راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

طرز تهیه آش رشته نذری +لیست مواد لازم

  • کد خبر: ۱۷۵۹۸۶
  • ۰۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۵
طرز تهیه آش رشته نذری +لیست مواد لازم
آش رشته یکی از آش های معروف و اصیل ایرانی است که در ماه رمضان و ماه محرم به عنوان نذری طبخ می شود و طرفداران بسیار زیادی دارد. در این مطلب به شما طرز تهیه آش رشته نذری با نکات و فوت و فن آن را آموزش خواهیم داد.

به گزارش شهرآرانیوز، آش رشته از آن غذاهای اصیل و پرطرفدار در میان ایرانی هاست. این آش خوشمزه همیشه سهم ویژه‌ای در میان غذاهای نذری داشته است و در مناسبت‌های مذهبی مختلف از آن استفاده می‌شود.

سبزی‌ها و میزان حبوبات بالایی که در آش رشته وجود دارد از نظر خواص، آش رشته را بسیار مغذی و پر از خاصیت می‌کند که در کنار طعم خوشمزه آش رشته می‌توان از خاصیت بالای آن نیز بهره برد.

مواد لازم جهت تهیه آش رشته نذری برای ۴۰ نفر

نخود: ۴۰۰ گرم

لوبیا قرمز: ۴۰۰ گرم

لوبیا چیتی: ۴۰۰ گرم

عدس ریز: ۵۰۰ گرم

پیاز متوسط: ۳۰ عدد

روغن: به مقدار لازم

زردچوبه: ۱۰ قاشق غذاخوری

اسفناج: ۲۰۰ گرم

جعفری: ۲۰۰ گرم

تره: ۳۰۰ گرم

شوید: ۱۰۰ گرم

گشنیز: ۲۰۰ گرم

نعناع خشک: ۲۰ قاشق غذاخوری

رشته آش: ۷۰۰ گرم

سیر: ۲۰ حبه

کشک: ۲۰ قاشق غذاخوری

آرد: ۲۰ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم

طرز تهیه کامل آش رشته

مرحله اول:

برای تهیه آش رشته از شب قبل حبوبات آش رشته که شامل نخود و لوبیا و عدس می‌شود را در ظرف‌های جداگانه خیس کنید و چند بار آب حبوبات را عوض کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود.

عدس را نیز در ظرفی جداگانه بخیسانید.

مرحله دوم:

پیاز‌ها را نیز پوست بگیرید و بشوِیید در ادامه پیاز‌ها را به صورت خلالی خرد کنید و برای اینکه موقع سرخ کردن له نشود و حالت چیپسی پیدا کند از شب قبل آن را روی پارچه‌ای تمیز پهن کنید و با یک پارچه نازک روی آن را بپوشانید.

مرحله سوم:

نخود و لوبیا‌هایی که از شب قبل خیس کرده اید را درون قابلمه‌ای با ۵ لیوان آب بپزید و وقتی جوش آمد کف روی حبوبات را با کمک یک قاشق بگیرید و حرارت شعله گاز را کمتر کنید و در قابلمه را به طوری که کمی نیمه باز باشد روی قابلمه قرار دهید.

مرحله چهارم:

سبزی آشی را که از قبل تهیه کرده اید را پاک کنید سپس بشویید پس از آبکشی سبزی‌ها را به اندازه‌ای مناسب خرد کنید. سبزی آش را نباید زیاد ریز کرد، چون خودش را در آش نشتن نخواهد داد.

مرحله پنجم:

پس از حاضر سازی سبزی به سراغ آماده کردن پیاز‌هایی بروید بدین منظور پیاز‌هایی را که خلالی خرد کرده اید را در ماهیتابه‌ای مناسب با روغن سرخ کنید تا طلایی شود.

