سود میلیاردی از قاچاق حشرات! افزایش ۳۰درصدی صادرات پسته خراسان رضوی بیست‌ونهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان در مشهد آغاز شد + فیلم (۸ آبان ۱۴۰۴) بیش از ۵۷ درصد، سهم محصولات غیرنفتی از سبد صادرات سال گذشته | ۸۰ درصد از خط تولید ال۹۰، ایرانی است فروشندگان کالا‌های مرتبط با هالووین، زیر ذره‌بین بازرسی فرمان بازار خودرو به سمت کاهش قیمت چرخید؟ | بررسی قیمت امروز خودروهای داخلی و خارجی (۸ آبان ۱۴۰۴) گل زعفران امروز چقدر قیمت دارد؟ (۸ آبان ۱۴۰۴) | بازار در فاز تعادل و انتظار خریداران سکه‌های پیش‌خرید بخوانند پلمب کافی‌شاپ و کافه‌قلیان متخلف در مشهد (۸ آبان ۱۴۰۴) جزئیات اولین حراج طلای مرکز مبادله در آبان ۱۴۰۴ | فرصت واریز وجه‌الضمان تا ۱۰ آبان‌ماه است سقوط ۲۰۰۰ دلاری قیمت بیت‌کوین (۸ آبان ۱۴۰۴) موبایل ارزان شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | توصیه مهم به خریداران مناسب‌ترین روش عرضه خودرو چیست؟ استاندار خراسان رضوی: تسهیلگری، شرط موفقیت بخش خصوصی | استاندارد، راه اعتماد مردم به تولیدات داخلی است دلار در کانال ۱۰۷ هزار تومان در مشهد (۸ آبان ۱۴۰۴)‌ آموزش و هوشمندسازی نقش محوری در تحقق عدالت مالیاتی دارند قیمت طلا در آخرین روز کاری هفته در مشهد چند؟ | سکه گران شد (۸ آبان ۱۴۰۴) روش های تمیز کردن کوله پشتی برای داشتن کوله ای درخشان! نرخ طلای جهانی اعلام شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | لبخند دوباره اونس به صعود آیین تجلیل از واحد‌های نمونه استاندارد خراسان رضوی برگزار شد | نظارت بر تولید و صادرات، تسهیل و تسریع می‌شود+ فیلم دو سناریوی بورس پس از صعود به کانال جدید (۸ آبان ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | قیمت صیفی‌جات چقدر است؟ قیمت امروز دینار عراق، ریال سعودی و درهم امارات در مشهد چند؟  میلیون‌ها دلار تتر ایرانی مسدود شد (۸ آبان ۱۴۰۴) رفیق بازی در بازار برنج فعالان اقتصادی، سیاست های ارزی را عامل اتلاف منابع کشور می‌دانند | ارز رانتی پای بابک زنجانی هم به ماجرای بانک آینده و علی انصاری باز شد شمش طلا اولین کالای وارداتی به کشور
سرخط خبرها

ریزش شاخص بورس تا کی ادامه دارد؟

  • کد خبر: ۲۷۰۸۵
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۴
  • ۱
ریزش شاخص بورس تا کی ادامه دارد؟
امروز بازار سهام وضعیت درخور توجهی داشت که متفاوت از چند وقت اخیر بود. چه عواملی در ریزش شاخص بورس تأثیر داشتند؟ آیا این عوامل پایدار هستند یا موقت محسوب می‌شوند؟

به گزارش شهرآرانیوز، بازدهی بیش از ۷۰ درصدی بازار سهام طی ۴۰ روز اول امسال، عبور بازدهی بازار سهام از ۱۰۰ درصد در کمتر از دو ماه، سبقت بازدهی بازار سهام از دلار و طلا طی یک سال اخیر؛ همه این‌ها تیتر‌هایی بودند که در چند وقت اخیر توسط رسانه‌های مختلف برجسته شدند. با این حال افت سرعت بازدهی بورس از دو هفته پیش آغاز شد. زمانی که بازدهی بازار سهام دیگر دو رقمی نشد و در هفته قبل نیز این بازدهی به چهار درصد کاهش یافت.

