شادی و سرور شب میلاد پیامبر رحمت(ص) و امام صادق(ع) در حرم مطهر رضوی با «طلیعه رحمت» شب شعر «اتفاق» با حضور جمعی از شاعران شیعه و اهل سنت در حرم مطهر رضوی برگزار شد بهترین پناهگاه مظلومین نسبت به جنایات ظالمان قرآن است یادی از «شهید مصطفی احمدی روشن» چهارمین شهید هسته‌ای ایران | تداوم راه روشن برپایی نمایشگاه «بهار وحدت» در کتابخانه حرم مطهر رضوی | معرفی دو اثر نفیس استاد فرشچیان وحدت مسلمانان؛ تجلی رحمت الهی در زمین | امنیت نتیجه وحدت است سری جدید مستند «میراثی از سناباد» روی آنتن شبکه خراسان رضوی می‌رود حرم مطهر امام رضا(ع) آماده میزبانی از زائران در ایام میلاد پیامبر اسلام(ص) برگزاری پویش ملی «قرار فتح» در هفته وحدت امیر جماعت تبلیغ سیستان: تقسیم‌بندی‌ شیعه و سنی در منطقه ما معنا ندارد بیش از ۷ هزار زائر به حج عمره از ابتدای شهریور تا ۱۵ شهریورماه اعزام شدند پیام آیت الله مکارم شیرازی به سی و نهمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی وحدت اسلامی در میدان عمل نیز ضرورتی انکارناپذیر است آغاز نام‌نویسی مرحله نخست کاروان‌های حج عمره خراسان رضوی ویژه‌‌برنامه‌های حرم امام‌رضا(ع) در هفته وحدت ۱۴۰۴ | احیای ۱۵۰۰ حدیث نبوی در قالب شعر و داستان + فیلم سید عمار حکیم با تولیت آستان قدس رضوی دیدار کرد دیدار تولیت آستان قدس رضوی با خانواده شهدای اقتدار (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) مشهد، میزبان سی‌ودومین جشنواره فرهنگی‌هنری قرآن و عترت دانشجویی امروز نیازمند به فقه حکمرانی هستیم ورود وقف به حوزه دفاعی کشور
سرخط خبرها

سبک زندگی برتر خانوادگی در گفتار امام باقر (ع)

  • کد خبر: ۱۴۶۸۵۱
  • ۰۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۴
سبک زندگی برتر خانوادگی در گفتار امام باقر (ع)
حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا جواهری - عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی

امامان (ع) آراسته به سبک زندگی خانوادگی برتر در سطح عالی بوده‌اند و با گفتار خویش نیز همگان را به سبک زندگی خانوادگی برتر دعوت کرده‌اند. این رفتار و گفتار امامان (ع) برای همیشه سرمشق زندگی ماست. آدمیان درصدد شناخت سبک زندگی خانوادگی توأم با آرامش، شادی و نشاط در عبادت هستند.
خوش‌رفتاری با خانواده و خوش‌گفتاری با خانواده چه اثری دارد؟

نیکوکاری در خانواده چه حاصلی دارد؟ اهل‌بیت (ع) به این پرسش پاسخ داده‌اند.
از میان احادیث مرتبط به سبک زندگی، یک حدیث از امام محمدباقر (ع) را طرح و شرح می‌دهیم.
امام باقر (ع) می‌فرمایند: «مَن حَسُنَ بِرُّه بِأهلِهِ زِیدَ فی عُمرِهِ؛ هر که با خانواده خود خوش‌رفتاری کند، عمرش طولانی و زیاد می‌شود.» (کافی، ج ۸، ص ۲۱۹) * (تحف‌العقول عن آل‌الرسول علیهم‌السلام، ص ۲۹۵) * (بحارالانوار، ج ۷۸، ص ۱۷۵)

همه انسان‌ها در جست‌وجوی راز‌های طول عمر همراه با سلامتی‌اند. مهم‌ترین چیز در آرزو‌ها و خواسته‌های عموم مردم عمر زیاد با تندرستی است. در این حدیث یک راز طول عمر همراه با لوازم و پیوست‌های آن بیان شده است. «بر» به‌معنای نیکویی، بخشش، عطا، دهش، اطاعت و فرمان‌برداری است.
«اهل» به‌معنای خانواده، فامیل، خاندان، قوم، خویش و بستگان است و قطعاً پدر، مادر، همسر و فرزندان را شامل می‌شود و آن‌ها در اولویت قرار دارند. در این حدیث اثر «حسن به اهل خویش» آموزش داده شده است.

برّ و نیکی به اهل‌بیت (ع)، همسر، فرزندان، پدر و مادر به چند صورت و روش امکان‌پذیر است: عالی، خوب، متوسط و بد. «مَن حَسُنَ بِرُّه بِأهلِهِ»؛ صورت عالی، زیبا، لطیف و دلربای رفتار و گفتار نیک با خانواده را نشان می‌دهد. افزایش و طول عمر به‌گونه مطلوب، معلول حسن «بر» به خانواده است. تا آنجا که امکان دارد و به قدر توان رفتار و گفتار اعضای خانواده با یکدیگر باید سالم و خوش و زیبا باشد. مرد خانواده‌دار و انسان خوش‌رفتار و خوش‌گفتار با خانواده از آثار و برکات این روش زندگی برخوردار می‌شود. نیکوکاری در سطح مطلوب با خانواده آثار مثبت فراوانی دارد. امام باقر (ع) در این حدیث یک محصول بزرگ خوش‌رفتاری و رعایت اخلاق و ادب در برخورد با خانواده را روشن کرده‌اند.
طول عمر با عافیت و حسن عاقبت و پایان خوش در انتظار مرد نیکوکار در خانواده است. پیروان امامان (ع) باید از گفتار آنان پیروی کنند. کسانی که در خانواده خویش بدرفتار و بداخلاق و خشن هستند، این فضیلت اخلاقی امام باقر (ع) را رها کرده‌اند و از آثار آن هم محروم هستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->