درباره «کوچه امام خمینی (ره)‌ ۹» در مشهد | کوچه شجاع‌التولیه و راهی که از باغات متفرقه می‌گذشت آمادگی کامل شهرداری منطقه ۷ مشهد برای میزبانی زائران دهه پایانی صفر ترامپ پاداش صلح در اوکراین را حضور خود در بهشت عنوان کرد بهره‌برداری موقت از ایستگاه استقبال از زائر منطقه ۷ شهرداری مشهد برای پذیرایی از زائران در دهه پایانی صفر ۱۴۰۴ سلیمی: ایستگاه استقبال از زائر منطقه هفت جز نیاز‌های مشهد و جای آن خالی بود افزایش ساعات بهره‌برداری متروی مشهد برای خدمت‌رسانی گسترده به زائران در دهه پایانی صفر ۱۴۰۴ رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد: ما پیوست‌های فرهنگی را در رضایتمندی زائر می‌بینیم مدیران مناطق ۲ و ۶ شهرداری مشهد منصوب شدند (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) منصوریان: یکی از زیرساخت‌های مهم فرهنگی در منطقه ۷ مشهد، ایستگاه استقبال از زائر است علوی‌مقدم: امسال یکی از سال‌های بسیار خوب برای مهمانی از زائران در شهر مشهد خواهد بود طهوریان عسکری: تلاش می‌کنیم زائران برای اسکان در روز‌های پایانی ماه صفر دغدغه ذهنی نداشته باشند بازدید مستمر از موکب‌های مسیر‌های منتهی به مشهد | رفع مشکل قطعی برق و خدمات زیرساختی سرویس دهی ۵۱۰ دستگاه اتوبوس در خطوط منتهی به حرم رضوی در ۳ روز پایانی ماه صفر ۱۴۰۴ پوشش مسافران ایستگاه‌های منتخب خطوط قطارشهری مشهد توسط اتوبوسرانی در روزهای پایانی ماه صفر مهرگان چشم‌انتظار تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی برای تکمیل واحدها + فیلم آغاز عملیات گسترده پاکسازی مبادی ورودی مشهد از ۲۸ مردادماه تا پایان دهه آخر صفر نگاهی به زندگی کریم طاهرزاده بهزاد طراح ماندگارترین بنا‌های عصر پهلوی اول در مشهد | خدمت شش‌ساله آقای معمار خدمت رسانی ۵۸۰۰ پاکبان مشهدی در روز‌های پایانی ماه صفر آمادگی آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اسکان ۱۷۲ هزار نفر در دهه آخر صفر ۱۴۰۴ فرهمندی: در دوره ششم مدیریت شهری، نگاه ویژه‌ای به توسعه شهر و اجرای پروژه‌ها داشتیم محمدیان‌یزدی: اتصال بولوار امام‌خمینی(ره) به بولوار نماز مشکل ارتباطات محور شمالی‌جنوبی را حل می‌کند
سرخط خبرها

چینی‌ها در راه ایران برای قطار مشهد-تهران

  • کد خبر: ۱۶۳۲۱۲
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۶
چینی‌ها در راه ایران برای قطار مشهد-تهران
به گفته معاون استاندار خراسان‌رضوی، قرار است سرمایه‌گذار چینی از محل پروژه بازدید میدانی هم داشته باشد.
فاطمه رافع
خبرنگار فاطمه رافع

به گزارش شهرآرانیوز، پس‌از‌آنکه یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان‌رضوی، به‌تازگی اعلام کرد که «مقدمات عملیات اجرایی قطار سریع‌السیر مشهد-‌تهران فراهم شده و در آستانه عقد قرارداد است»، حالا جواد خدایی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، می‌گوید که قرار است در‌همین‌راستا شرکت چینی در تهران حضور پیدا کند و بازدیدی هم از محل پروژه داشته باشد.

