رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

لایحه بودجه در خصوص اخذ مالیات به نفع مردم تغییر می‌کند؟

  • کد خبر: ۲۰۵۸۶۲
  • ۲۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۶
لایحه بودجه در خصوص اخذ مالیات به نفع مردم تغییر می‌کند؟
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در خصوص تغییرات لایحه بودجه در زمینه اخذ مالیات به نفع مردم توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، واقعیت این است که نظام مالیاتی کشور از مشکل بی‌عدالتی رنج می‌برد، بر اساس آمار‌ها متوسط سرانه پرداخت مالیات توسط طلافروشان در سال ۱۴۰۱، عدد ۱۰ میلیون و ۸۸۰ هزار تومان بوده است، در همین سال، سرانه مالیات آرایشگاه‌های زنانه ۲.۴ میلیون تومان، سرانه مالیات رستوران‌داران کمتر از ۱۰ میلیون تومان و سرانه پرداخت مالیات مشاوران املاک کمتر از ۴ میلیون تومان است.

آمار و ارقامی که در بالا برای مالیات‌دهی مشاغل خاص اعلام شده است، بیشتر شبیه به یک شوخی است، در مقایسه‌ای ساده متوجه می‌شویم که یک کارمند ساده با حقوق غیرمکفی نیز بیشتر از این مشاغل در سال مالیات پرداخته است.

در شرایطی مشاغل خاص و پردرآمد فرار مالیاتی دارند که مالیات کارمندان قبل از واریز حقوق آن‌ها کسر می‌شود، تولیدکنندگان نیز امکان فرار مالیاتی ندارند و با دقت هدف مالیات‌ستانی قرار می‌گیرند.

این موارد، دولت را به فکر اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم انداخته است، به نحوی که هر نوع درآمدی منهای هزینه‌های معیشتی مشمول مالیات شود؛ در این روش کارمندان تقریباً معاف از مالیات می‌شوند، زیرا اغلب آن‌ها در سال کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان سود خالص دارند، در اصلاحیه‌ای که دولت به مجلس فرستاده است، بخش تولید نیز به جای ۲۵ درصد، ۱۵ درصد مالیات پرداخت خواهد کرد.

‌جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس درباره لایحه اصلاح مالیات‌های مستقیم که دولت به مجلس برده است، اظهار کرد: قرار است بر اساس این لایحه تغییری به نفع مردم در زمینه مالیات‌ستانی در کشور داشته باشیم، مناطق محروم در مقابل مناطق برخوردار و افراد با درآمد پایین در مقابل کسانی که درآمد‌های بالایی دارند، مورد حمایت قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: یکی از ابزار‌هایی که می‌تواند به ما در حمایت از اقشار کم درآمد و مناطق محروم کمک کند، موضوع معافیت‌های مالیاتی است، قرار است در اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به بررسی معافیت‌ها بپردازیم و با حذف معافیت‌های غیرضروری به اعمال معافیت‌هایی به نفع اقشار کم درآمد و تولیدکنندگان مبادرت کنیم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس اضافه کرد: قرار است در کنار حمایت از حقوق بگیران، اقشار با درآمد‌های پایین و تولیدکنندگان به سمت تمرکز بر مالیات ستانی از مودیان بزرگ و پردرآمد برویم.

قادری گفت: قرار نیست ظلمی بر کسی برود و نرخ‌های مالیات را به ناحق افزایش دهیم، در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم پیش بینی شده است که هر کسی متناسب با درآمدش مالیات بپردازد و تولیدکنندگان و صاحبان درآمد‌های خرد از معافیت مالیاتی برخوردار شوند.

وی ادامه داد: هر وقت حرف از اصلاح نظام مالیات کشور می‌شود، قطعاً مردم دچار نگرانی می‌شوند، اما باید اعلام کنیم که بر اساس لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم آن قدر سقف معافیت مالیاتی را بالا در نظر خواهیم گرفت که اقشار کم درآمد، حقوق بگیران و تولیدکنندگان از معافیت مالیاتی بالایی برخوردار شوند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس اضافه کرد: در اصلاح این قانون تمرکز بر این است که راه‌های فرار مالیاتی را ببندیم و با کشف مودیان جدید به سمت افزایش درآمد‌های مالیاتی دولت برویم.

قادری گفت: مالیات ابزاری در دست دولت است و می‌تواند از آن در راستای ایجاد عدالت بهره بگیرد، به طور مثال، اینکه تا الان هزینه‌های معیشتی را در مالیات ستانی مدنظر قرار نمی‌داده‌ایم و الان در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم این موضوع مورد توجه قرار گرفته است، یکی از نمود‌های ایجاد عدالت مالیاتی است.

وی ادامه داد: هر فرد دارای هزینه‌های ضروری شامل هزینه مسکن، تحصیل، درمان و ... است، در چارچوب لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم این هزینه‌ها از درآمد افراد کسر و بر سود خالص آن‌ها مالیات اعمال می‌شود، این سازوکار عادلانه‌ای است که موجب می‌شود بسیاری از حقوق و دستمزدبگیران و صاحبان درآمد‌های خرد از مالیات معاف شوند که موجب تحقق عدالت مالیاتی در نظام مالیاتی جدید خواهد شد و در نظر گرفتن هزینه‌های قابل قبول معیشتی یکی از نمود‌های ایجاد این عدالت مالیاتی است.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->