ناتینگ فون 3a لایت رونمایی شد + مشخصات و قیمت آمریکایی‌ها می‌خواهند دسترسی نوجوانان به هوش مصنوعی را ممنوع کنند اپل از چندسال دیگر دکمه‌های آیفون را کاملا متحول می‌کند مسیر نو در مهندسی؛ آغاز تحول هوشمند در ساخت‌وساز مشهد فناوری eSIM به‌زودی به‌صورت گسترده در کشور اجرا می‌شود نوجوان ۱۲ ساله کانادایی با همکاری ناسا دو سیارک جدید کشف کرد موسیقی خطر زوال عقل را در سالمندان تا ۳۹ درصد کاهش می‌دهد تعرفه‌ بسته‌های اینترنت تغییر می‌کند؟ بحران وجودی مشق شب در عصر هوش مصنوعی آیا گراکی‌پدیای ایلان ماسک یک کپی از ویکی‌پدیاست یا یک ارتقای بزرگ؟ افشای جزئیاتی جدید از باتری و نمایشگر گوشی گلکسی زد فولد ۸ اولین ویدئو از گوشی تاشو سه‌تکه سامسونگ منتشر شد + فیلم راه‌اندازی نخستین آزمایشگاه ساعت اتمی کشور طی یک سال آینده آمار عجیب OpenAI از تعداد کاربرانی که با ChatGPT درباره خودکشی صحبت می‌کنند فرایند تأیید سن کاربران پلی استور در برخی مناطق آغاز شد پیام‌رسان ایتا از دسترس خارج شد (۵ آبان ۱۴۰۴) دانشمندان: احتمالا قارچ‌ها حافظه کامپیوترهای آینده باشند! تاریخ عرضه ناتینگ فون (3a) لایت مشخص شد + مشخصات و قیمت تصویب آیین‌نامه فضای مجازی خراسان رضوی با تأکید بر چابک‌سازی قوانین و ارتقای سواد دیجیتال دانشمندان روشی کاملاً جدید برای نگهداری مواد غذایی در یخچال اختراع کردند احتمال افزایش قیمت گوشی‌های هوشمند، بعد از گران‌شدن چیپ‌های حافظه
سرخط خبرها

ساعت ماه گرفتگی امشب (شنبه ۶ آبان ۱۴۰۲) + مناطق قابل رویت در ایران

  • کد خبر: ۱۹۱۲۴۴
  • ۰۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۷
ساعت ماه گرفتگی امشب (شنبه ۶ آبان ۱۴۰۲) + مناطق قابل رویت در ایران
امشب(شنبه ۶ آبان ۱۴۰۲) شاهد ماه گرفتگی جزئی در آسمان خواهیم بود که در آن حدود ۶ درصد از سطح کره ماه تاریک می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، منجم و عکاس خورشید مرکز نجوم ادیب اصفهان با بیان اینکه در این ماه گرفتگی، بخشی از سطح ماه از سمت پایین ( جنوب) ماه، تاریک می شود، افزود: ماه گرفتگی جزیی از ساعت ۲۳ و پنج دقیقه امروز آغاز می‌شود و در ساعت ۲۳ و ۴۴ دقیقه به اوج خود می رسد.

وی با بیان اینکه امشب ماه کامل (بدر) را در آسمان داریم، اظهار داشت: امشب زمین بین ماه و خورشید قرار می گیرد و سایه زمین بر روی سطح ماه می افتد.

این کارشناس نجوم با اشاره به اینکه در این پدیده ابتدا ماه گرفتگی نیم سایه ای را خواهیم داشت، توضیح داد: از حدود ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه ماه وارد نیم سایه زمین می شود و به تدریج روشنایی سطح ماه کاهش می یابد.

ماه‌گرفتگی نیم‌سایه‌ای، وقتی رخ می‌دهد که ماه در نیم‌سایهٔ زمین قرار می‌گیرد به‌نحوی که خورشید به صورت یک قرص بریده از پشت زمین بر ماه می‌تابد. در این صورت مقداری از درخشندگی ماه کاسته می شود و سطح آن تیره‌تر و به رنگ خاکستری به نظر می‌آید.

حسن حاتمی با بیان اینکه هرچه، ماه گرفتگی نیم سایه ای بیشتر شود، به سمت ماه گرفتگی جزیی پیش می رود، ادامه داد: زمانی‌که ماه گرفتگی جزیی آغاز شود، قسمتی از سطح ماه گرفته و تیره می شود.

این کارشناس نجوم با اشاره به اینکه قسمتی که دچار گرفتگی می شود مانند هلال کوچکی روی سطح ماه است، گفت: در ماه گرفتگی جزیی امشب حدود ۶ درصد از سطح ماه از سمت پایین آن، تاریک و سیاه می شود.

وی با بیان اینکه بیشترین میزان ماه گرفتگی امشب و اوج آن در ساعت ۲۳ و ۴۴ دقیقه اتفاق می افتد، افزود: پس از آن، میزان گرفت ماه کاهش پیدا می کند و به سمت ماه گرفتگی نیم سایه ای می رود تا اینکه ماه گرفتگی نیم سایه ای نیز ساعت یک و ۵۶ دقیقه بامداد یکشنبه پایان می یابد.

حاتمی با تاکید بر اینکه همه این مراحل در ایران قابل مشاهده است، تصریح کرد: برای رویت بهتر و سریعتر ماه گرفتگی نیم سایه ای می توان از تجهیزاتی مانند تلسکوپ استفاده کرد اما ماه گرفتگی جزیی را می توان با چشم غیر مسطح رویت کرد هرچند مشاهده آن با تلسکوپ جذابیت خود را دارد.

وی خاطرنشان کرد: افراد علاقه‌مند به عکاسی نجومی نیز می توانند با تعریف زمان سنجی مناسب، از مراحل این پدیده جذاب نجومی تصویربرداری کنند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->