قطار سریع‌السیر مشهد-تهران همان مگاپروژه‌ای است که پس از گذشت بیش‌از‌یک‌دهه که پروژه قطار‌برقی مشهد-تهران به سرانجام نرسید، جایگزین آن شد. این پروژه مدتی است که در فهرست اولویت‌های سه‌گانه خراسان‌رضوی جای خود را باز کرده و البته در سطح ملی نیز مسئولان پیگیر اجرای آن هستند. شاهد مثال این ادعا هم این است که پروژه قطار سریع‌السیر مشهد-تهران یکی از محور‌های رایزنی رئیس‌جمهور کشورمان با مقامات چینی در سفر بهمن‌ماه پارسال آیت‌ا... سیدابراهیم رئیسی به پکن بود تا شاید گره تأمین‌مالی آن باز شود و این خط ریلی به عنوان یکی از مسیر‌های زیارت در خدمت زائران بارگاه‌منور‌رضوی قرار گیرد.

نظری به‌تازگی در‌این‌باره گفته است که در سفر بهمن‌ماه پارسال رئیس‌جمهور به چین، سند‌های مختلفی برای همکاری بیشتر به امضا رسید و چین در ساخت قطار سریع‌السیر مشهد-تهران مشارکت دارد.
رستم قاسمی، وزیر فقید راه و شهرسازی، هم اوایل آبان‌ماه پارسال از انجام مطالعه اولیه برای پروژه قطار سریع‌السیر مشهد-تهران، با مقیاس ۳۲۰ کیلومتر، از سوی چین، ظرف دو ماه خبر داده بود.
مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی، نیز اسفند‌ماه پارسال گفته بود که عملیات اجرایی این پروژه در سال آینده (امسال) آغاز می‌شود.

تأمین اعتبار غیردولتی

ساخت این مگاپروژه اگرچه به گفته خدایی، معاون استاندار خراسان‌رضوی، نیازمند ۶۰۰‌هزار‌میلیارد تومان اعتبار است، در آلبوم اقتصادی امسال فقط ۱۰۰‌میلیون تومان اعتبار برای آن در نظر گرفته شده است؛ اعتباری که پارسال هم چندان شایان‌توجه نبود و دولت برای ساخت آن فقط ۹۶‌میلیون تومان پیشنهاد کرده بود. خدایی البته در توضیح این مسئله پیش‌تر به خبرنگار شهرآرا گفته بود که این پروژه با طرح برقی کردن قطار مشهد-تهران متفاوت است و قرار نیست تأمین‌اعتبار آن بر عهده دولت باشد، زیرا چنین پروژه‌ای اعتبار سنگینی می‌طلبد که تأمین آن از عهده دولت خارج است.

او حالا درباره جزئیات سفر سرمایه‌گذار چینی به تهران می‌گوید: پیگیری‌های بعدی باید از سوی وزارت راه‌و‌شهرسازی و شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران باشد و ما نیز از خراسان‌رضوی به عنوان بهره‌بردار پیگیر این مسئله هستیم.

خدایی ادامه می‌دهد: فقط به ما اعلام شده که قرار است شرکت چینی در تهران حضور یابد و از محل بازدید داشته باشد.
جزئیات قرارداد چیست؟ پاسخ معاون استاندار خراسان‌رضوی این است: پس از حضور شرکت چینی در تهران، جزئیات فنی قرارداد نهایی و قرارداد منعقد می‌شود و اکنون اطلاعات بیشتری نداریم.
از او درباره زمان حضور نمایندگان چینی در تهران می‌پرسیم. خدایی پاسخ می‎دهد: زمان حضور سرمایه‌گذار هنوز مشخص و قطعی نیست و این مسئله را نیز باید وزارت راه‌و‌شهرسازی پیگیری کند.

عاقبت‌به‌خیری پروژه؟

با وجود همه پیگیری‌های مسئولان ملی، پرسشی که مطرح می‌شود این است که آیا چینی‌ها که پیش‌تر در سرمایه‌گذاری در پروژه قطار‌برقی مشهد-تهران بدعهدی کرده بودند، این بار به عهد خود وفادار خواهند بود؟ آیا سرانجام، عاقبت این قطار به‌خیر خواهد شد و پس از گذشت بیش از یک دهه، چشم زائران و مجاوران حرم شمس‌الشموس (ع) را روشن خواهد کرد یا نه؟

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->