برافراشته شدن پرچم ایران در مسجد جمکران + تصاویر آیت‌الله وحید خراسانی در دسته عزاداری حضور پیدا کرد + عکس امام حسن عسکری (ع) چگونه در حصار عباسیان برای عصر غیبت زمینه‌سازی کرد؟ وقتی صاحب‌خانه بهترین بهانه برای گریستن است معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی: همه باید برای مشهد احساس مسئولیت کنیم شایعه فوت آیت‌الله وحید خراسانی تکذیب شد ترسیمگر راه آزادی | یادی از علیرضا مهدی‌زاده حکاک که در تظاهرات ضدطاغوت به شهادت رسید ۲ ویژگی تفکر در گفتار امام حسن عسکری (ع) امام عسکری(ع)؛ مبدع ماناترین راه و رسم انتظار | بررسی اقدامات امام عسکری(ع) برای ورود ایمن شیعه به عصر غیبت فرهنگ میزبانی مشهدالرضا (ع) از نگاه دوربین عکاسان | برگزاری نخستین جشنواره عکس «قدمت بر چشم» در مشهد اعلام‌ ویژه‌برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت سالروز شهادت امام حسن عسکری(ع) گردهمایی بسیج ادارات خراسان رضوی برگزار شد | خدمت‌رسانی مستمر کارمندان بسیجی استان، از جنگ ۱۲ روزه تا دهه آخر صفر فرمانده سپاه امام‌رضا(ع): کنگره ۱۸ هزار شهید خراسان رضوی ۲۸ آبان‌ماه برگزار می‌شود تولیت آستان قدس رضوی: ورود هیئات مذهبی به میدان خدمات اجتماعی، لبیک به سیره سیدالشهدا(ع) است مراسم بزرگداشت شهدای دولت در مشهد برگزار شد  شهدای ترور در جمهوری اسلامی؛ از سپهبد قرنی تا شهدای جنگ ۱۲ روزه ماجرای سوءقصد به سعید طوسی در مشهد چه بود؟ ارائه گزارش بنیاد شهید به مجلس درباره شهدای جنگ ۱۲ روزه در هفته آینده میزبانی حرم مطهر رضوی از ۳۵۰۰ زائر افغانستانی در دهه پایانی صفر نخستین مدرسه فصلی «فلسفه اخلاق» در مشهد برپا می‌شود
سرخط خبرها

«روز نماز جمعه» در تقویم رسمی کشور چه روزی است؟

  • کد خبر: ۱۹۸۷۵۱
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۵
«روز نماز جمعه» در تقویم رسمی کشور چه روزی است؟
سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور از ثبت روز نماز جمعه در تقویم رسمی کشور خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، علی نوری، سخنگوی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور، گفت: پیشنهاد این شورا به شورای فرهنگ عمومی کشور پنجم مرداد همزمان با اقامه نخستین نماز جمعه به امامت مرحوم آیت‌الله طالقانی در تقویم رسمی کشور به نام «روز نماز جمعه» نامگذاری شد.

وی افزود: سال ۱۳۵۸ به پیشنهاد آیت‌الله طالقانی و با حکم امام خمینی (ره)، نخستین نماز جمعه در زمین چمن دانشگاه تهران و با حضور پرشور نمازگزاران اقامه شد و پس از پیشنهاد و پیگیری‌های شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، شورای فرهنگ عمومی با ثبت این روز در ضمیمه تقویم رسمی کشور به عنوان روز اقامه نخستین نماز جمعه موافقت و آن را ابلاغ کرد.

سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور به برپایی ۸۸۰ پایگاه نماز جمعه در کشور اشاره و بیان کرد: البته نماز جمعه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی هم در برخی از نقاط کشور به همت علما اقامه می‌شد، اما این سازوکار، هماهنگی و یکپارچگی و وسعت را نداشت.

حجت‌الاسلام نوری همچنین درباره برنامه‌های این شورا برای پرشورتر شدن نمازهای جمعه‌ کشور با توجه به تعیین ۵ مرداد به عنوان روز نماز جمعه در تقویم کشور افزود: به این مناسبت برنامه‌های ویژه و متنوعی را با همکاری امامان جمعه و ستادهای نماز جمعه سراسر کشور به منظور جذب اقشار گوناگون مردم به نمازهای جمعه طراحی و اجرا خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه ۵ مرداد ۱۳۵۸ ، روز جمعه بوده، اما به سبب تغییرات تقویم ممکن است این روز در تقویم سال‌های بعد روز جمعه نباشد، خاطرنشان کرد: در صورت تقارن ۵ مرداد با روزی به جز جمعه، جمعه قبل و بعد از ۵ مرداد در نمازهای جمعه مورد توجه قرار خواهد گرفت.

سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور درباره پیشنهاد سال ۸۷ شورای ائمه جمعه به شورای فرهنگ عمومی برای ثبت روز نماز جمعه و موافقت صورت گرفته نیز گفت: در آن سال قرار شد نخستین جمعه ماه مرداد به نام روز نماز جمعه نامگذاری شود و تصویب شد، اما در تقویم رسمی درج نشده است.

حجت‌الاسلام نوری افزود: مصوبه اخیر شورای فرهنگ عمومی بر ثبت روز نماز جمعه به عنوان واقعه‌ای تاریخی و مهم از سال ۱۴۰۳ تاکید دارد.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->