تقدیر فرماندار مشهدمقدس از مدیریت تأمین کالا‌های اساسی در فروشگاه‌های شهرما خدمات‌رسانی شهرداری مشهد در ۳ حوزه خدمات‌شهری، فرهنگی و حمل‌ونقل در اربعین ۱۴۰۴ تأکید قلندرشریف بر استفاده تخصصی از نیروها و عملیاتی‌شدن برنامه‌ها در جهت تأمین منابع شهرداری مشهد قاضی‌زاده هاشمی: بهسازی و تعریض جاده میامی در تابستان شروع خواهد شد شهردار مشهد مقدس: لندفیل مهندسی-بهداشتی دفع زباله‌های بیمارستانی، استانداردترین مرکز در کشور و منطقه است + فیلم بهره‌برداری از سه کارخانه در حوزه پسماند تا پایان دوره ششم شورای اسلامی شهر مشهد احمد الشرع: سوریه از جنگ نمی‌ترسد و آماده جنگیدن است | تجزیه کشور را نمی‌پذیریم بهره‌برداری از سالن ورزشی چندمنظوره شهید زاهدی در مشهد | لندفیل مهندسی-بهداشتی دفع زباله‌های بیمارستانی به بهره‌برداری رسید نخستین تیزر فیلم‌ «زن و بچه» با بازی پریناز ایزدیار و پیمان معادی + فیلم هشدار سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد درباره ۱۶۹ ساختمان ناایمن رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر مشهد مقدس: افتتاح سالن چندمنظوره «شهید زاهدی»، گامی به سوی توسعه ورزشی در روستا‌های محور مشهد-میامی است برگزاری اردوی تیم ملی فلوره در مشهد مقدس مراسم نکوداشت روز شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در مشهد برگزار شد (۲۵ تیرماه ۱۴۰۴) پیشنهاد ارائه طرحی درخصوص احداث نخستین دهکده گردشگری ویژه دهیاری‌های کشور ادامه فعالیت عمرانی خط ۳ مترو مشهد، با وجود کمبود منابع مالی رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: دولت باید اختیارات لازم را به مدیران محلی واگذار کند شهردار مشهد مقدس خبر داد: افتتاح مجموعه ورزشی به همراه لندفیل مهندسی بهداشتی ویژه دفع پسماند‌های بیمارستانی امکان استفاده نوجوانان ۱۵ساله مشهدی از دوچرخه‌های بایدو فراهم شد تأکید فرماندار مشهد بر ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن آلودگی هوای کلانشهر مشهد، برای دومین روز پیاپی (۲۵ تیر ۱۴۰۴) علیزاده: انتظار داریم شهرداری مشهد با قوت بیشتری در تامین منابع مالی پروژه‌های شهری عمل کند
سرخط خبرها

کدام پارک‌ها و بوستان‌های مشهد دارای مجموعه‌های بازی برای کودکان هستند؟

  • کد خبر: ۲۳۵۲۷۹
  • ۰۳ تير ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۷
کدام پارک‌ها و بوستان‌های مشهد دارای مجموعه‌های بازی برای کودکان هستند؟
طراحی بوستان های شهری و محلی اگر در راستای هدف شکل گیریشان باشد؛ میبایست به صورت فضاهایی برای گذران اوقات فراغت و فاصله گرفتن از زندگی شهری محصور در آپارتمان طراحی شوند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بوستان ها فضایی عمومی هستند که تمام شهرنشینان در هر سن و جنسی سهمی از آن دارند که در این بین گروه سنی کودکان و نوجوانان باتوجه به نیازشان به بازی و سرگرمی بخش مهمی محسوب می شوند. از این رو وجود وسایل بازی مناسب برای گروه‌های سنی مختلف از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. این وسایل بازی در دوران کنونی فراتر از چند تاب و سرسره ساده هستند و کیفیت و طراحیشان به موضوع مهمی بدل شده است.

پژوهش‌ها نشان از تاثیر بسزای بازی در افزایش اعتماد بنفس کودکان و نوجوانان دارد و همچنین تاب بازی و نقاشی از جمله فعالیت‌های مورد علاقه گروه سنی ۷-۹ سال و توپ بازی و آواز خواندن جزو بازی‌های محبوب گروه سنی ۱۰-۱۲ است.

در این بین سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مشهد با توجه به این مهم برخی از فضا‌های موجود در بوستان‌های شهر را به استقرار مجموعه‌های بازی که شامل تجهیزات جدید بازی کودکان و نوجوانان (ترامپولین، سرسره‌های بادی، چرخ و فلک و...) می‌شود، اختصاص داده است که در گزارش ذیل نگاهی گذرا به وضعیت بوستان‌های مناطق مختلف مشهد از منظر دارا بودن چنین مجموعه‌هایی می‌اندازیم.

