شهرآرانیوز - دونات از خوراکیهای محبوب و لذیذ بین ما ایرانیهاست که کوچک و بزرگ هم نمیشناسد. دونات را میتوانید در دورهمیها سرو کنید، همچنین میتوانید با دستور زیر به عنوان منبع درآمد هم به آن نگاه کنید. پخت دونات نیازمند صبر و حوصله است و پخت آن به دلیل استراحت ۱ و نیم ساعته که باید به خمیر بدهید، تقریبا ۴ تا ۵ ساعت وقت میبرد.
آرد: ۴پیمانه
شیر: نصف پیمانه
کره: ۳۵ گرم
شکر: ۱/۲ پیمانه
خمیر مایع: یک قاشق غذاخوری
آب داغ: ۱/۳ پیمانه
تخم مرغ: ۱عدد
وانیل: نوک قاشق مرباخوری
روغن سرخکردنی: به مقدار لازم
شکلات تختهای: به مقدار لازم
ترافل: به مقدار لازم
شیر: یک لیوان
شکر: ۳لیوان
وانیل: نصف قاشق مرباخوری
نمک: نصف قاشق مربا خوری
آب داغ و ۱ قاشق از شکرها را در ظرفی ترکیب میکنیم و هم میزنیم؛ سپس خمیرمایه را اضافه میکنیم و روی ظرف یک در قرار میدهیم و اجازه میدهیم ۱۰ دقیقه بماند تا عمل بیاید.
در ظرف دیگری، شیر و شکر و کره را میریزیم و روی حرارت یا داخل مایکروویو قرار میدهیم تا کمی گرم و مخلوط شوند. دقت کنید شیر نباید جوش بیاید یا خیلی داغ شود، فقط گرما در حدی باشد که کره آب شود و شکر حل شود.
تخم مرغ و وانیل را هم میزنیم و به مواد شیر اضافه میکنیم؛ سپس خمیر مایه عمل آمده را به بقیه مواد اضافه میکنیم.
در این مرحله بعد از الککردن آردها، نصف آنها را به مواد اضافه میکنیم و هم میزنیم. بقیهی آردها را حین همزدن کمکم تا زمانی که خمیر به دست نچسبد اضافه میکنیم؛ بعد از اینکه کمی بافتشان سفت شد از دستمان برای هم زدن استفاده میکنیم تا جایی که به بافت موردنظر برسیم.
خمیر بهدستآمده را روی سطح کار یا پشت یک سینی میریزیم و با کف دست خوب وَرز میدهیم و به سطح کار میکوبیم تا بافتش لطیف و نرم شود.
بعد از ورز دادن، کف ظرف مناسبی را روغن میمالیم و کمی آرد میپاشیم، سپس خمیر را داخل ظرف و در جای گرم، به مدت ۱ونیم ساعت میگذاریم و روی آن را میپوشانیم تا ور بیاید.
برای بهتر ور آمدن حتما ظرف را در جای گرم قرار دهید.
بعد از ور آمدن خمیر، آن را روی سطح کار میریزیم و دوباره ورز میدهیم. سپس خمیر را دو قسمت میکنیم و با استفاده از وردنه آن را صاف میکنیم.
در ادامه با استفاده از کاتر مخصوص دونات یا سر لیوان، قالب میزنیم.
کاغذهای روغنی را به تکههای کوچک تقسیم میکنیم و روی آنها آرد میپاشیم؛ سپس طرحهای دونات را جدا و روی کاغذهای روغنی قرار میدهیم و آنها را روی سینی میچینیم و رویشان را با پارچه نمدار میپوشانیم و به مدت ۱۵ دقیقه زمان میدهیم تا استرحت کنند.
در این مرحله روغن را در ظرفی گود میریزیم و میگذاریم داغ شود؛ سپس با شعله متوسط رو به کم، دوناتها را سرخ میکنیم.
بعد از سرخکردن دوناتها، آنها را روی دستمال آشپزخانه میگذاریم تا روغن اضافیشان گرفته شود.
شیر و شکر و وانیل و نمک را داخل ظرف مناسب میریزیم و روی حرارت متوسط میگذاریم تا کامل حل و شیرهای شوند. اگر بخواهیم موادمان رنگی شود، میتوانیم از رنگ خوراکی استفاده کنیم.
درهمین حین مواد را هم بزنید، ۵ تا ۷ دقیقه کافی است.
بعد از کاملشدن پخت، مواد ما حالت رقیقتری دارند و اگر کمشکرتر دوست داشته باشیم، تا مواد گرم است دوناتها را داخل مواد میغلتانیم ولی اگر حالت شکرکی و شیرینتری بخواهیم، باید بگذاریم مواد خنک شوند تا به غلظت دلخواهمان برسند.
به شکلاتهای تختهای یا سکهای، یک قاشق روغن و دو قاشق شیر اضافه و به صورت بنماری آبشان میکنیم؛ سپس، یا کامل یک طرف دوناتها را داخل شکلاتها میغلتانیم یا با قاشق روی دوناتها رد میاندازیم؛ همچنین میتوانیم شکلاتها را داخل قیف بریزیم تا ردهای یکدستتری روی دوناتها بیاندازیم.