نرخ احیای قلبی ۷۰ درصد در اورژانس حرم مطهر رضوی، رکوردی جهانی در دارالشفاء امام مهربانی‌ها مراسم استقبال از مدال آوران مشهدی مسابقات جهانی دانش آموزی زیست و هوش مصنوعی برگزار شد + ویدئو محل برگزاری فشن‌شوی قانون‌شکن پلمب شد (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای ۵ استان در پی پیش‌بینی رگبار باران و رعد و برق (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) دانش آموزان خراسان رضوی متقاضی تحصیل در هنرستان‌ چرا جنگل‌های ارسباران تا کنون ثبت جهانی نشده‌اند؟ مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی: فقط از تیم‌های رسمی المپیادی حمایت و پشتیبانی مالی می‌شود + فیلم نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد اعلام شد روش‌های مقابله با اضطراب جدایی کلاس اولی‌ها اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی، امروز (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) ۱۱ درصد از زنان سرپرست‌خانوار به بیماری‌های مزمن مبتلا هستند | اجرای طرح غربالگری سلامت برای بانوان سرپرست‌خانوار خراسان رضوی آیا سالاد جایگزین شام می‌شود؟ توزیع بیش از ۸ هزار بسته ورزشی مدارس در آغاز سال تحصیلی جدید در خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | بارش پراکنده و وزش باد با احتمال رعدوبرق در برخی مناطق کشور صدور بیش از ۵ میلیون کارت هوشمند ملی در خراسان رضوی | چرا کارت‌های ملی با تأخیر به دست مردم می‌رسد؟ بحران کمبود پرستار و افت کیفیت مراقبت در آینده نزدیک | دستورالعمل تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از اساس مشکل دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | احتمال وقوع رگبار و رعدوبرق در برخی نقاط سه رکن اصلی پیشگیری از «آلزایمر» کدام‌اند؟ چه کسانی مشمول عفو معیاری می‌شوند؟ متهم به قتل همسر در بازسازی صحنه جنایت: همسرم مقصر بود! حریق کشتی حامل پناهندگان سودانی ۵۰ کشته بر جای گذاشت تمدید مهلت دفاع از پایان‌نامه و رساله دانشجویی تا پایان مهر ۱۴۰۴ نیاز حدود ۹۰۰ هزار دانش‌آموز به کتاب‌های بریل | ۲۲ هزار جلد تأمین شده است گلایه شهروندان مشهد از فضای غیراستاندارد و چالش‌های نقل مکان پایگاه‌های بهداشت | کوچ اجباری بهداشت! دادستان کل کشور: هوش مصنوعی در راستای حاکمیت قانون استفاده شود بازنشستگان نگران نباشند؛ حقوق و مزایای بازنشستگان با ادغام صندوق‌ها تغییر نمی‌کند نقدی بر رویکرد تقلیل‌گرایانه به آموزش‌و‌پرورش کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی، یکی از محور‌های اصلی برنامه هفتم توسعه است پایان پرداخت معوقات حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی در مهرماه | حدود ۳۷۰ هزار نفر به عنوان بازمانده مطلقه، مستمری دریافت می‌کنند
سرخط خبرها

چرا «ریشا» شیر آفریقایی باغ وحش وکیل آباد مشهد لاغر و نحیف است؟

  • کد خبر: ۲۱۲۵۳۲
  • ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۲
چرا «ریشا» شیر آفریقایی باغ وحش وکیل آباد مشهد لاغر و نحیف است؟
داستان بیماری «ریشا»، شیر نر و آفریقایی باغ وحش وکیل آباد مشهد این روزها همه گیر شده است و همه به دنبال این پاسخ هستند که چرا این سلطان در قفس، لاغر و نحیف است؟

به گزارش شهرآرانیوز؛ انتشار تصاویر «ریشا» شیر لاغر و نحیف باغ‌وحش وکیل‌آباد مشهد که نای بلند شدن ندارد هم این روزها در رسانه‌ها و فضای مجازی دست به‌دست می‌شود؛ گربه‌سان ارزشمند آفریقایی که به‌گفته مدیر این باغ‌وحش «به بیماری انگلی مبتلا شده و همانطور که آدم‌ها بیمار می‌شوند، این حیوان هم بیمار شده است.»