منطقه ۲ شهری مشهد که با وسعت ۳۵۲۳ هکتار و اختصاص بیش از ۱۰ درصد جمعیت شهر، بزرگترین محدوده در میان تقسیم بندی‌های شهرداری محسوب میشود؛ دارای سه مجموعه بازی در سه بوستان حجاب، شمیم و پردیس است. بوستان‌های شمیم و پردیس شامل دو مجموعه بازی و بوستان حجاب علاوه بر چنین مجموعه‌ای دارای استخر توپ و پیست اسکیت است.

منطقه ۳ شهرداری مشهد که دومین محدوده بزرگ شهرداری با وسعت ۳۳۰۷ هکتار است شامل دو مجموعه بازی مستقر در بوستان یاس واقع در طبرسی شمالی ۱۲ و بوستان بهار در خواجه ربیع ۸ می‌باشد.

منطقه ۴ مشهد نیز با حدود ۱۳۴۵ هکتار و جمعیتی بالغ بر ۲۷۹ هزار نفر که شامل محله‌های ایثار، فجر، وحید، تلگرد، کوی مهدی، گلشور (بهشت) و طلاب می‌شود ۴ مجموعه بازی واقع در بوستان بسیج، بوستان بهشت، بوستان ارم و بوستان اقاقیا به ترتیب در بزرگراه بابا نظر، میدان مفتح، پنج تن ۴۵ و طبرسی شمالی ۱۷ است.

منطقه ۵ شهرداری مشهد با وجود ۵ محله شامل مهدی آباد، ثامن، امیر المومنین، شهید آوینی نیزه تنها دارای یک مجموعه بازی واقع در بوستان وحدت است. این بوستان همچنین علاوه بر مجموعه بازی کودکان شامل یک شهربازی با دارا بودن وسایلی، چون چرخ فلک، تاب کودک، پیست ماشین برقی، دستگاه ماشین، بشقاب پرنده و فضای قایق رانی را شامل می‌شود.

از میان ۵۲ بوستان و پارک خطی در منطقه ۶ شهرداری باوسعت ۱۸۶۹ هکتار نیز، ۳ بوستان نصرت، رجاء، اردیبهشت و لچکی ۱۷ شهریور از فضای مجموعه بازی کودکان برخوردارند.

منطقه ۷ شهرداری مشهد واقع در جنوب شرقی شهر، شامل دو مجموعه بازی در دو بوستان میرزا کوچک خان و سحر و یک مجموعه بازی، یک مجموعه بازی کامپیوتری و اتاق فرار در بوستان ریحانه است.

منطقه ۸ با وسعت ۱۹۳۶ هکتار دارای یک مجموعه بازی، شهربازی، قایقرانی، شهر فرنگ، گریم، عکاسی، صنایع دستی، اسباب بازی و کالسکه رانی واقع در قدیمی‌ترین تفرجگاه شهری مشهد یعنی بوستان کوهسنگی است.

۴ بوستان وکیل آباد، پرنیان، کوهپارک و خورشید واقع در منطقه ۹ شهرداری نیز از جمله مهم‌ترین مجموعه‌های بازی کودکان هستند که شامل مجموعه بازی، پیست اسکی، سینما ۵ بعدی واقع در بوستان وکیل آباد، دفتر مشاور ورزشی و اسکیت در بوستان پرنیان، واگن قطار با کاربری صنایع دستی و هنری، سنگ تراشی و تولید محصولات خانگی و مجموعه بازی در مجموعه کوهپارک و عرصه هوایی جهت فعالیت آموزشی و تفریحی ریز پرنده‌ها (هلی شات) با متراژ ۸۰۰۰ در بوستان خورشید می‌شود.

منطقه ۱۰ شهرداری نیز با وسعت ۲۳۳۳ هکتار واقع در شمال غربی مشهد دارای سه مجموعه بازی در سه بوستان فروغ، سنبله و نیلوفر آبی و پیست اسکیت در بوستان شاهد شمالی است.

در منطقه ۱۱ شهرداری با وسعت ۱۵۳۶ هکتاری یک مجموعه بازی در بوستان چهل بازه، یک مجموعه بازی در بوستان مادر و کودک و مجموعه بازی و قایقرانی در بوستان بزرگ ملت قرار دارد.

مجموعه بازی منطقه ۱۲ شهرداری نیز واقع در بوستان نیایش در بلوار مجیدیه قرار گرفته است. در این میان بوستان‌های منطقه یک شهرداری به دلیل کمبود فضا و عدم امکان جایگذاری مجموعه‌های بازی فاقد چنین فضا‌هایی است.

 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->