 

در هفته گذشته بعد از مدت‌ها بازدهی بورس از دلار و طلا کمتر شد. با این حال همچنان مثبت بود. در این شرایط سیگنال‌های اقتصادی قابل مشاهده برای بازار سهام نیز مبین این نبود که عامل قوی‌ای بتواند شاخص این بازار را دچار چالش جدی کند. اما چرا امروز شاخص بازار سهام بیش از ۳۵ هزار واحد معادل حدود ۳/۵ درصد افت داشته است؟

 

از نگاه کارشناسان اقتصادی و فعالان بازار سهام چند عامل در ریزش امروز نقش داشته‌اند. عده‌ای خبر بازگشایی نماد ایران‌خودرو را عامل مؤثری در این ریزش عنوان کرده‌اند که مانند هفته پیش هنگام بازگشایی نماد سایپا شاخص بازار سهام افت قابل توجهی کرد.

 

دسته دیگر نوسان در دیگر بازار‌ها را عامل مؤثری در اتفاق امروز بازار سهام می‌دانند. هرچند امروز دلار صرافی ملی نوسان قابل توجهی نداشت، اما جدیدترین نرخ ارز در سامانه نیما که مربوط به بیست‌وپنجم اردیبهشت ماه است نشان می‌دهد نرخ فروش دلار با افزایش ۵۰۰ تومانی و عبور از مرز ۱۶ هزار تومانی رقم ۱۶ هزار و ۱۴۸ تومان اعلام شده است.

 

اخبار اولیه از بازار طلا نیز حاکی است همچنان این بازار نوسانات محدودی دارد. با توجه به سبقت بازدهی دلار و طلا نسبت به بورس در هفته گذشته، ممکن است برخی همچنان تمایل به خروج سرمایه از بازار سهام برای ورود به دیگر بازار‌ها داشته باشند.

 

افزایش نگرانی‌های سهام‌داران به واسطه برخی هشدار‌های کارشناسان نیز عامل سوم توسط برخی معرفی می‌شود. در حالی که هفته گذشته شبکه العالم در گفت‌وگو با مدیر عامل بورس تهران چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای از بورس ترسیم کرده بود، اما عصر پنجشنبه گذشته در یکی از برنامه‌های زنده تلویزیونی در شبکه سه سیما یکی از تحلیلگران اقتصادی هشدار‌های جدی نسبت به ریزش شاخص بورس داده بود. این برنامه در شبکه‌های اجتماعی مورد نقد جدی قرار گرفت که چرا در دوره حمایت از بازار سهام صداوسیما رویکردی متفاوت را اتخاذ کرده است.

 

از سوی دیگر این هشدار‌ها هم‌زمان با اظهارات اخیر سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده است. حسین مدرس خیابانی درباره بورس گفته است: دست‌به‌دست شدن سهام بین کارخانه‌ها و بین دستگاه‌های شبه‌دولتی و دولت، هیچ خاصیتی برای صنعت، تولید و تجارت ندارد. اینکه امروز اگر بتوانند حتی دستگاه‌های شبه‌دولتی و نهاد‌های عمومی بیایند و سرمایه‌گذاری کنند و سهام شرکت‌هایی که تکنولوژیک هستند و نیاز به سرمایه‌گذاری دارند را بخرند بسیار مطلوب‌تر است تا اینکه بیایند و سهام‌ها را دست‌به‌دست کنند و فقط باعث شوند که شاخص بورس رشد نمادین پیدا کند.

 

با این حال از سوی مقامات دولتی همچنان اظهارات حمایتی درباره بورس قابل مشاهده است و معلوم نیست که رویکرد سرپرست جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت چقدر هم‌راستا با سیاست‌های کلی دولت دوازدهم است.



با این حال، اخبار جدید از عرضه اولیه‌های بورسی، اظهارات حمایت‌گرایانه برخی مقامات مسئول و اخبار نشانگر کنترل دیگر بازار‌ها از جمله ارز همچنان تعدادی از سهام‌داران را امیدوار نگه داشته است که این افت شاخص احتمالا مقطعی است. آیا عوامل مورد اشاره مؤثر در افت شاخص بورس ادامه نخواهند یافت؟

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
0
3
شرکت های بورسی با توان مالی توخالی وانباشت بدهکاری
بدون افزایش تولید
بدون افزایش ارزش پول ملی
با افزایش تحریم ها و هر چه بر عملکرد منفی آنها موثر است
مگر سود دهی چند برابر داشته اند تا ارزش سهام آنها چند برابر شود ؟
یه ارزن عقل هم خوب است !
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->