چالش‌های اصلی خدمات‌دهی حوزه سلامت در مشهد از زبان رئیس دانشگاه علوم پزشکی (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد: امنیت شغلی و اجتماعی پزشکان به مخاطره افتاده است خبر خوش برای کارگران مشاغل سخت و زیان آور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) ترافیک نیمه سنگین در جاده‌های شمال کشور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) مارگزیدگی سالانه ۵.۴ میلیون نفر در جهان | مارگزیدگی بیش‌از ۸ هزار ایرانی در سال ۱۴۰۳ غرق شدن مادر و دختر در استخر کشاورزی نیشابور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله ۷.۸ ریشتری روسیه را لرزاند (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله زاهدان را لرزاند + جزئیات (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری کلاس‌های آمادگی شروع مدارس ممنوع است | والدین گزارش کنند، با مدارس متخلف برخورد می‌شود حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه‌ علی‌اصغر(ع) خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست
سرخط خبرها

تولد لاکچری در سومین روز خاص قرن جدید!

  • کد خبر: ۲۲۹۵۳۳
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۶
تولد لاکچری در سومین روز خاص قرن جدید!
«عزیزم! ۱۴۰۳/۳/۳ به دنیا بیا» سناریوی جدید برخی والدین برای ثبت یک تاریخ رند در شناسنامه نوزادشان است، اما متخصص زنان و زایمان منیره زیباکلام می‌گوید «دستکاری تاریخ تولد فاجعه و بازی با مرگ است».

به گزارش شهرآرانیوز، «مادری که بعد از ۱۲ سال باردار شده بود، به خاطر پافشاری بر تولد نوزادش در تاریخی خاص، فرزندش را از دست داد». اینها تن‌ها بخشی از عوارض اصرار بر تولد نوزاد در تاریخ رُند است.

این در حالی است که ۱۴۰۳/۳/۳ سومین تاریخ رند قرن جدید است و برخی والدین را برای تولد نوزادشان در چنین روزی وسوسه می‌کند.

متخصص زنان و زایمان منیره زیباکلام می‌گوید متاسفانه برخی والدین تمایل دارند تاریخ تولد نوزادشان را خودشان انتخاب کنند، «اما دستکاری تاریخ تولد فاجعه و بازی با مرگ است».

در این راستا مسئولان وزارت بهداشت بابت وضع حمل‌های پیش از موعد و لاکچری‌بازی معترض هستند. زیرا این والدین یک روش درمان اورژانسی را به یک مُد تهاجمی تبدیل کردند.

سابقه تولد تقویمی نوزاد با برچسب زایمان لاکچری به ۱۳۸۸/۸/۸ بر می‌گردد. با این حال در این سال‌ها سزارین‌های غیرضروری پیش از موعد در تاریخ‌های خاص افزایش داشته است.

البته پیش از این معاون درمان وزارت بهداشت در نامه‌ای به معاونان درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور خواستار اقدامات کنترلی به منظور نظارت بر سزارین‌های تقویمی و اعمال مقررات در برخورد با تخلفات احتمالی شده بود.

طبق گفته کارشناسان آمار زایمان به روش سزارین در کشور ۲ تا ۳ برابر استاندارد جهانی است، به گونه‌ای که آمار و ارقام جدید هم نشان می‌دهد بیشتر از ۵۰ درصد وضع حمل‌ها در کشور به روش سزارین است.

زایمان زودرس یا دیررس برای درج تاریخ تولد خاص باعث به خطر افتادن سلامت مادر و جنین می‌شود، در این زمینه عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ناهید خداکرمی می‌گوید «بچه‌ای که هنوز زندگی داخل رحمی را تکمیل نکرده است، نمی‌تواند پای به دنیا بگذارد». به طوری که ۵۰ درصد این قبیل نوزادان درگیر آسم و آلرژی شده و ۲۰ تا ۲۵ درصد، دیابتی و احتمال بروز بیش فعالی و اوتیسم در این بچه‌ها وجود دارد.

متخصص زنان و زایمان فرشته حقیقت بیان می‌کند در این روز‌ها با توجه به اینکه دلخوشی برخی والدین در همین حد است و اصرار زیادی برای این کار دارند، در صورت فراهم بودن شرایط «با آنها همکاری می‌شود».

از سوی دیگر مدیر سلامت مادر نوزاد و مامایی حوزه درمان سپیده اشرفی‌وند با اشاره به خطرات این گونه زایمان‌های زودرس می‌گوید والدین نباید به دلایل غیرعلمی مانند تاریخ رند و مناسبتی و داشتن روز تولد لاکچری! «از روی ناآگاهی و هیجان به فرزندان خود در بدو تولد آسیب برسانند».

متخصصان زنان و زایمان معتقدند ارائه خدمات استاندارد زایمان برای مادر و نوزاد در مرکز درمانی و اهمیت سلامت مادر و نوزاد، از داشتن یک تاریخ تولد لاکچری بسیار با اهمیت‌تر است. همچنین این امر نیازمند فرهنگ‌سازی برای مقابله با چنین رفتار‌های غیر علمی و افزایش سطح سواد بهداشتی زنان باردار است.

از سویی دیگر مسئولان ثبت‌احوال می‌توانند با مشخص کردن یک بازه زمانی تولد نوزادان با تأکید بر درج ۱۴۰۳/۳/۳ در شناسنامه آنها مانع از افزایش ترافیک تولد در سوم خرداد امسال شوند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->