گفته‌های مدیر باغ‌وحش وکیل‌آباد مشهد، در حالی مطرح می‌شود که ۴سال پیش هم ۷توله ببر این باغ‌وحش به‌دلیل عفونت تنفسی تلف شدند. این وضعیت منحصر به شیر باغ‌وحش وکیل‌آباد مشهد نیست و در دیگر باغ‌وحش‌های ایران هم وضعیت مشابهی دیده می‌شود. سال گذشته «کیجا» ماده پلنگ پارک ارم بر اثر عفونت تلف شد. خرس باغ‌وحش شیراز هم به‌دلیل محبوس بودن در فضای غیراستاندارد دچار زوکوزیس (بی‌قراری و روان‌پریشی) شد و حالش وخیم است. به‌گفته کارشناسان و مسئولان سازمان حفاظت محیط‌زیست، شرایط غیراستاندارد برخی باغ‌وحش‌های کشور آنقدر نامطلوب است که حیوانات در این مراکز که برای اهداف علمی، آموزشی، تحقیقاتی و تفرجی مجوز فعالیت گرفته‌اند، شرایط وخیمی را تجربه می‌کنند و برخی از آنها هم تلف می‌شوند. با این حال، غلامرضا ابدالی، مدیرکل دفتر مدیریت و حفاظت حیات‌وحش سازمان محیط‌زیست در گفت‌وگو با همشهری با اعلام راه‌اندازی سامانه یکپارچه نظارت بر باغ‌وحش‌ها از برخورد و پلمب مراکزی که نتوانند خودشان را به حداقل استانداردهای مطلوب و جهانی برسانند، خبر داد.

مدیرکل دفتر مدیریت و حفاظت حیات‌وحش سازمان محیط‌زیست در این باره گفت: طبق گزارش‌هایی که از استان خراسان رضوی دریافت کردیم، «ریشا» شیر باغ‌وحش وکیل‌آباد مشهد، به بیماری انگلی و دستگاه گوارش مبتلا شده است. این شیر آفریقایی که ۸ساله است و در همین باغ‌وحش متولد شده در حال حاضر سیر درمانی‌اش را طی می‌کند.»

غلامرضا ابدالی افزود:« پیگیر شرایط سلامتی این‌گونه ارزشمند هستیم و بر مراحل درمان ریشا نظارت کامل داریم و امیدواریم درمان آن نتیجه بدهد. متأسفانه استاندارد باغ‌وحش‌های کشور متوسط است و با رساندن این شرایط به حد خوب و عالی فاصله‌ای وجود دارد که نیاز است نظارت سازمان حفاظت محیط‌زیست بیشتر شود و باغ‌وحش‌ها مسئولانه رفتار کنند. بر این اساس، سامانه رصد باغ‌وحش‌های کشور در مرحله اجرایی قرار گرفته و یک دور ارزیابی اولیه باغ‌وحش‌های سراسر کشور انجام شده است.»

او گفت:« مرحله دوم این نظارت یکپارچه در دست اجراست و با راه‌اندازی سامانه نظارت بر باغ‌وحش‌ها سیر رو به رشد نظارت بر باغ‌وحش‌ها طی می‌شود. این نظارت‌ بر باغ‌وحش‌ها سختگیرانه‌تر می‌شود تا این مراکز بتوانند به استاندارد مطلوب و بین‌المللی برسند. با باغ‌وحش‌هایی که شرایط زیست مطلوب را فراهم نکنند، به‌شدت برخورد می‌کنیم و برای پلمب کردن مراکز غیراستاندارد هیچ تردیدی نداریم. اگر در جریان نظارت سازمان حفاظت محیط‌زیست بر این مراکز، از باغ‌وحشی قطع امید کردیم، قطعا آن را پلمب می‌کنیم.»

دامپزشک اداره کل حفاظت محیط‌زیست خراسان رضوی هم در این باره توضیح داد:«سلامت ریشا، شیر نر باغ‌وحش مشهد و روند درمان بیماری‌اش توسط تیم متخصص دامپزشکان در حال بررسی است. ریشا، شیر باغ‌وحش مشهد که بیش از ۳هفته پیش تشخیص بیماری انگلی برایش انجام شد در حال درمان است، اما با هدف کنترل بیشتر بر روند درمان، با حضور یک تیم مجهز از بیمارستان تخصصی دامپزشکی و با هدف تشخیصی، اقدام به بیهوش کردن شیر شد و علاوه بر مایع درمانی، برداشت نمونه‌های لازم مانند خون، مدفوع و... نیز از این حیوان انجام شد.»

علیرضا بنی‌اسدی گفت:همچنین معاینات پزشکی کامل شامل نوار قلب، سونوگرافی و رادیوگرافی انجام شد که نتایج آزمایش اعلام می‌شود. شرایط فعلی ریشا هم‌اکنون مساعد است و روند درمان تا بهبود کامل ادامه دارد. این شیر دارای تیپ بدنی لاغر اندام است و از لحاظ رتبه بدنی هیچ‌وقت متوسط و چاق نبوده و پس از اینکه تست انگلی این‌گونه مثبت اعلام شد، ‌درمان ضدانگلی روی ریشا در حال انجام است.»

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->