دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعمال‌قانون ۱۸۳۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۴ خودروی متخلف (یکم مرداد ۱۴۰۳) آخرین وضعیت بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج | ۲۷۰ هزار نفر در صف انتظار هستند (یکم مرداد ۱۴۰۳) چرا کمک هزینه معیشتی معلولان متوقف شده است؟ چرا قانون متناسب ‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به درستی اجرا نمی‌شود؟
سرخط خبرها

بیماران کلیوی مصرف لبنیات را کنترل کنند

  • کد خبر: ۲۲۴۹۹۹
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۲
بیماران کلیوی مصرف لبنیات را کنترل کنند
اگر بیمار کلیوی هستید یا در حال دیالیز می باشید، مصرف لبنیات را تا حد امکان کاهش دهید و مراقب افزایش سطح کلسیم و فسفر خود باشید.

به گزارش شهرآرانیوز؛  کلیه‌ها یکی از اندام‌های حیاتی بدن ماست. متأسفانه، این اندام‌های حیاتی درعین حال بسیار آسیب پذیر و اغلب جزو اولین اندام‌هایی هستند که از بیماری‌های مزمنی مانند فشار خون بالا یا عفونت‌های جدی باکتریایی یا ویروسی آسیب می‌بینند.

توجه به مواد غذایی مصرفی برای کسانی که نگران مشکلات کلیوی هستند یا آسیب‌های کلیوی را متحمل شده‌اند و از بیماری مزمن کلیه رنج می‌برند اهمیت زیادی دارد. این افراد باید ازبرخی گروه‌های مواد غذایی، حتی آن‌هایی که برای بیشتر افراد، سالم تلقی می‌شوند، اجتناب کنند.

بیماران کلیوی مصرف لبنیات را کنترل کنند

محصولات لبنی از جمله شیر، پنیر و ماست سرشار از کلسیم هستند و باعث افزایش سطح کلسیم در ادرار می‌شوند. افزایش سطح کلسیم ادرار با افزایش خطر ایجاد سنگ کلیه نسبت مستقیم دارد. مشخص شده است که کاهش مصرف لبنیات در افرادی که از مشکلات کلیوی رنج می‌برند کار تصفیه خون را که توسط کلیه‌ها انجام می‌شود، ساده‌تر می‌کند و می‌تواند نیاز به انجام دیالیز را به تأخیر بیندازد.

سایر منابع غذایی آسیب زا برای کلیه

از افرادی که دچار موارد جدی آسیب کلیوی هستند، اغلب خواسته می‌شود، مصرف پروتئین‌های حیوانی را که در منابعی مانند گوشت قرمز، مرغ و به ویژه غذا‌های دریایی یافت می‌شود، کاهش دهند. دلیلش این است که آسیب‌های مزمن کلیوی توانایی بدن در از بین بردن محصولات جانبی حاصل از سوخت و ساز پروتئین‌ها را کاهش می‌دهند.

همچنین برخی از انواع غذا‌های دریایی، مانند صدف حاوی فسفر بالایی هستند و می‌توانند تا ۸۵ درصد از میزان توصیه شده برای مصرف روزانه فسفر را فقط در یک وعده غذایی تامین کنند. بالا بودن سطح فسفر برای بیماران کلیوی خطرناک است بنابراین باید در مصرف این نوع مواد غذایی احتیاط شود.

گوشت، به‌خصوص گوشت اندام‌هایی مانند جگر، دارای غلظت بالایی از پورین‌هاست. پورین‌ها تولید اسید اوریک را که یک ماده زائد است و به طور معمول توسط کلیه‌ها فراوری می‌شود، تحریک می‌کنند. وجود اسید اوریک زیاد می‌تواند برای کلیه‌ها مشکل ساز و باعث ایجاد سنگ کلیه شود.

بیماران کلیوی مصرف لبنیات را کنترل کنند

اگر مستعد ابتلا به سنگ کلیه هستید، آجیل میان وعده مناسبی برای شما نیست. انواع مختلف آجیل حاوی دسته‌ای از مواد معدنی به نام اگزالات است که در رایج‌ترین نوع سنگ‌های کلیه یافت می‌شود. اگر در گذشته مشکل سنگ کلیه را تجربه کرده‌اید، بهتر است از مصرف آجیل خودداری کنید. برای افراد سالم نیز مهم است که مراقب میزان دریافتی اگزالات از آجیل و خوراکی‌های دیگری مانند اسفناج، چغندر و سیب زمینی سرخ شده باشند.

بیماران کلیوی مصرف لبنیات را کنترل کنند

هرچند انواع آجیل می‌تواند مکمل‌های بسیار خوبی برای رژیم غذایی شما باشند، اما مثل همیشه، نکته مهم در مصرف آن‌ها رعایت تعادل است. به جای مصرف زیاد اسفناج هم می‌توانید از انواع سبزیجات استفاده کنید تا خطر افزایش سطح اگزالات در بدن‌تان را کاهش دهید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->