تفاوت ویزای ۱۸۹ و ۱۹۰ استرالیا چیست؟ آیا معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی تا شب عید واریز می‌شود؟ رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: به اجرای احکام متعالی الهی و اسلامی در قالب قوانین فقهی و عرفی افتخار می‌کنیم بیمه شدگان، قطع بودن سامانه درمانی تامین اجتماعی را اطلاع بدهند ایران به رتبه چهارم میراث ناملموس جهانی دست یافت اولین کارت ملی هوشمند به زودی تولید خواهد شد درباره تعهد در روابط اجتماعی | ماندن بر سر پیمان، تا پای جان! رژیم گیاهخواری؛ انتخابی سالم یا چالش تغذیه‌ای؟ نوجوانان با این راهکار سلامت را تضمین کنند اصلاح فرایند جامعه پذیری برای پرورش شهروندی محیط زیستی در نشست کانون عالی کارگران بازنشسته با نمایندگان مجلس چه گذشت؟ انفجار مواد محترقه در تهران، ۱ قربانی و ۵ مصدوم بر جای گذاشت دستگیری عاملان کلاهبرداری چهار هزار میلیارد ریالی پیش فروش مسکن در مشهد (۱۷ بهمن ۱۴۰۳) جسد جمشید شارمهد پیش از اعدام به آلمان منتقل شد پلنگ دماوند به دلیل بیماری تلف شد عرضه ماهانه ۲۰ قوطی شیرخشک به کودکان زیر ۲ سال اهدای عضو به یک بیمار زندگی دوباره بخشید  (۱۷ بهمن ۱۴۰۳) تعیین تکلیف قرارداد خرید خدمات معلمان تا پایان بهمن ۱۴۰۳| تعطیلی مدارس در منطقه ۲۲ برای میتینگ سیاسی شایعه بود فرودگاه دوحه کجاست؟ آشنایی با فرودگاه حمد قطر و امکانات آن پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۱۷ بهمن ۱۴۰۳) | بارش باران در برخی نقاط استان از فردا پاتایا یا بانکوک؛ کدام مقصد جذاب تری است؟ جزییات جدید شهادت ۲ قاضی دیوان عالی| صادق زیبا کلام با قرار کفالت آزاد است تقویت آموزش و پرورش با مصوبه تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور تعداد روز‌های آلوده تهران به ۱۳۰ رسید ثبت نام عمره رمضان از امروز (چهارشنبه، ۱۷ بهمن ۱۴۰۳) آغاز شد ربیعی: ۴۸.۷ درصد از کودکان کار و خیابان در ایران، بازمانده از تحصیل هستند استرداد هزار و ۱۸۵ تبعه غیرمجاز افغانستانی از مرز دوغارون به کشورشان از ابتدای ۱۴۰۳ پایان درگیری شاکی و دزد با ورود بموقع پلیس مشهد | ماجرای یک دزدی عجیب سالانه ۵۰ هزار نفر در کشور به دلیل مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند دارویی که سبب ابتلا به دیابت می‌شود ۴۹۰ نوزاد نارس در نیشابور با شیر اهدایی مادران تغذیه شدند
سرخط خبرها

پلنگ دماوند به دلیل بیماری تلف شد

  • کد خبر: ۳۱۴۸۵۰
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۷
پلنگ دماوند به دلیل بیماری تلف شد
دامپزشک مرکز بازپروری حیات‌وحش پارک پردیسان گفت: پلنگ دماوند ( روستای مغانک) که از روز شنبه ( ۱۳ بهمن ) با وخیم‌تر شدن وضعیت بیماری‌اش، شرایط نامساعدی داشت، بامداد امروز چهارشنبه - ۱۷ بهمن ماه - تلف شد.

به گزارش شهرآرانیوز، بابک باستانی افزود: متأسفانه تلاش‌ها برای درمان پلنگ نتیجه نداد و این گربه سان بامداد امروز تلف شد.

وی افزود: آزمایش‌های اولیه و تکمیلی وجود ویروس کرونای ویژه گربه‌سانان FIP در خون این پلنگ را نشان داد از این رو کمیته دامپزشکی تشکیل شده از دامپزشکان با گرایش‌های مختلف برای درمان این پلنگ تشکیل شد و روشی درمانی با دوره‌ای ۸۴ روزه آغاز شد.

