رویداد نشان مشهدالرضا(ع)، نشان ملی است معاون زیارت استانداری خراسان رضوی: شعاع نشان مشهدالرضا (ع) باید جهانی شود فروش مواد خوراکی تاریخ‌گذشته، یک فروشگاه لوازم قنادی در مشهد را به پلمب کشاند (۲۰ دی ۱۴۰۳) چله‌هایی که شاه را سرنگون کرد نواییان: گستره منتخبان نشان مشهد الرضا (ع) باید وسیع‌تر شود گام‌هایی برای تجدید‌حیات بافت فرسوده محله وکیل‌آباد مشهد شهردار مشهد مقدس: همه باید تلاش کنیم تا پرچم ورزش مشهد را بالا ببریم | قطعاً با حمایت استاندار خراسان رضوی، روز‌های ورزشی خوبی را در پیش خواهیم داشت افزایش دوره ششم شورا منوط به تصمیم‌گیری مجلس در هفته آینده هوای کلانشهر مشهد امروز آلوده است | ثبت هفتادویکمین روز ناسالم در مشهد (۲۰ دی ۱۴۰۳) مدیرکل امور مجامع و حسابرسی داخلی شهرداری مشهد منصوب شد گام‌های رویداد نشان مشهدالرضا (ع) به سوی الگوسازی ملی و بین‌المللی موحدی در نطق پیش از دستور صحن شورای شهر مشهد مطرح کرد: امروز مشهد و خراسان رضوی نیازمند تحول اساسی است تاکید رئیس شورای اسلامی شهر مشهد بر به پایان رساندن پروژه های شهری مشروح مصوبات یکصد و سی‌وچهارمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس کشف ۶۳۱ تن شکر قاچاق به ارزش ۴۴۰ میلیارد ریال در مشهد (۱۹ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به متقاضیان خراسان رضوی ضرورت حفظ حریم ریلی قطار شهری هوای کلانشهر مشهد لب مرز پاکی و آلودگی | سهم مشهد از‌ هوای پاک از ابتدای سال تاکنون (۱۹ دی ۱۴۰۳)، ۲۵ روز است شهروند خبرنگار | تصویری زیبا از پارک کوهسنگی مشهد عنایتی: مشهد نیاز به تیم لیگ برتری دارد| معرفی بیشتر شهر با برگزاری رویداد نشان مشهدالرضا(ع)
سرخط خبرها

بازپیرایی بازار «سرشور» و بازار فرش برای تقویت هویت تاریخی مشهد

  • کد خبر: ۲۷۵۹۱
  • ۰۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۳
بازپیرایی بازار «سرشور» و بازار فرش برای تقویت هویت تاریخی مشهد
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد بر حمایت کامل شورا از پروژه احیا و بازپیرایی بازار سرشور به‌عنوان بخشی از هویت تاریخی‌اجتماعی شهر مشهد تأکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، احسان اصولی در جریان بازدید از بازار تاریخی سرشور در بافت میانی مشهد و پروژه بازپیرایی آن گفت: یکی از راهبردهای اساسی شورا در حوزه فرهنگی‌اجتماعی، تقویت هویت اجتماعی مشهد و برجسته کردن نقاط تاریخی‌هویتی آن از طریق حفظ آثار به‌جای‌مانده از تاریخ گذشته مشهد است.


او با اشاره به اینکه بازار سرشور از دوره تیموریان بنا شده است، افزود: طبق تحقیقات، آثاری از دوره‌های تیموری، صفوی، قاجار و پهلوی اول در بازار موجود است و تمام این‌ها حکایت از پیشینه و تاریخ این محله و شهر مشهد دارد. بر این اساس بازار سرشور مشهد یکی از پایگاه‌های تاریخی این شهر است که همه شاخصه‌ها و مؤلفه‌های هویتی که برای شهرهای تاریخی می‌شود تعریف کرد مانند بازار، مسجد، آب‌انبار، مدرسه و منازل اشخاص حکومتی را در این بازار می‌توان دید.


وی اضافه کرد: متأسفانه در مشهد در دوره‌ای شاهد آن بودیم که تمام آثار تاریخی و باقی‌مانده از دوران گذشته به‌ویژه در بافت پیرامون حرم امام رضا(ع) تخریب‌ شده است. در دوره پنجم بر آن شدیم تا از آثار به‌جای‌مانده مراقبت کنیم و تا حد ممکن به اصلاح وضعیت بپردازیم. از این‌رو بازار فرش و بازار سرشور باید احیا شوند تا برای مشهدی‌ها و زائران امام رضا(ع) که از نقاط گوناگون کشور برای زیارت بارگاه منور رضوی به مشهد عزیمت می‌کنند، فضایی برای بازدید از ادوار گذشته و تاریخ شهر مهیا شود.


اصولی ادامه داد: طرح بازپیرایی و بهسازی بازار سرشور، پروژه‌ای بسیار مفید برای زنده کردن یادها و تاریخ گذشته شهر مشهد است و تمام اقدامات جاری در این پروژه بر اساس پژوهش از تاریخ سده‌های گذشته شهر توسط مشاوران تخصصی طراحی و اجرا می‌شود.


رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر مشهد یادآور شد: در برخی نقاط بازار پاتوق‌های تجمع شهروندان وجود داشته است که این اماکن در بازار برای اجتماعات و برگزاری مراسم فرهنگی و مذهبی دوباره شکل می‌گیرد. همچنین حمام بیگلربیگی ازجمله مکان‌های تاریخی موجود در بازار است که امکان بازسازی و احیای آن به‌عنوان یک موزه وجود دارد.


وی در پایان گفت: نکته مهم آن است که بیشتر کسبه ساکن در محل با اجرای این طرح به دلیل امکان رونق بازار موافق‌اند. به این دلیل که این پروژه برای شهر بسیار ارزشمند است و می‌تواند میراث ارزشمند تاریخی برای مشهدی‌ها به شمار رود. بنابراین شورای شهر مشهد به‌طور کامل حامی و پشتیبان این پروژه تا پایان و نتیجه نهایی خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->