه دیگر سر کار خانم فروزنده ودیعتی مدیرکل حقوق بشر و زنان وزارت امور خارجه است که علاوه بر تصدی این سمت مهم، سفیر ایران در فنلاند نیز هست.

همان‌طور که گفته شد، زنان توانمند در این عرصه کم نیستند هرچند انتظار می‌رود بهای بسیار بیشتری به بانوان داده شود، چون زمانی که این بانوان به عنوان نمایندگان فاخر و شایسته جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین‌الملل مطرح می‌شوند، همه شعار‌ها و جوسازی غربی‌ها درباره تضییع حقوق زنان رنگ می‌بازد. آن وقت است که شعار‌های بیهوده علیه زنان ایرانی معنا نمی‌شود و گزارش‌ها درباره تضییع حقوق زنان بی‌اثر خواهد شد.

این در حالی است که غرب در ذات خود همواره نگاهی پارادوکس‌گونه به مقوله زن داشته و عملکرد دوگانه‌اش نیز در این نوع نگاه به زن نهفته است: زن اگر با ایده‌آل‌های غربی هم‌خوانی داشته باشد حقوقش تضییع نشده است، اما اگر با حفظ کمالات و توانمندی‌های خود به حدود مشروع دین خود پایبند باشد حتما ظلمی صورت گرفته است!

از سوی دیگر، همین بانوی اثرگذار در سطح بین‌الملل اگر نماینده جمهوری اسلامی باشد، نظام لیبرال غرب به خود اجازه می‌دهد در حقوق اولیه و مسلم او به‌راحتی اجحاف کند. برای نمونه، به سفارت ایران در دانمارک حمله شد و سفیر ایران در این کشور مورد تعرض قرار گرفت، آن هم در جایی که دستگاه امنیتی دانمارک موظف بود امنیت جانی دیپلمات‌ها را حفظ کند.

این مسئله محقق نشد و پلیس با تأخیر فراوان وارد عمل شد مخصوصا اینکه این سفیر بانویی ایرانی بود و در این میان حقوق خانم افسانه نادی‌پور قربانی منفعت‌گرایی غربی‌ها شد. هم‌چنین جا دارد یادی کنیم از خانم مرضیه افخم، اولین سفیر زن جمهوری اسلامی ایران و اولین سخن‌گوی وزارت‌امور‌خارجه که ریاست مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای را در کارنامه خود دارد و مدتی سفیر ایران در مالزی بوده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->