به‌گفته باستانی، پلنگ در ۳۰ روز نخست به درمان واکنش مثبتی نشان داد و روند بهبود نسبی مشاهده شد، اما از روز شنبه ۱۳ بهمن شرایط پلنگ نامساعد و به‌شدت بحرانی شد.

باستانی گفت: پلنگ از روز شنبه علایم عصبی جدی از خود نشان داد و از خوردن غذا امتناع و دارویی که همراه با غذا به آن داده می‌شد را مصرف نمی‌کرد، پس از تشکیل جلسه فوری با دامپزشکان عضو کمیته تصمیم بر آن شد که در روند درمان تغییرات اساسی ایجاد شود.

دامپزشک مرکز بازپروری حیات‌وحش پارک پردیسان با بیان اینکه دانش بسیار کمی درباره درمان حیات‌وحش مبتلا به این بیماری در جهان وجود دارد گفت: روش‌های درمانی مشابهی برای این بیماری درباره گربه‌سانان خانگی وجود دارد، اما شرایط گونه‌های وحشی خصوصا گربه‌سانان بزرگ‌جثه مانند پلنگ بسیار متفاوت و پیچیده‌تر به‌نظر می‌رسد.

پیمان محمدزاده، عضو هیات علمی دانشگاه کردستان و دامپزشک عضو تیم درمان پلنگ دماوند نیز پیش از این برای بیماری FIP از عنوان «بیماری هزار چهره» استفاده کرده و گفته بود: به رغم آنکه بیماری FIP یک بیماری کاملا شناخته شده است و پروتکل‌های درمان این بیماری نیز مشخص شده، اما تمامی این دستورالعمل‌ها مربوط به حیوانات خانگی است لذا به معنای واقعی کلمه می‌توان گفت این یک بیماری هزار چهره است و کنترلی که می‌توان بر روی یک حیوان خانگی انجام داد برای پلنگ به این صورت نیست. با توجه به تجربیاتی که در زمینه برخورد با این بیماری وجود دارد ممکن است این بیماری رنگ عوض کرده و به صورت ناگهانی تغییر وضعیت دهد لذا این ذهنیت که این بیماری به طور قطعی درمان خواهد شد درست نیست.

هشتم دی ماه یک قلاده پلنگ در نزدیکی روستای مغانک در دماوند مشاهده شد و با اقدام به موقع محیط بانان و کارشناسان محیط‌زیست، پلنگ زنده گیری و برای درمان به تهران منتقل شد، این پلنگ نر حدود ۵ تا ۶ ساله است و زمانی که زنده گیری شد بسیار ضعیف بود، شواهد نشان می‌داد که با پلنگ دیگری درگیر شده است، جای ناخن روی صورت حیوان بود که موجب عفونت و ضعف آن شده بود. بعد از بررسی‌ها مشخص شد که پلنگ به ویروس کرونا مبتلا شده است و از آن زمان درمان همچنان ادامه دارد.

مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در گفت‌و‌گو با ایرنا با اشاره به ابتلای پلنگ دماوند به ویروس کرونا گفته بود: متخصصان برای زنده ماندن این پلنگ درصد پایینی متصور هستند، اما با جدیت سیر درمانی پلنگ را ادامه خواهیم داد.

غلامرضا ابدالی افزود: با وجود اینکه از نظر تخصصی ابتلای گونه مذکور به بیماری ویروسی ادامه حیاتش را با مخاطره جدی مواجه کرده است که متخصصان برای زنده ماندنش درصد پایینی متصور هستند، اما به دستور رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با جدیت سیر درمانی پلنگ را ادامه خواهیم داد.

همچنین روز گذشته جمعی از دامپزشکان که مسئول روند درمان پلنگ دماوند بودند در جلسه‌ای به بررسی آخرین وضعیت بیماری و روند درمان این گونه ارزشمند پرداختند و مشخص شد که حال پلنگ خوب نیست، اما تلاش‌ها برای بهبود این گربه سان همچنان ادامه داشت تا دوباره به روز‌های خوب برگردد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->