در ظرف دیگری ۴ قاشق غذا خوری روغن بریزید و اجازه دهید تا روغن داغ شود پس از داغ شدن روغن یک قاشق زردچوبه را به آن اضافه کنید و بعد از کمی هم زدن نعناع را به آن اضافه کنید و سریع بعد از ۱۰ ثانیه هم زدن از روی شعله گاز برمیداریم تا نعناع نسوزد و رنگ آن تیره نشود.

باید دقت کنید که در همین فاصله کم هم شعله گاز پایین باشد.

مرحله ششم:

عدس و سبزی را با هم در قابلمه‌ای که می‌خواهید آش را تهیه کنید بریزید و اجازه دهید تا حدود ۱ ساعت بپزند سپس لوبیا‌ها را به آن‌ها اضافه کنید و ۵ لیوان آب جوش هم داخل قابلمه بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا مواد با هم ترکیب شده به جوش بیاید. بعد شعله را کم می‌کنیم و با در نیمه باز اجازه می‌دهیم عدس و سبزی‌ها با حبوبات به مدت نیم ساعت بپزند.

مرحله هفتم:

بعد از این زمان داخل لیوانی ۲ قاشق غذا خوری آرد معادل ۲۰ گرم را با نصف لیوان آب به کمک همزن خوب مخلوط کنید تا آرد گلوله گلوله نشود در ادامه مخلوط را به مواد آش اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله هشتم:

بعد از آن نصف پیاز داغ و نعناع داغی را که از قبل تهیه کرده اید را به مواد آش اضافه کنید و کمی هم بزنید تا ترکیب شوند.

مرحله نهم:

در مرحله آخر رشته آش را نصف کرده و کم‌کم به صورت نامنظم در حالی که آش را به هم میزنید به مواد آش اضافه کنید و هم بزنید.

باید مدام هم بزنید تا رشته‌ها نرم شوند.

در این فاصله نمک و ادویه دلخواهتان مثل فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید و پس از گذشت یک ربع از روی شعله آش را بردارید.

مرحله نهایی:

دقت کنید آش تان رقیق باشد، چون بعد از کمی سرد شدن آش غلیظ میشود؛ و بعد از نیم ساعت که گذشت آش شما آماده خوردن می‌باشد، چون هم جا افتاده و کاملا غلیظ شده و رشته‌ها حجیم‌تر و نرم‌تر شده است.

برای تزیین میتوانید از نصف پیاز داغ و نعناع داغ مونده و کمی سیر داغ و کشک به مدل‌های دلخواه استفاده کنید.

نکات پخت آش رشته

برای اینکه رشته‌های آش به هم نچسبند و مواد راحت‌تر در قابلمه پخته شوند باید گنجایش قابلمه بزرگتر از حجم آش رشته باشد.

برای زیبایی آش رشته، سبزی آش باید درشت خرد شود و نیز بدون ساقه باشد.

بهتر است از پیاز داغ فراوان برای داخل آش استفاده کنید.

سعی کنید از مرغوبترین نوع رشته آش استفاده کنید.

حتما نمک داخل آش رشته را تست کنید تا به واسطه ریختن کشک آش شور نشود.

روغن باعث جا افتادن آش میشود به همین دلیل باید به اندازه کافی آن را مصرف کرد.

کشک باعث بریده شدن آش میشود، به همین دلیل نباید آن را در آش رشته جوشاند.

از نظر بهداشت و سلامت کشک را حتماً به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید.

هنگامی که آش جا افتاد باید لعابی رقیق روی آن را بپوشاند و رشته بوی خامی ندهد. البته نوع رشته هم تاثیر خوبی در جا افتادن آش میگذارد.

تره را جدا از سبزی‌های دیگر خرد کنید.

برای اینکه آش بدرنگ نشود هرگز موقع پخت در قابلمه را نگذارید.

مقدار حبوبات داخل آش را میتوانید کم یا زیاد کنید.

اگر از آب قلم در آش استفاده کردید مقدار کره یا روغن را کمتر کنید.

نکته تکمیلی در مورد آش رشته

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن نیز در حدود ۲ ساعت می‌باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->