۹ مصدوم بر اثر تصادف پراید و پژو در جاده میامی-مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) درخواست تشکل‌های میراث فرهنگی ایران از سازمان یونسکو پس از حملات اسرائیل به بناهای تاریخی پروژه تأمین مسکن فرهنگیان همچنان ادامه دارد بیانیه تشکل‌های عالی کارگری و بازنشستگی کشور درباره تقدیر از نیرو‌های مسلح و گرامیداشت مقام شهدا چگونه بدون رژیم غذایی وزن خود را کاهش دهیم؟ حذف مدارس سنگی، گام اصلی در مسیر تحقق عدالت آموزشی جزئیات محدودیت ترافیکی مسیر‌های منتهی به مراسم تشییع پیکر شهدای حملات رژیم صهیونیستی در مشهد، فردا (۶ تیر ۱۴۰۴) تمدید مهلت سنجش سلامت کلاس اولی‌ها در خراسان جنوبی بازگشت سرویس‌دهی مترو تهران به روال عادی از روز شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) خدمات درمانی رایگان برای مجروحین حملات رژیم صهیونیستی ویتیلیگو فقط یک بیماری پوستی نیست چرا شنا در کاهش استرس موثر است؟ جزئیات جدید درمورد نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها (۵ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۵ تیر ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش تدریجی دما از فردا حجاج ایرانی باقی‌مانده در عربستان، از طریق فرودگاه بین‌المللی مشهد جابه‌جا خواهند شد + فیلم شهادت ۱۲ عضو خانواده دانشمند ایرانی در پی حمله رژیم صهیونیستی + عکس مراسم تدفین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شنبه برگزار می‌شود لزوم جلوگیری از فروش دخانیات در مراکز غیرمجاز | قاچاق سیگار‌های الکترونیک به کشور دستورالعمل جامع بهداشت محیط در ایام سوگواری محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد تشکیل ۱۴ کمیته تخصصی برای شرایط بحرانی به دستور وزیر آموزش‌وپرورش ذخایر شش‌ماهه دارو و شیرخشک تأمین شده است بیانیه مسئولان آموزش عالی کشور در پاسداشت شهدای حمله رژیم صهیونیستی وزیر آموزش‌وپرورش: نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی با جدیت دنبال شود مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش‌ و‌ پرورش ۱۴۰۴ تمدید شد تعداد شهدای دانش‌آموز در پی حملات رژیم صهیونیستی اعلام شد پرواز‌های فرودگاه‌ مشهد از سرگرفته شد | فضای آسمان نیمه شرقی کشور بازگشایی شد (۴ تیر ۱۴۰۴) کولیوند: هنوز تفحص پیکر شهدا ادامه دارد افزایش تقاضا برای عقد در تاریخ‌های رُند انفجار یک منزل مسکونی در بولوار هدایت مشهد با ۷ فوتی و مصدوم | یک کودک و یک زن جان باختند (۴ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

درمان ۳۰ درصدی زوج‌های نابارور در مشهد

  • کد خبر: ۱۳۹۶۸۳
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۹
درمان ۳۰ درصدی زوج‌های نابارور در مشهد
بیماران داخلی و خارجی، متقاضی استفاده از خدمات درمان ناباروری مشهد هستند.

زهرا زنگنه | شهرآرانیوز؛  «پارسال ۱۴۰۹ پرونده برای زوج‌های نابارور در پنج مرکز درمان ناباروری میلاد، ارمغان، رضوی، رویان و نوین در مشهد تشکیل شده که این آمار در نیمه نخست امسال فقط در مرکز میلاد ۵۸۰ پرونده بوده و از میان افراد مراجعه‌کننده به این مراکز، خوشبختانه درمان ۳۰ درصدشان محقق شده است.» این خبر را مصطفـــی صیــقلیان، مسئـــول روابط‌عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با خبرنگار شهرآرا اعلام و صحبت‌هایش را این‌طور تکمیل می‌کند: علاوه بر بیمارانی از شهرستان‌های خراسان مانند بیرجند، نیشابور، تربت‌جام، گناباد، تربت‌حیدریه و ...، بیمارانی از استان‌های سیستان و مازندران و نیز بیمارانی از کشور‌های بحرین، عراق و افغانستان نیز متقاضی استفاده از خدمات درمانی ناباروری مشهد هستند.

برای درمان ناباروری شش کلینیک در مشهد فعال است که ازاین‌بین، پنج کلینیک به‌صورت خصوصی و یک مرکز دولتی با نام میلاد و وابسته به دانشگاه علوم‌پزشکی به درمان بیماران مشغول هستند.

