ابلاغ برنامه اقدام ایران در مبارزه با پولشویی ابلاغ حقوق ورودی واردات گوشی تلفن همراه در سال ۱۴۰۴ بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ریزش ۹۰ میلیونی قیمت تی‌راک رشد قیمت خودرو‌های داخلی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پژو ۲۰۷ پانوراما ۹۴۰ میلیون تومان قیمت جدید سیب‌زمینی اعلام شد | بار جدید سیب‌زمینی از راه رسید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) ماجرای پیامک واریز ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیونی برای مسکن نهضت ملی گلبهار چه بود؟ | شرکت عمران گلبهار پاسخ می‌دهد داستان موفقیت ایران را با قلم تولید بنویسیم دومین سیگنال مثبت مذاکرات برای بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش ۶۵ درصدی وصول مالیات در خراسان رضوی طی سال ۱۴۰۳ مستأجران چگونه می‌توانند وام ودیعه مسکن را دریافت کنند؟ + شرایط قیمت طلا و سکه بازار طلای مشهد در روز مذاکرات اعلام شد (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) آیا مشکل تعطیلی پنجشنبه‌ها حل می‌شود؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | نوسان دلار در کانال ۸۵ هزار تومان در روز مذاکرات گلایه های مردمی از دهک بندی یارانه ها و آنچه مردم از تغییر دهک باید بدانند تغییر در نحوه واریز سهمیه سوخت | قیمت و میزان سهمیه بنزین هم تغییر می‌کند؟ مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی: بیش از ۲۷۲ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی برای خراسان رضوی جلب شد شاخص کل بورس شگفتی آفرید | فتح قله ۳ میلیونی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) زمان واریز یارانه نقدی فروردین ماه ۱۴۰۴ دهک‌های چهارم تا نهم مشخص شد قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | توت‌فرنگی، کیوی و نارنگی، گران‌ترین میوه‌ها سقوط دوباره تتر در آستانه دومین جلسه مذاکرات (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) متقاضیان تسهیلات مشاغل خانگی به بانک‌ها مراجعه نکنند طرح جدید مسکنی دولت برای مردم | دولت صاحبخانه مردم می‌شود! جزئیات حذف یارانه نقدی در سال ۱۴۰۴ اعلام شد افزایش خودسرانه قیمت خودرو‌های وارداتی توسط واردکنندگان جایگاه‌های سوخت به ایستگاه شارژ خودرو برقی مجهز می‌شوند رشد ۱۰۰ درصدی اعتبار تسهیلات اشتغال خرد در سال ۱۴۰۴ پیش بینی بورس (شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | صعود ادامه دارد؟ رئیس سازمان بورس: معتقدم ۱۴۰۴، سال بازار سرمایه است پیش بینی قیمت طلا و سکه (شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نحوه صدور و نقد کردن چک‌های بانکی تغییر کرد

  • کد خبر: ۲۲۹۳۷۴
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۹
نحوه صدور و نقد کردن چک‌های بانکی تغییر کرد
۱۱ آبان ۱۴۰۱ بود که از چک الکترونیکی رونمایی شد؛ ابزاری که یکی دیگر از گام‌های بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور در راستای ارائه خدمات غیرحضوری است.

به گزارش شهرآرانیوز، چک الکترونیکی که آمنه نادعلی‌زاده، مدیر اداره توسعه و تدوین مقررات نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در رابطه با آن گفت: در حال حاضر ۱۲ بانک از جمله بانک صادرات، تجارت، پارسیان، رفاه، کشاورزی، پاسارگاد، رسالت، ملت، گردشگری، توسعه صادرات، توسعه تعاون و ملی خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند.

او همچنین افزود: ۳ بانک آینده، مسکن و سپه در صف تست و آزمون و انجام اقدامات فنی هستند در صورتی که آزمون‌ها موفق باشد می‌توانند سرویس‌ها را دریافت و خدمت را ارائه دهند.

کاهش مراجعه حضوری مشتریان به شعب بانکی با چک الکترونیکی

چک الکترونیکی که بنا بود حضور مشتریان در شعب بانکی را کاهش دهد و در همین راستا فرزانی کارشناس اقتصادی با اشاره به آن بیان کرد: این نوع چک جذابیت‌های خودش را دارد. تسریع در صدور چک، حذف دخل، تصرف و جعل توسط دارنده چک و کاهش مراجعه حضوری از مزیت‌های آن محسوب می‌شود. اقدام به صدور چک‌های الکترونیکی و استفاده از فناوری اطلاعات در مبادلات سبب کاهش هزینه‌های مبادلاتی می‌شود. همچنین تسریع و شفافیت در معاملات را می‌تواند به همراه داشته باشد که این مورد می‌تواند به اقتصاد کشور کمک کنند.

یک بانک چک الکترونیک سایر بانک‌ها را نقد می‌کند.

اما نقد شدن این نوع چک‌ها حالا با چالش‌هایی مواجه است و با یک سر زدن به شعب بانک‌ها می‌توان به این موضوع حائز اهمیت پی برد. در همین راستا هم معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در گفتگو با رسانه ملی می‌گوید: همه بانک‌هایی که چک الکترونیک صادر می‌کنند، به صورت درون بانکی این چک را برای مشتریان خود هم نقد می‌کنند. بانک کشاورزی به عنوان اولین بانک، چک الکترونیک سایر بانک‌ها را از طریق ابزار‌های بانکی خود به صورت غیر حضوری و الکترونیکی نقد می‌کند.

در ادامه این مقام مسئول اظهار کرد: بانک تجارت هم به عنوان دومین بانک در حال طی کردن مراحل آزمون برای نقد کردن غیر حضوری چک دیجیتال سایر بانک‌ها است. وقتی اولین بانک این خدمت را ارائه می‌دهد، سایر بانک‌ها هم برای نقد کردن غیر حضوری چک الکترونیکی اقدام می‌کنند و نقد شدن غیر حضوری چک الکترونیک در جهت مراجعه نکردن مشتریان به بانک‌ها انجام می‌شود.

بانک مرکزی هم در این باره اعلام کرد: زیر ساخت‌های فنی تمام خدمات مربوط به چک الکترونیکی آماده است.

در ادامه هم سیاوش غیبی‌پور کارشناس اقتصادی گفت: اهمیت نقد شدن چک‌های الکترونیکی در بانک‌های مختلف بسیار زیاد است چرا که این امکان می‌تواند به توسعه این ابزار پرداختی بسیار کمک کند و از سوی دیگر هم می‌تواند محرکی برای فراگیری استفاده از این ابزار باشد بنابر این باتوجه به اهمیت آن می‌طلبد که بانک‌های مختلف در این حوزه سرعت بیشتری به خرج دهند تا این مهم عملیاتی شود.

۱۳ اردیبهشت امسال بود که از سوی مسئولان بانک مرکزی اعلام شد از ابتدای رونمایی چک الکترونیکی یعنی آبان سال ۱۴۰۱ تاکنون (۱۳ اردیبهشت) حدود ۲۵۰ هزار فقره چک دیجیتال صادر شده و حدود ۲۰۰ هزار فقره از این چک‌ها هم نقد شده است.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->