محمد احمدیان، مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد که پیش‌تر نرخ باروری شهرستان مشهد را ۶/۱ تا ۷/۱ اعلام کرده و گفته بود که این شهرستان، کمترین میزان باروری را در استان به خود اختصاص داده است، حالا در گفتگو با شهرآرا نرخ باروری را در خراسان‌رضوی ۲.۲ اعلام می‌کند و می‌گوید: برای درمان ناباروری در مجموعه دانشگاه علوم‌پزشکی سه سطح کاری تعریف شده است که سطح اول، مراکز بهداشت هستند و در زمان مراجعه، افراد مشکوک به ناباروری شناسایی می‌شوند.

این افراد به پزشک همان مرکز ارجاع داده و در صورت تأیید به مرکز سطح دو معرفی می‌شوند. مراکز سطح دو در همه مراکز درمانی زیرنظر دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد در شهرستان‌ها فعال هستند. در هر یک از این مراکز یک متخصص اورولوژی، یک متخصص زنان و تخصص‌های پایه و همچنین متخصص طب سنتی حضور دارد و پس از ویزیت مراجعه‌کننده، در صورت نیاز برای او دارو تجویز خواهد شد. سطح سه هم به امور فوق‌تخصصی مانند آی‌وی‌اف مربوط است.

او درباره هزینه‌های ارائه خدمات در این سه سطح نیز اظهار می‌کند: همه خدمات سطح یک، رایگان و تعرفه سطح دو نیز دولتی است. همچنین درمان‌های ناباروری بسته حمایتی دارد که تا ۹۰درصد هزینه را پوشش می‌دهد. به‌عبارتی، اگر فردی بیمه داشته باشد، سازمان بیمه‌کننده هزینه را پوشش می‌دهد و اگر نداشته باشد و پزشک تشخیص ناباروری وی را داده باشد، بیمه سلامت موظف است او را رایگان بیمه کند.

احمدیان در ادامه به ارائه آماری از زوج‌های نابارور در کشور پرداخت و گفت: طبق آمار‌ها بین ۱۷ تا ۲۰درصد از زوج‌های کشور نابارور تشخیص داده شده‌اند. متأسفانه سهم زیادی از این معضل به سبک زندگی و عواملی مانند ازدواج دیرهنگام، تمایل‌نداشتن زوج به فرزند‌آوری در سال‌های اول ازدواج، مصرف دخانیات و... برمی‌گردد. البته ازدواج بموقع و رعایت سبک زندگی سالم می‌تواند این آمار را به میزان چشمگیری کم‌کند.

او همکاری سایر ارگان‌ها را برای تحقق جوانی جمعیت یک ضرورت می‌داند: در ابلاغیه استانداری خراسان‌رضوی برای ریاست دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد با هدف جلب مشارکت ارگان‌های مختلف مرتبط با بهداشت و درمان جوانی جمعیت، دانشگاه کمیته‌ای با نام کمیته بهداشت و درمان قرارگاه جوانی جمعیت تشکیل داد. این کمیته که متشکل از مدیران کل ارگان‌های مرتبط در استان است، تاکنون سه نشست برگزار کرده است.

بیمه رایگان

این نشست‌ها اتفاقاتی مثبت برای زوج‌های نابارور به‌همراه داشته است که احمدیان دراین‌باره می‌گوید: در قدم اول با سازمان‌های بیمه‌گر تعامل برقرار شد تا برای بیمه رایگان زوج‌های نابارور، خانم‌های باردار و خانم‌هایی که کودکان کمتر از پنج سال دارند، خدمات رایگان بیمه فراهم شود. همچنین، هماهنگی‌های لازم برای بسته‌های بیمه‌ای نیز با این سازمان‌ها انجام شده است.

تفاهم با آستان‌قدس

آستان‌قدس‌رضوی هم برای کمک به تحقق طرح جوانی جمعیت پای کار آمده است که مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد بیان می‌کند: با این مجموعه مراوده‌ای انجام شده است تا برای کاهش طلاق و افزایش ازدواج و پیشگیری از سقط جنین، تفاهم نامه‌ای امضا کنیم. هدف آن است که آستان‌قدس‌رضوی ظرفیت و توانش را برای آموزش و تبلیغ و اطلاع‌رسانی در اختیار دانشگاه علوم‌پزشکی قرار دهد و دانشگاه علوم‌پزشکی هم به حل مشکلات کسانی که از سمت آستان‌قدس ارجاع داده می‌شوند، کمک کند. دراین‌راستا، با انجمن مردمی و ملی نفس که در زمینه پیشگیری از سقط جنین فعالیت می‌کند هم تفاهم‌نامه‌ای امضا شده است.

او درباره دیگر طرح حمایتی از زوج‌ها نیز اظهار می‌کند: تأمین سبد‌های حمایتی هم در مرحله تبادل مستندات بین اداره‌کل تعاون و وزارت بهداشت است. دانشگاه کد‌های ملی افراد ذی‌نفع یعنی مادران باردار و مادرانی که کودک کمتر از پنج سال دارند را برای وزارت بهداشت فرستاده است. کمیته امداد، ستاد فرمان امام (ره) و بنیاد علوی هم دراین‌زمینه همکاری کرده‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->